אוכל

לשדרג את הארוחה: 2 מתכונים למטבלים שיכבשו את האורחים

אם גם לכם נמאס לאכול את אותו הדבר ובא לכם לקצור מחמאות מהאורחים נסו לשדרג את השולחן עם מטבלים. קבלו שני מתכונים קלים למטבלים שאי אפשר להפסיק לאכול
מערכת ice | 
מטבלים (צילום Shutterstock)
אם גם לכם נמאס להגיש לאורחים כל פעם את אותו הכיבוד או סתם משעמם לכם בארוחת הערב, נסו לשדרג את השולחן עם מטבלים טעימים, מיוחדים והכי חשוב - בריאים. הם קלים להכנה, אפשר לנגב אותם בכיף עם קרקרים או אפילו לחם טרי ולא תפסיקו לקבל עליהם מחמאות. 
מטבל קרם גזר וערמונים עם יוגורט יווני:
מצרכים:
1 כרישה – החלק הלבן בלבד
750 גרם גזר
8-10 ערמונים לא קלויים מקולפים ועוד 4 ערמונים קלויים לקישוט
2 כפות שמן זית
יוגורט יווני ללא תוספת סוכר 
תבלינים: מלח, פלפל, כמון
אופן ההכנה:
חיתכו כרישה לפרוסות גדולות.
קלפו את הגזרים ופרסו לחתיכות קטנות-בינוניות.
בסיר רחב חממו מעט שמן זית וטגנו את הכרישה עד לקבלת צבע שקוף-זהבהב.
הוסיפו את הגזרים ואת הערמונים הלא קלויים לסיר.
הוסיפו מים בגובה שתי אצבעות והמשיכו להרתיח עד שהגזרים והערמונים יתרככו.
לבסוף הוסיפו את המלח והפלפל לפי הטעם ומעט כמון, ערבבו טוב טוב עד לקבלת מרקם רצוי. במידה והמנה סמיכה מדי הוסיפו עוד מים.
מגישים עם כף יוגורט יווני וערמונים קלויים כקישוט. 

צילום: יח"צ Beko
מטבל סלק צלוי
מצרכים:
3 סלקים
300 גרם חומוס, מסונן ושטוף
30 מ"ל מיץ לימון
1 שן שום כתושה
80 גרם אגוזי מלך קצוצים
50 מ"ל טחינה
100 גרם פטה מפוררת
שמן זית
תבלינים: מלח, פלפל ומעט כמון
לקישוט: עלי נענע 
אופן ההכנה:
חממו מראש את התנור ל-‎200 מעלות
עטפו כל סלק בנייר אפייה ואפו לאותם למשך שעה או עד לריכוך.
קלפו את הסלק וחתכו לחתיכות גסות. הכניסו למעבד מזון.
הוסיפו את החומוס, מיץ הלימון, שום, אגוזים, כמון וטחינה וערבבו בבלנדר עד הגעה למרקם חלק. לבסוף תבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
להגשה: פזרו מעל את הפטה ועלי הנענע.

צילום: shutterstock

המתכונים באדיבות Beko, מותג מכשירי החשמל הבינלאומי
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה