השוק

בכירי שוק ההון חושפים: מהו תיק השקעות המומלץ ל-2023?

ניר עובדיה, מנהל השקעות ראשי בעמיתים: ""אם לפני שנה היינו 60% אקוויטי והשאר חוב, אז קדימה נעשה הטיה לכיוון תמהיל גדול יותר של חוב לא סחיר והשקעות אלטרנטיביות"
מערכת ice | 
וועידת שוק ההון (צילום מורג ביטן)
היום השני של ועידת שוק ההון לחיסכון ארוך טווח יצא לדרך עם רב שיח שהתקיים בהשתתפות אסטרטג השווקים הראשי של בנק הפועלים, מודי שפריר, אורי קרן, שותף ומנהל השקעות ראשי במור גמל ופנסיה וניר עובדיה, מנהל השקעות ראשי בעמיתים.
מודי שפריר, אסטרטג השווקים של בנק הפועלים, דיבר על העצירה בענף הנדל"ן: "אני רואה היום בצפון תל אביב הרבה יותר שלטים למכירה שתלויים הרבה יותר זמן לנכסים שבעבר נמכרו במהירות. השוק עדיין בסדר כי יש היצע ועוד יש התחלות בנייה, אבל הבעיות הגדולות יותר הן קדימה לשנים 2024 ו-2025. הקבלנים יפסיקו לבנות והממשלה שעד עכשיו הייתה עסוקה בהיצע תצטרך לעודד אותם לבנות".
שפריר התייחס בדבריו גם למחירי השכירויות וציין: "מחירי השכירויות עלו בשנתיים האחרונות בכ-7%, אני מעריך שנמשיך לראות עלייה מתונה של לא יותר מ4-5%. אני מעריך שמשכירים יעדיפו עכשיו להשאיר שוכר טוב לשנים קדימה מאשר להעלות בחדות את שכר הדירה".
אורי קרן, שותף ומנהל השקעות ראשי במור גמל ופנסיה, התייחס להשפעות הרפורמה המשפטית: "רפורמה משפטית זה לא אירוע שאפשר לגדר. אפשר להחליט שלא משקיעים בישראל יותר ויש חלופות טובות בעולם. אנחנו הגענו לתחילת 23 עם תמהיל תיק המניות % 35 ישראל % 65 מניות בחו"ל. ברגע שראינו שהממשלה בתקציב הולכת על תקציב שהוא פחות מוטה צמיחה ופריון לשנים הבאות אז התחלנו להוריד משקל מהשוק הישראלי וככל שהתקדם סיפור המהפכה המשפטית המשכנו להוריד משקל מישראל. היום אנחנו ב-20% ישראל ו-75% חו"ל- עם פנים להמשך גידול השקעה בחו"ל. ישראל הפכה היום להיות פחות אטרקטיבית לכן המשקל שלה יורד. וזה משפיע דרמטית על השקעות זרים והרצון לפתח עסקים הולך וקטן".
קרן התייחס גם לריבית הגבוהה: "הדיבורים מתי הריבית תתחיל לרדת זה חשוב, אבל זה לא העיקר. גם שהריבית תתחיל לרדת היא תישאר גבוהה לאורך זמן בטח ממה שהתרגלנו. ההורדה תתרחש הרבה יותר באיטיות. אנחנו עדיין בסביבה אינפלציונית. משקיעי המניות אופטימיים אבל עבורנו, האפיק המנייתי, פחות אטרקטיבי. אגרות החוב של חברות כמו וולמרט נמצאות בתשואות דולריות של 7-8%. אני לא מכיר אירוע כזה שנכס עם סיכון נמוך יותר מקבל תשואה גבוהה יותר לכן אנחנו פחות שמים דגש למנייתי, אלא לאג"ח עם פחות סיכון".
ניר עובדיה, מנהל השקעות ראשי בעמיתים התייחס לדירוג S&P: "סה"כ ישראל עדיין נחשבת כלכלה חזקה. ההסתכלות שלנו היא שהדירוג של ישראל הוא יחסית גבוה, עם זאת, הרעש סביב הרפורמה והאי שקט החברתי לא תורם לביטחון שנשאר במקום הזה. בוודאות אני יכול להגיד שהדירוג של ישראל לא יעלה אבל יש סיכון וודאי להמשך הורדה".
עובדיה התייחס בדבריו גם לנושא השקעות אחראיות: "זה לא המנדט שלנו לתקן את עוולות העולם, אלא להשיג תשואה ברמת הסיכון ושם נכנס ESG. אנחנו לא פוסלים השקעות אבל מתמחרים סיכונים. לא אמרנו שאנחנו מעכשיו נקנה רק חברות שפועלות לפי ESG גבוה. ראינו שמי שהשקיע באנרגיה פוסילית עשה תשואה מאוד יפה בשנים האחרונות".
שפריר, קרן ועובדיה סיכמו את רב השיח עם הערכה שלהם לתיק השקעות מומלץ לשנה הקרובה:
ניר עובדיה - "אם לפני שנה היינו 60% אקוויטי והשאר חוב, אז קדימה נעשה הטיה לכיוון תמהיל גדול יותר של חוב לא סחיר והשקעות אלטרנטיביות. תיק ארוך טווח עם חלוקה ל-20-30% השקעות אלטרנטיביות (חוב ותשתיות) 20/30% מניות ו-40% ממשלתי וקונצרני, כאשר ממשלתי מעניין יותר".
אורי קרן- "נכון להיום אנחנו משקיעים במניות סחירות פחות מ-40% ואני מאמין שעוד נמשיך להקטין אפיק זה. בחלק הלא סחיר 15-20% כיעד ל-25% והיתרה זה חוב סחיר ממשלתי/קונצרני".
מודי שפריר- "השקעה בחוב בישראל וארה"ב, כאשר ארה"ב עדיפה על פני שוק החוב בישראל, מח"מ בינוני עם עדיפות לשקלי וצמוד. שוק המט"ח מגלם עלייה יפה בפרמיית הסיכון של ישראל אז אנחנו די בהולד כולל פעילים זרים שנמנעים מהשקעה. אם נגיע להסכמה רחבה - השקל יתחזק".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה