השוק

ג'יי פי מורגן: מניית צים לא משקפת את מצב הענף

למרות האיומים, ההערכה היא שחברת הספנות הישראלית דווקא תושפע לטובה בעקבות המשבר החות'י, אך הרווחים צפויים להיות צנועים יחסית. את 2024 החברה תסיים עם הכנסות של 6.1 מיליארד דולר, ורווחי החברה ימשיכו לצמוח גם בשנה הבאה

מערכת ice |  1
מניית צים (צילום צים, shutterstock)
חברות הספנות ברחבי העולם נאלצות להתמודד עם תרחיש שלא דמיינו מעולם, בו אחד מנתיבי השיט החשובים ביותר חסומים למעבר, או לכל הפחות מוגבלים. גם חברת צים הישראלית מושפעת מחוסר היכולת להפליג כהרגלה ומהעיכובים בהובלות, אך נשאלת השאלה המתבקשת – בכמה כסף מדובר, אם בכלל.
האיום החות'י בזירת הים האדום הותירה אנליסטים רבים בעולם פעורי פה, לאור הקפיצה במחירי ההובלה הימית ובמניות של ענקיות הספנות בעולם. נפח ההובלה הימית בתעלת סואץ ירד בשיעור של כ-75%, ועל כן נוצר מצב של "סחורה עודפת", שפשוט לא מגיעה ליעדה, או מתקבלת באיחור רב לאור העיקוף שהסוחרות מבצעות סביב אפריקה. לאור המציאות החדשה, האנליסטים הבכירים בעולם התבקשו להעריך כמה זמן המצב הנוכחי יימשך, ומה יהיה גודל הפגיעה בכיס של חברות הספנות ושל הצרכנים.
האנליסט סם בלנד מהבנק האמריקני ג'' פי מורגן סימן כי מחיר היעד למניית צים תעלה מ-6.2 דולר ל-9.3 דולר, אך זו ירידה של כ-36% ממחירה הנוכחי של המניה, שעומד על 14.6 דולר. כמו כן, הוא טוען כי החברה תתקשה להציג רווחים משמעותיים בשנתיים-שלוש הקרובות, אך עדיין אופטימי ביחס לצמיחה של החברה. למעשה, בימים הראשונים של 2024 מניית החברה נסקה ב-47% ולשווי החברה נוספו 570 מיליון דולר.
בלנד קובע כי את מחיר מניית היעד הוא קבע בדומה למחיר המניה של המתחרות – מארסק והאפגל ויד. הוא עשה זאת על ידי הפחתת ההפסדים הצפויים ברבעון האחרון של 2023 והשנתיים שאחרי מההון העצמי של החברה, והכפלתו במחיר של 0.65.
כמו כן, הוא מעריך כי עליית המחירים לא תיטיב במיוחד עם הכנסות החברה, ומסיף כי הדבר תלוי בכמה זמן ישובשו נתיבי השיט. בשל הפיגור בין מועד חתימת חוזה לשירותים של החברה, לבין ההכנסה עצמה (שקורית לאחר השלמת ההפלגה), החברה לא צפויה להרוויח סכומים משמעותיים במיוחד.
האנליסט הבכיר מעריך כי צים תסיים את 2024 עם הכנסות של 6.1 מיליארד דולר, וזו צמיחה של כ-17% בהשוואה ל-2023. הרווח התפעולי התזרימי המתואם של החברה יסתכם ב-1.1 מיליארד דולר, ויגדל בשיעור של 12.5% לעומת השנה הקודמת. ההכנסות ימשיכו לצמוח ב-6% גם בשנה הבאה, ויגיעו לרמה של 6.5 מיליארד דולר, אך הרווח התפעולי התזרימי של החברה יירד בכמעט 30% בהשוואה ל-2024.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    זה נכון לכל מנייה ולכל ענף בארץ
    אזרח 01/2024/08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    זה הבלוף של הכלכלה הישראלית , הבורסה מנותקת מהמציאות
    סגור