השוק

דואר ישראל ניצל מהסכנה? אלו ההפסדים שרשם בשנה האחרונה

תוכנית ההבראה של דואר ישראל מקדימה את יעדיה: רואי החשבון הסירו את הערת העסק החי, החברה הפסידה 264 מיליון שקל בשנת 2022, זאת נוסף לעלויות פרישת עובדים בסך 790 מיליון שקל שהביאו את ההפסד הכולל ל-1.054 מיליארד שקל. דוד לרון, מנכ"ל דואר ישראל: "החברה תגיע לאיזון תפעולי כבר במחצית 2023"
מערכת ice |  2
דואר ישראל (צילום פלאש 90/ נתי שוחט)
חברת דואר ישראל מפרסמת היום (ראשון) את התוצאות הכספיות לשנת 2022, שנה שבתחילתה הגיעה לסף פשיטת רגל ובסיומה הוחל במימוש תוכנית ההבראה והמפנה, לקראת הפרטת החברה בשנת 2024.
בסיכום שנת 2022, מדווחת החברה על הפסד של 264 מיליון שקל. בתוספת עלויות פרישת עובדים בסך 790 מיליון שקל, במסגרת תוכנית ההבראה, הסתכם ההפסד ב- 1.054 מיליארד שקל, לעומת הפסד של 175 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד (שכלל רווחי הון בסך של כ-59 מיליון שקל). הכנסות החברה הסתכמו בשנת 2022 בסך של 1.532 מיליארד שקל, ירידה של 5.7% לעומת סך הכנסות של 1.625 מיליארד שקל בשנת 2021. עיקר הירידה נובע מקיטון בהכנסות במגזר הסחר (שילוח בינלאומי).

ברבעון הרביעי של 2022 מציגה החברה שיפור ניכר במדדים התפעוליים, זאת כתוצאה מפעילות חיסכון והתייעלות אגרסיבית שביצעה הנהלת החברה. ללא הוצאות בגין שנים קודמות, החברה הציגה ברבעון הרביעי רווח גולמי, וצמצמה באופן משמעותי את ההפסדים שהסתכמו ב-40 מיליון שקל בַרבעון. בתוספת עלויות פרישת העובדים במסגרת תוכנית ההבראה בסך של 790 מיליון שקל, הסתכם ההפסד ברבעון בסך של 850 מיליון שקל.
ברבעון הרביעי המשיכה החברה את המפנה שהחל ברבעון השלישי, והציגה גידול בהכנסות שהסתכמו בכ-393 מיליון שקל, בהשוואה ל-380 מיליון שקל ברבעון השלישי, בו נבלמה הירידה המתמשכת בהכנסות. בשנת 2022 לחברה היה תזרים מזומנים שלילי מפעילות שוטפת בסך 236 מיליון שקל, לעומת תזרים שלילי בסך 52 מיליון שקל בתקופה המקבילה.
במהלך שנת 2022 נעשו בחברה שינויים שכללו חתימה על תוכנית הבראה מול המדינה, וחתימה על הסכם מול ועד העובדים שכלל צמצום 1,050 עובדים, בנייה מחדש של שדרת ההנהלה בחברה וחידוש האמון מצד המערכת הבנקאית. בעקבות שינויים אלו, ולאור חוות דעת חיצונית של רוה"ח עליזה שרון ופירמת E&Y (רו"ח המבקרים של החברה), העריכו הדירקטוריון והנהלת החברה כי זו תעמוד בהתחייבויותיה הפיננסיות בעתיד הנראה לעין, והערת העסק החי הוסרה מהדוחות הכספיים של החברה. הסרת הערת העסק החי תקל על החברה בגישתה אל המוסדות הבנקאיים, במטרה לקבל אשראי, ותוזיל את עלויות המימון של החברה.
מישאל וקנין, יו"ר דירקטוריון דואר ישראל, מסר: "הסרת הערת העסק החי והשיפור בתוצאות הרבעון האחרון הן תוצאה של אמון מחדש של מחזיקי העניין בהנהלה החדשה של החברה. המנכ"ל, דוד לרון, גיבש סביבו צוות מנהלים בעלי רקע וניסיון מוכח בעולם העסקי והם אחראים, יחד עם אלפי העובדים המסורים של החברה, למהפך שהחברה עוברת. החברה עומדת בכל יעדי תוכנית ההבראה שנקבעו לה ואף מקדימה את השגתם במספר חודשים. במהלך שנת 2022 נעשו בדואר ישראל שורה של צעדי חיסכון והתייעלות תפעולית, החל מחיתוך במספר חברי ההנהלה והבכירים, דרך איחוד מוקדי השירות ומערכי המחשוב – דבר שיאפשר לחברה להרחיב את השקעותיה באוטומציה ובמערכות דיגיטליות מתקדמות, על מנת להעניק לציבור שירות מתקדם וחדשני הן בתחומי הדואר והחבילות והן בתחומי השירותים הפיננסיים של בנק הדואר. צעדי ההתייעלות נמשכים ויימשכו גם במהלך 2023 על מנת להביא את החברה אל תהליך ההפרטה במצב פיננסי איתן."
דוד לרון, מנכ"ל דואר ישראל: "התוצאות העסקיות מדברות בעד עצמן ומהוות אסמכתה לעוצמתה של 'דואר ישראל', ליכולתה להתגבר על האתגרים המורכבים שבפניה ולמוכנותה להפרטה. תכנית המפנה של הדואר מתקדמת באופן מהיר ואפקטיבי, והחברה תגיע לאיזון תפעולי כבר במחצית 2023. ברצוני להודות לעובדי החברה, ולחברי להנהלת החברה על המחויבות הגבוהה להוביל וליישם את השינויים הנדרשים במסגרת תכנית המפנה לדואר ישראל, ואשר מעמידים את העובדים בפני קשיים ומאמצים ניכרים. אני מודה גם ליו"ר החברה מישאל וקנין, שמהווה עוגן חיוני ביצירת המעטפת הנדרשת בכדי לאפשר להנהלה להוביל את המהלכים המורכבים בכל תחומי הפעילות של החברה. בתקופה הקרובה, לצד ההבראה, נתמקד במשימה המרכזית שבפנינו: היערכות להפרטה מהירה ומוצלחת ויצירת מנועי צמיחה אשר יבטיחו את עתיד החברה לשנים קדימה. השינוי החיובי בתוצאות העסקיות שהחל ברבעון הרביעי והתעצם ברבעון הראשון של 2023, יאפשר לחברה להשקיע בשיפור מערכות, תשתיות ותהליכים, שיתמכו בשיפור של השרות לציבור בסטנדרטים המקובלים במדינות מתקדמות."
עיקר השינויים במסגרת תכנית ההבראה כבר יושמו, אך צפויים עוד עדכוני תעריפים נקודתיים מעת לעת, הכוללים העלאות מחיר לשירותים שמביאים להפסדים, לצד הוזלות מחיר על רקע תחרות גוברת בשוק הדואר והנחות על שירותים פיננסיים לאוכלוסיות נתמכות קצבה. בנוסף, החברה צפויה להשיק שירותים דיגיטליים נוספים, במחיר מוזל בהשוואה לרכישה באשנב.
תגובות לכתבה(2):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    אסור למכור את הדואר לידיים פרטיות !!!!
    צבי 04/2023/03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מהכתבה עולה שהדואר מצליח לייצב את עצמו כלכלית בהיותו חברה ממשלתית. אם יימכר למשקיע פרטי שירצה לגרוף כספים לכיסיו הציבור יפגע, עוד סניפים יסגרו, שירותי הדואר יעלו יותר... חשוב להשאירו כחברה ממשלתית תחת פיקוח של המדינה שכנראה יותר רגישה לצרכי הציבור מאשר כל גורם פרטי.
    סגור
  • 1.
    וועד שחיסל חברה ופגע גם בעובדים וגם באזרחים (ל"ת)
    שרון 04/2023/02
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור