אוכל
לכבוד הגשם: שלושה מרקים שונים עם עגבניות
קדירת טלה מפנקת, מרק הודי או מתכון קליל - הבאנו לכם שלוש אופציות למרקי עגבניות חורפיים וטעימים במיוחד. כל מה שנשאר לכם לעשות זה רק לבחור ולהכין. בתאבון!
אין כמו מרק חם וטעים כדי להתחמם בחורף ועכשיו כשהגשם חוזר אלינו לקראת סוף השבוע זה הזמן לבשל סיר חם שיעשה לכם נעים בבטן. אספנו לכם שלושה מתכונים מושלמים שכולם מבוססים על עגבניות, אז קדימה למטבח!
קדירת עגבניות של השף אורן אלון:
מרכיבים:
1.5 ק”ג כתף טלה חתוך לקוביות גדולות
8 עגבניות מגי חתוכות לרבעים
1 כוס גרגרי רימון
1/2 כוס דבש
1/2 כוס רכז רימונים
1/2 כוס ערמונים קלופים ומבושלים
3 בצלים חתוכים לרבעים
4 שיני שום כתושות
1/2 כוס יין אדום יבש
1 כף טימין טרי
1 כף רוזמרין טרי
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות שמן זית
1 כוס ציר בקר או מים
מרכיבים:
1.5 ק”ג כתף טלה חתוך לקוביות גדולות
8 עגבניות מגי חתוכות לרבעים
1 כוס גרגרי רימון
1/2 כוס דבש
1/2 כוס רכז רימונים
1/2 כוס ערמונים קלופים ומבושלים
3 בצלים חתוכים לרבעים
4 שיני שום כתושות
1/2 כוס יין אדום יבש
1 כף טימין טרי
1 כף רוזמרין טרי
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות שמן זית
1 כוס ציר בקר או מים
אופן ההכנה:
חממו מראש את התנור ל-160 מעלות צלזיוס.
מתחילים בצריבת הבשר. בסיר כבד המתאים לתנור, חממו שמן זית וצרבו את קוביות הטלה מכל הצדדים עד שהן מקבלות צבע חום עמוק. לאחר מכן הוציאו את הבשר מהסיר והניחו בצד.
באותו סיר, מטגנים את הבצלים והשום עד שהבצל הופך לשקוף ומתחיל להתקרמל.
מוסיפים לסיר את העגבניות, הטימין והרוזמרין ומערבבים היטב.
מחזירים את הטלה לסיר ומוסיפים את גרגרי הרימון, היין האדום, רכז הרימונים, הדבש, המלח והפלפל. לבסוף מערבבים היטב ומוסיפים את ציר הבקר או המים.
מכסים את הסיר במכסה או בנייר אלומיניום ומעבירים לתנור לבישול איטי במשך 2-3 שעות, עד שהטלה רך מאוד וכל הטעמים התמזגו.
כ-30 דקות לפני סיום הבישול, מוסיפים את הערמונים לסיר ונותנים להם להתבשל עם המנה.
חממו מראש את התנור ל-160 מעלות צלזיוס.
מתחילים בצריבת הבשר. בסיר כבד המתאים לתנור, חממו שמן זית וצרבו את קוביות הטלה מכל הצדדים עד שהן מקבלות צבע חום עמוק. לאחר מכן הוציאו את הבשר מהסיר והניחו בצד.
באותו סיר, מטגנים את הבצלים והשום עד שהבצל הופך לשקוף ומתחיל להתקרמל.
מוסיפים לסיר את העגבניות, הטימין והרוזמרין ומערבבים היטב.
מחזירים את הטלה לסיר ומוסיפים את גרגרי הרימון, היין האדום, רכז הרימונים, הדבש, המלח והפלפל. לבסוף מערבבים היטב ומוסיפים את ציר הבקר או המים.
מכסים את הסיר במכסה או בנייר אלומיניום ומעבירים לתנור לבישול איטי במשך 2-3 שעות, עד שהטלה רך מאוד וכל הטעמים התמזגו.
כ-30 דקות לפני סיום הבישול, מוסיפים את הערמונים לסיר ונותנים להם להתבשל עם המנה.
צילום באדיבות יחסי ציבור
מרק עגבניות מנצח
מצרכים:
3 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים
3/4 כוס גריסי פנינה
800 גרם עגבניות מגי קצוצות גס
1 כף סוכר
מלח, פלפל ופפריקה מתוקה לפי הטעם
מצרכים:
3 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים
3/4 כוס גריסי פנינה
800 גרם עגבניות מגי קצוצות גס
1 כף סוכר
מלח, פלפל ופפריקה מתוקה לפי הטעם
אופן ההכנה:
מטגנים קלות את הבצל הקצוץ, עד שיתרכך. מוסיפים את העגבניות ומטגנים כדקה. מוסיפים את הסוכר והתבלינים, מביאים לרתיחה, מוסיפים את גריסי הפנינה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כעשרים דקות.
מטגנים קלות את הבצל הקצוץ, עד שיתרכך. מוסיפים את העגבניות ומטגנים כדקה. מוסיפים את הסוכר והתבלינים, מביאים לרתיחה, מוסיפים את גריסי הפנינה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כעשרים דקות.
צילום באדיבות יחסי ציבור
מרק עגבניות הודי מנצח
מצרכים:
3 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים
800 גרם עגבניות מגי קצוצות גס
1 כף סוכר
1 ליטר ציר בקר או עוף או מים
2 כוסות אפונה (אפשר קפואה)
1 כף מיץ לימון + קליפה מגוררת דק מחצי לימון
מלח ופלפל
צרור קטן של שמיר, קצוץ.
אופן ההכנה:
מטגנים קלות את הבצל הקצוץ, עד שיתרכך. מוסיפים את העגבניות ומטגנים דקה. מוסיפים את הסוכר והציר ומביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כעשרים דקות. טוחנים את המרק בתוך הסיר ומביאים שוב לרתיחה.
מוסיפים את האפונה ומבשלים עד שהיא כמעט מוכנה (3-5 דקות). מתבלים במלח, פלפל, מיץ לימון וקליפת לימון.
מעבירים לצלחות ובוזקים מעט שמיר קצוץ. אוכלים חם J
מטגנים קלות את הבצל הקצוץ, עד שיתרכך. מוסיפים את העגבניות ומטגנים דקה. מוסיפים את הסוכר והציר ומביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כעשרים דקות. טוחנים את המרק בתוך הסיר ומביאים שוב לרתיחה.
מוסיפים את האפונה ומבשלים עד שהיא כמעט מוכנה (3-5 דקות). מתבלים במלח, פלפל, מיץ לימון וקליפת לימון.
מעבירים לצלחות ובוזקים מעט שמיר קצוץ. אוכלים חם J
צילום באדיבות יחסי ציבור
המתכונים באדיבות חברת "הזרע" שפיתחה בשיתוף הפקולטה לחקלאות בהובלת ד"ר גדי בן אוליאל את עגבניית מגי.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה