כסף וצרכנות

השוקולד שבלבל את הצרכנים: "לא ברור איך זה חוקי"

האם זה הגיוני שיש על אותו מוצר מדבקה אדומה של סוכר בכמות גבוהה, וגם סימון שהמוצר ללא תוספת סוכר? צרכנית אחת לא הבינה את הכפילות, וכמה מגיבים הזכירו את הפער שיש לשים לב אליו
מערכת ice | 
שוקולד (צילום vecteezy)
כשנתיים עברו מאז החלו הסימונים האדומים להופיע על המוצרים האהובים. לפתע הבנו שישנם כמויות גבוהות של סוכר/נתרן/שומן במאכלים שאנו אוכלים כלאחר יד. לאחרונה קונים בסופרמקרטים שמו לב למוצר מבלבל עם סימונים סותרים לכאורה.
על חפיסת השוקולד של המותג הצרפתי TUSSO, ישנן שתי מדבקות אדומות - אחת שמזהירה משומן בכמות גבוהה ואחת מכמות הסוכר; אך ישנו גם סימון שאומר כי המוצר "ללא תוספת סוכר".
הקונים התבלבלו ושאלו ברשתות, כיצד זה הגיוני שהמוצר ללא תוספת סוכר ועם סוכר בכמות גבוהה? מספר מגיבים שאלו האם זה חוקי בכלל לעשות מהלך כזה.

מגיבים אחרים הסבירו להם כי "ללא תוספת סוכר" הכוונה ללא סוכר נוסף ממה שיש במתכון. כלומר, במוצר אכן יש ריכוז גבוה של סוכר אבל אין בו תוספת שנועדה להמתקה. 
המגיבים הזכירו שיש להבדיל בין "ללא סוכר" לבין "ללא תוספת סוכר". סוכר טבעי הוא עדיף על סוכר נוסף, אבל גם הוא מזיק בכמויות מסוימות. מוצר שיש בו סוכר טבעי או שהוא חלק מהמתכון, ניתן לכתוב עליו "ללא תוספת סוכר".
לאחר מכן רוכשת המוצר אמרה כי משהו אחר גם היה לא תקין - המוצר הועמד על המדף יחד עם מוצרים "ללא סוכר" כך שניתן היה לחשוב שגם בו אין סוכר. מה שתפס את עיניה היתה כמובן המדבקה האדומה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה