בריאות

כיצד להיערך לוועדה רפואית של הביטוח הלאומי?

חברי הוועדה עשויים לעיין במסמכים הרפואיים לפני כניסתכם, אך ההחלטות מתקבלות לאחר שמיעתכם ובדיקתכם. הכנה מקצועית תסייע בהצגת מצבכם באופן מיטבי בפני הוועדה
עו"ד אריה שילאנסקי | 
ביטוח לאומי (צילום freepik)
הוועדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי נועדה לקבוע את שיעור הנכות הרפואית ומידת הפגיעה התפקודית של אדם בעקבות בעיות רפואיות שונות. מטרת הוועדה היא להעריך כיצד המצב הרפואי משפיע על חייו של המבוטח ולקבוע האם יהיה זכאי לפיצוי חד פעמי או לקצבה חודשית ולהטבות נוספות בהתאם לתקנות הביטוח הלאומי.
תחומי הטיפול בוועדה הרפואית:
נכות כללית: קביעת זכאות לקצבת נכות כללית לאנשים עם מוגבלויות שפוגעות ביכולתם לעבוד ולהשתכר.
נפגעי עבודה: קביעת אחוזי נכות עבור נפגעי תאונות עבודה ופיצוי על נזקיהם.
מחלות כרוניות ופגיעות נוספות: מתן זכויות לחולים במחלות כרוניות, נפגעים עקב שירות צבאי, תאונות דרכים או מצבים רפואיים אחרים המשפיעים על תפקודם.הוועדה מורכבת מרופאים מומחים בתחומים כמו אורתופדיה, נוירולוגיה, פסיכיאטריה ועוד. בהתאם למצבו הרפואי של המבוטח, הוועדה מעריכה את מצבו, מבצעת בדיקות רלוונטיות, ובוחנת את המסמכים הרפואיים שהובאו לפניה לצורך קבלת תמונה רחבה על מצבו.

צילום יוהנס פלטן-עו"ד אריה שילאנסקי-הכנה לוועדה רפואית של הביטוח לאומי
הכנה לוועדה הרפואית
ההכנה לוועדה הרפואית היא שלב חשוב ואף קריטי בתהליך קביעת זכאות לקצבאות. מומלץ להגיע עם: תיעוד רפואי עדכני: חוות דעת מרופאים, סיכומי אשפוז, תוצאות בדיקות, אישורים על טיפולים פיזיותרפים, פסיכולוגיים ועוד.
רשימת תרופות: כולל מינונים ותדירות, שיכולה לסייע בהבנת מצבכם הרפואי.מומלץ להגיע לוועדה עם עורך דין המתמחה בתחום, שכן נוכחותו בוועדה תסייע לכם בהצגת הטענות ובשמירה על מימוש זכויותיכם.  לדוגמא:  אם נפגעתם בכף היד ולעוה"ד ידוע מניסיונו כי המומחה שנבחר לוועדה אינו נוהג להיטיב  עם נפגעים, עוה"ד יכול לדרוש החלפת המומחה במומחה כירורג לכף יד או אף להוסיף מומחה בתחום מסוים. דרישה  זו תחייב את עצירת הדיון וקביעת מועד חדש עם המומחים המתאימים.  בנוסף, נפגע מגיע לוועדה כשהוא בלחץ ולכן עו"ד מנוסה יוודא גם שהפרוטוקולים בוועדה משקפים את הנאמר בה.
מה ירצו לדעת חברי הוועדה: כיצד המגבלות הרפואיות משפיעות על חיי היומיום והתפקוד בעבודה, תיאור מחלות, פציעות וטיפולים קודמים, וכן את הסימפטומים המרכזיים והקשיים הנובעים מהם.
הכנה לבדיקה אורתופדית ונוירולוגית: מומלץ להכין תיאור מפורט של כאבים, מגבלות תנועה והשפעתם על התפקוד ובנוסף כדאי להכין רשימה של בעיות כמו כאבי ראש, סחרחורות, בעיות זיכרון או תחושות נימול.
חשוב לציין כי חברי הוועדה עשויים לעיין במסמכים הרפואיים לפני כניסתכם, אך ההחלטות מתקבלות לאחר שמיעתכם ובדיקתכם. הדיונים מוקלטים בהסכמת הנבדק מרגע שאתם נכנסים  לחדר הוועדה  ועד ליציאתכם ממנו. יחד עם זאת אין תיעוד מוקלט מדיון או עיון במסמכים לפני כניסתכם לחדר בו מתקיימת הוועדה הרפואית וגם לאחר שעזבתם את החדר.  
לסיום, הכינו מראש את הנקודות העיקריות שתרצו להעלות, הצטיידו בעותקים של מסמכים רפואיים עדכניים, והגיעו בזמן כדי להימנע מעיכובים. הכנה מקצועית תסייע בהצגת מצבכם באופן מיטבי בפני הוועדה.
הכותב: עו"ד אריה שילאנסקי, מתמחה בתביעות נגד המוסד לביטוח לאומי
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה