השוק

קירח מכאן ומכאן: המיליארד גינה את פוטין והסנקציות נגדו יישארו

איש העסקים ממייסדי "יאנדקס" לא הצליח לשכנע את האיחוד האירופי כשגינה את הפלישה הרוסית באיחור ניכר. על פי מקורות, הסנקציות יימשכו לפחות עוד חצי שנה. לאחר הגינוי פוטין הגיב כי מדובר בכפיות טובה מצדו
איתן לויטס | 
ארקדי וולוז (צילום יח"צ יאנדקס)

האיחוד האירופי מותיר על כנן את הסנקציות הכלכליות שהטיל על איש העסקים והמיליארדר ארקדי וולוז. כך מדווח באתר בלומברג על פי מקורות, וזאת למרות שגינה לפני כחודש את פלישתה של רוסיה לאוקראינה.

וולוז, ממייסדי חברת התוכנה יאנדקס, המכונה "גוגל הרוסית", הודיע על התפטרותו מתפקיד מנכ"ל החברה באמצע 2022 לאחר שהוטלו עליו הסנקציות של האיחוד האירופי, וזאת על מנת לא לפגוע בעסק.
 



עורכי דינו פנו בחודש שעבר לאיחוד האירופי בבקשה להקלה בסנקציות לאחר שהפך לאחד מהאוליגרכים הרוסים הבודדים למתוח ביקורת על הנשיא פוטין. עם זאת, וולוז צפוי להישאר ברשימת הסנקציות של האיחוד האירופי "עוד שישה חודשים לפחות", לפי המקור שצוטט בבלומברג.

הגינוי לא התקבל בחיוך על ידי נשיא רוסיה, שדיבר על אוליגרכים שהתחילו לגנות את רוסיה. "הרי כל הזמן הזה הוא שתק, ועכשיו משום מה החליט לצאת בהצהרה. שיהיה בריא. בנו זה לא ממש פוגע", אמר נשיא רוסיה והאשים: "אם בן אדם גדל במקום מסוים, רכש השכלה, הצליח בחיים, צריכה להיות לו תחושת מצפון ביחס למדינה שנתנה לו את זה".

ולדימיר פוטין (שאטרסטוק)
וולוז, 59, ואב לשישה, מוערך בשווי של 1.1 מיליארד דולר ע"פ פורבס. בשנת 1989 ייסד את חברת התוכנה והתקשורת CompTek ועמד בראשה עד שנת 2000. בסוף שנות ה-90 היה ממייסדי חברת יאנדקס, שהפעילה מנוע חיפוש שהפך במהרה לאחד האתרים הנצפים ברוסיה. כיום יאנדקס שווה כ-8 מיליארד דולר.
בשנת 2014, בעקבות הסיפוח הרוסי של חצי האי קרים, מהלך שנוי במחלוקת שעורר הדים בעולם, החליט וולוז לישראל מתוקף חוק השבות, והפך למשקיע ודירקטור של מספר חברות ישראליות. 

תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה