בעולם

נפילת ממשלת צרפת: כך מושפעת כלכלת המעצמה השנייה בגודלה באירופה

עם נפילת הממשלה בצרפת, עומדת המדינה בפני סכנה למשבר כלכלי וחברתי, בעת שהיא מתמודדת עם אתגרים אלו ממילא. ירידת ערך האירו, מכירת אג''ח ממשלתיות, ועלייה חדה בעלויות ההלוואות. אלו רק חלק מההשלכות של המשבר הפוליטי במעצמה האירופית
דורון בלוך | 
עמנואל מקרון (צילום הדס פרוש פלאש90)
צרפת נמצאת בלב סערה פוליטית וכלכלית, בעקבות משבר הממשלה בו פוזרה בהצבעת אי האמון, עולה החשש להשלכותיו הרחבות. מערכת החוק בצרפת מאשרת לרשויות הממשלתיות להמשיך לפעול גם בהיעדר ממשלה או תקציב מוגדרים, אך בצפר אנשי המקצוע והמומחים מתריעים מהשלכות חמורות על הכלכלה הצרפתית.
כעת, בצרפת אובדן האמון בשוק הפיננסי מהווה את האיום המרכזי. משקיעים כבר החלו למכור אג"ח ממשלתיות צרפתיות ולחתוך את החזקתם במניות חברות מקומיות, מה שגרם לעלייה חדה בעלויות ההלוואות של המדינה לרמה השווה לזו של יוון בתקופת המשבר הכלכלי במדינה. כך על פי דיווח זר. כמו כן, גם ערך האירו נפגע מהשתלשלות האירועים, והחל להיחלש מול מטבעות אחרים כדוגמת הדולר.
עוד, משרד האוצר הצרפתי הזהיר כי עלויות ההלוואות של המדינה צפויות לעלות בשנה הקרובה ביותר מ-60 מיליארד אירו.  כאשר הפרופורציות לכך בצרפת הינן כי סכום זה עולה על תקציב הבטחון, ועומד רק מעט מתחת לתקציב החינוך, בהשוואה להוצאות הגדולות של הממשלה כיום בצרפת.ידו ללא שינוי עד תום הקדנציה ב2027
בהתאם לכך, הנשיא מקרון הודיע כי הוא נשאר בתפקידו עד תום הקדנציה בשנת 2027, וכעת, על פי החוק הצרפתי, יקבל סמכויות נוספות ויכולות לנהל בעצמו עניינים קריטיים, בהם כלכליים. כמו כן הודיע הנשיא מקרון כי הוא מתכנן למנות כבר בימים הקרובים ראש ממשלה חדש, זאת במטרה לצאת במהירות מהמשבר היכול להפוך לכדור שלג.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה