בעולם

האו"ם הכריז: "אל ניניו" הגיעה, בדרך לשיאי חום קיצוניים

תופעת האקלים שמתחרשת פעם במספר שנים, צפויה להביא מזג אוויר חם במיוחד לאזורים שונים בעולם. סוכנות מזג האוויר של האו"ם הזהירה וקראה לממשלות ברחבי העולם להיערך
מערכת ice | 
מזג אוויר חם (צילום unsplash)
אל ניניו הגיעה: סוכנות מזג האוויר של האו"ם הכריזה אמש (שלישי) על תחילתה של תופעת האקלים הייחודית שמגיעה מדרום אמריקה. הסוכנות הזהירה שחזרתה של התופעה סוללת את הדרך לעלייה צפויה בטמפרטורות העולמיות ובתנאי מזג אוויר קיצוניים.
הארגון המטאורולוגי העולמי העריך שיש סבירות של 90% לאירוע אקלים שיימשך במחצית השנייה של השנה והוא צפוי להיות "לפחות בעוצמה בינונית". הארגון הפציר בממשלות ברחבי העולם להגיב להכרזה, על ידי נקיטת צעדים מיידיים כדי לסייע בהגנה על חיים ורכוש.
"התפרצותה של אל ניניו תגביר מאוד את הסבירות לשבירת שיאי טמפרטורות  וחום קיצוני שיגיע לחלקים רבים של העולם ובאוקיינוס", אמר פטרי טאלאס, מזכ"ל ה-WMO. "ההכרזה על אל ניניו על ידי WMO היא האות לממשלות ברחבי העולם להתכונן לצעדים שיגבילו את ההשפעות על הבריאות שלנו, המערכות האקולוגיות שלנו והכלכלות שלנו", אמר.
 
"אזהרות מוקדמות ופעולה מקדימה של אירועי מזג אוויר קיצוניים הקשורים לתופעת האקלים הגדולה הזו, חיוניים להצלת חיים ורכוש." העדכון מגיע בעקבות דו"ח של המינהל הלאומי לאוקיאנוס ואטמוספירה בתחילת יוני, שאמר שתנאי אל ניניו היו קיימים ו"צפויים להתחזק בהדרגה אל תוך החורף של חצי הכדור הצפוני".

"קריאת השכמה נוספת"
דו"ח אחר של WMO בחודש מאי, הזהיר שיש סיכוי של 66% שהטמפרטורה הגלובלית הממוצעת השנתית הקרובה לפני השטח בין 2023 ל-2027 תעבור לזמן קצר 1.5 מעלות צלזיוס מעל הרמות הטרום-תעשייתיות במשך שעה שנה אחת לפחות.
סף 1.5 מעלות צלזיוס הוא מגבלת הטמפרטורה הגלובלית השאיפה שנקבעה בהסכם פריז 2015. חשיבותו מוכרת באופן נרחב מכיוון שמה שנקרא נקודות מפנה הופכות לסבירות יותר מעבר לרמה זו. נקודות מפנה הן ספים שבהם שינויים קטנים יכולים להוביל לשינויים דרמטיים בכל מערכת תומכת החיים של כדור הארץ.
"זה לא אומר שבחמש השנים הקרובות נחרוג מהרמה של 1.5 מעלות צלזיוס שצוינה בהסכם פריז מכיוון שהסכם זה מתייחס להתחממות ארוכת טווח לאורך שנים רבות", אמר כריס יואיט, מנהל שירותי האקלים של WMO.
 
"עם זאת, זו עוד קריאת השכמה, או אזהרה מוקדמת, שאנחנו עדיין לא הולכים בכיוון הנכון כדי להגביל את ההתחממות לטווח היעדים שנקבעו בפריז ב-2015 שנועדו להפחית באופן משמעותי את ההשפעות של שינויי האקלים." הוסיף יואיט.
מה זה אל ניניו?
אל ניניו - או "הילד הקטן" בספרדית - היא תופעת התחממות טמפרטורת פני הים, דפוס אקלים טבעי המתרחש בממוצע כל שנתיים עד שבע שנים. אירוע אל ניניו מוכרז כאשר טמפרטורות הים במזרח האוקיינוס השקט עולות ב-0.5 מעלות צלזיוס מעל הממוצע ארוך הטווח. 
ההשפעות של אל ניניו נוטות להגיע לשיא במהלך דצמבר, אך בדרך כלל לוקח להשפעה זמן להתפשט על פני הגלובוס. אפקט פיגור זה הוא הסיבה שחזאים מאמינים ש-2024 יכולה להיות השנה הראשונה שבה האנושות עולה על 1.5 מעלות צלזיוס. הטמפרטורות הממוצעות העולמיות בשנת 2022 היו חמות יותר ב-1.1 מעלות צלזיוס בהשוואה לסוף המאה ה-19.
השנה החמה ביותר שנרשמה אי פעם, 2016, התחילה עם אל ניניו עוצמתי שעזר להגביר את הטמפרטורות העולמיות.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה