השוק
קריסתה של וירג'ין אורביט: הגישה בקשה לפשיטת רגל
הסיפור של וירג'ין אורביט היה כנראה עוד אחד מהסיפורים שהיו נשמעים יותר מדי טוב כדי להיות מציאותיים. תוך שנה וקצת איבדה החברה את מרבית הונה והיא בדרך לפשיטת רגל. זו הסיבה
בהתאם להערכות השוק, חברת וירג'ין אורביט מגישה היום (שלישי) בקשה להגנה מפני פשיטת רגל בארה"ב, לאחר שלא הצליחה להשיג את המימון לו הייתה זקוקה. הידיעה מגיעה זמן קצר לאחר שהמשימה האחרונה של החברה נכשלה והטיל שלה התרסק למי האוקיינוס.
החברה הפסיקה ביום חמישי את פעילותה ופיטרה כמעט את כל עובדיה. מנייתה נסחרה ביום שישי בסביבות 20 סנט, מה שהותיר אותה עם שווי שוק של כ-74 מיליון דולר.
רק לא מזמן וירג'ין אורביט הייתה נראית כעוד הצלחה, כחלק מאימפריית וירג'ין של המייסד ריצ'רד ברנסון, כשהציגה דגם של הרקטה של החברה באמצע טיימס סקוור, ובדצמבר 2021 החברה נסחרה בשווי של כמעט 4 מיליארד דולר.
ברנסון, בעל העניין הגדול ביותר של וירג'ין אורביט, לא היה מוכן לממן את החברה יותר, כפי שדווח על ידי CNBC. במקום זאת, הוא החל להתגונן מפני 75% מהמניות שלו באמצעות סדרה של סבבי חוב. החוב הזה נותן למיליארדר הבריטי עדיפות ראשונה של נכסי וירג'ין אורביט במקרה של פשיטת הרגל.
בעוד וירג'ין אורביט הציגה גישה גמישה ואלטרנטיבית לשיגור לוויינים קטנים, החברה לא הצליחה להגיע לקצב השיגורים הדרוש כדי לייצר את ההכנסות להן הייתה זקוקה נואשות.
מדובר בסיפור שמסופר לעיתים קרובות בהיסטוריה של תעשיית החלל: טכנולוגיות מרגשות, או אפילו חדשניות, אך הן לא בהכרח רווחיות ומצדיקות את קיומן. וירג'ין אורביט שיגרה מאז 2020 שש משימות, ורק ארבע מתוכן היו מוצלחות.
עוד ב-
החברה חפרה בור של כמעט מיליארד דולר כשהיא שיגרה שתי טיסות בלבד בשנה, בזמן שהוצאות השכר שלה טיפסו. הנהגת החברה הייתה מודעת להידרדרות המצב ולחוסר ההתקדמות, ואף שקלה שינויים בקיץ שעבר כדי להפוך את העסק לרזה יותר. בשטח, לא יצאה לפועל שום תוכנית לצורך כך והנפילה הייתה רק עניין של זמן.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה