בעולם
מחוץ לכדור הארץ: מאבק באנטישמיות וזיכרון השואה בחלל
יזם יהודי קנדי, הנרי וולפונד, יצא למסע לחלל כדי להעלות מודעות לאנטישמיות, זיכרון השואה ואחדות אנושית. "המסע הזה הוא לא רק שלי," אמר. "הוא מייצג את ההיסטוריה של העם שלי ואת הרצון להיאבק נגד שנאה בכל מקום – על כדור הארץ וגם בחלל". הצצה למסע היסטורי
ביום שישי האחרון, הנרי וולפונד, יזם יהודי קנדי ומוביל מאבקים חברתיים, הפך לקנדי ה-13 שטס לחלל, כשהשתתף בטיסה התשיעית של חברת Blue Origin. עבור וולפונד, המסע לא היה רק הגשמת חלום אישי, אלא גם שליחות להעלות את המודעות לאנטישמיות, זיכרון השואה ומסרים של אחדות אנושית.
מלבד המסע לחלל, וולפונד פעיל מרכזי במאבק נגד אנטישמיות בקנדה. הוא משמש כיושב ראש ועדת המאבק באנטישמיות של פדרציית UJA של טורונטו, שתרמה רבות לאחר תחילת המלחמה בעזרת "מגבית קנדה" שמשקיעה את כספי התרומות של הקהילות היהודיות הקנדיות בישראל. וולפונד גם חבר במועצת הוועדה הקנדית לעניינים פוליטיים יהודיים
הוא בן 66, שמתגורר בטורונטו, ומביא עמו סיפור אישי עמוק של יהדות ונחישות. מלבד התיקים שארז למסעו בחלל, הוא ארז פריטים שמספרים את סיפור משפחתו היהודית: תמונה של סביו שברחו מפוגרומים ברוסיה, כרטיס ברכה מאמו, שהייתה אמנית, ותמונות של ילדיו ונכדיו.
במיוחד, בחר וולפונד להביא עמו לחלל חפצים שמסמלים את הישרדותו של חותנו, ששרד את מחנה ההשמדה אושוויץ. "המסע הזה הוא לא רק שלי," אמר. "הוא מייצג את ההיסטוריה של העם שלי ואת הרצון להיאבק נגד שנאה בכל מקום – על כדור הארץ וגם בחלל".
וולפונד מדגיש את המסר החשוב שלקח עמו למסע. "כשאתה צופה בכדור הארץ מהחלל, אתה לא רואה גבולות, אתה לא רואה דתות, תרבויות או עמים שונים," הוא אומר. "אתה רואה פלנטה אחת, שברירית ויפה, שמכילה את כולנו. כשאתה רואה את התמונה הזו, אין מקום לשנאה".
המסר של וולפונד, שמבוסס על חזונו של האסטרונאוט הקנדי כריס הדפילד, חורג מעבר לחוויה האישית שלו: הוא קריאה לכלל האנושות להתאחד נגד שנאה ולהתחייב לערכים של כבוד הדדי.
"רציתי שהמסע שלי ישמש קריאה לפעולה לקנדים ולכל העולם: אנטישמיות היא לא עניין של העבר, היא אתגר עכשווי שאנחנו חייבים להיאבק בו בכל הכוח," אמר.
וולפונד רואה במסע לחלל דרך חדשה להעביר את המסר: "החלל הוא סמל לחופש, לאחדות אנושית וליכולת להתעלות מעל ההבדלים. זה המקום שבו אני רוצה להדגיש את החשיבות של מאבק בשנאה".
עוד ב-
המסע של וולפונד נמשך 11 דקות בלבד, אך המשמעות שלו תישאר לתמיד. לאחר חציית קו קרמן, הגבול הבינלאומי של החלל, הוא חווה אפס כבידה וצפה בכדור הארץ ממבט עילי.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה