השוק
בפסגות מזהירים: הנחיתה לקרקע המציאות לא תהיה קלה
אורי גרינפלד, האסטרטג הראשי של פסגות אומר היום כי השוק מתמחר הורדת ריבית בארה"ב בשיעור של 0.75% עד לסוף השנה; החשש מהתפרצות אינפלציונית מחודשת ימנע את זה והנחיתה לקרקע המציאות - לא תהיה קלה
אורי גרינפלד, האסטרטג הראשי של בית ההשקעות פסגות אומר היום כי השווקים מתמחרים הורדת ריבית בארה"ב בשיעור של 0.75% עד לסוף השנה. החשש מפני התפרצות אינפלציונית, אומר גרינפלד, יביא את הבנקים המרכזיים לשמור על ריבית גבוהה יותר זמן מכפי שהשווקים מגלמים, והנחיתה לקרקע המציאות לא תהיה קשלה.
"חיזוי באופן ליניארי היא שיטת חיזוי לא רעה אבל לא כזו שמאפשרת ללמוד על שינויים במגמה. אם נסתכל רק על שלוש השנים האחרונות הרי שאנו עשויים לחשוב שאנחנו חיים בעולם שבו האינפלציה עלולה להתפרץ בכל רגע אם הבנקים המרכזיים לא יעלו באגרסיביות את הריבית.
"לעומת זאת, אם נסתכל על 15 השנים האחרונות סביר להניח שהמסקנה תהיה שאנחנו חיים בעולם דיסאינפלציוני שבו 3 השנים האחרונות הן סטייה סטטיסטית שניתן להסביר על ידי אירוע חריג בכל קנה מידה. בעוד שרק בעוד מספר שנים נדע בוודאות איך נראית סביבת האינפלציה "הטבעית" לבנקים המרכזיים אין את הלוקסוס הזה והם צריכים לפעול היום כדי להחזיר את האינפלציה להיות מעוגנת ביעד בשנים הבאות. לכן, התפיסה שלהם לגבי המגמות ארוכות הטווח היא קריטית בעניין זה" אומר גרינפלד.
"אם מסתכלים על השווקים כיום אין ספק שאלו בוחרים בגישה לפיה העולם הוא עדיין דיסאינפלציוני. לפי גישה זו, השינויים בשוק העבודה הם בעיקר מחזוריים ושיעור האבטלה הנמוך נובע מהבום הכלכלי שלאחר היציאה מסגרי הקורונה. לכן, לפי גישה זו לאחר שהעלאות הריבית של הבנקים המרכזיים ישיגו את שלהן ושיעור האבטלה יעלה מעט כדי לעצור את לחצי השכר, ניתן יהיה להפחית מחדש את הריבית מבלי לעורר שוב לחצי אינפלציה חריגים.
"אם אכן זה המקרה, שוק האג"ח מתמחר לגמרי בצדק שהריבית בארה"ב או בישראל קרובה מאוד לשיא ועשויה לרדת לקראת סוף השנה. באופן דומה, אם נניח שלאחר הנחיתה הרכה של המחצית הראשונה של 2023 העולם יחזור לצמוח במחצית השנייה מבלי לעורר אינפלציה גבוהה מדי, שוקי המניות נראים בסך הכל אטרקטיביים בתרחיש כזה בו נראה שילוב של ירידת תשואות לאורך העקום וגידול ברווח תוך כמה חודשים.
"אגב" הוא אומר "מכיוון ששאלתם אז אנו קרובים יותר בתפיסה לגישה זו שכן שלושה מתוך ארבעת הכוחות ששמרו על האינפלציה נמוכה במשך שנים - הדמוגרפיה, הטכנולוגיה, רמת החוב הגבוהה והגלובליזציה עדיין רלוונטיים ואולי אפילו יותר רלוונטיים מתמיד.
"מצד שני, אם נניח שהשינויים בשוק העבודה הם גם מבניים ושהמחסור בעובדים הוא בעיה תמידית הרי שהשווקים ממש לא מתומחרים כראוי. מבחינת שוק האג"ח, בתרחיש שכזה שיא הריבית אמנם בהחלט קרוב שכן הריבית הריאלית כבר גבוהה מספיק כדי לגרום להאטה ואף תמשיך לעלות כשציפיות האינפלציה ימשיכו לרדת. נתוני המכירות הקמעונאיות והייצור התעשייתי שפורסמו בשבוע שעבר מלמדים שהעלאות הריבית מתחילות לבוא לידי ביטוי בחלקים של הכלכלה שהם לא שוק הנדל"ן, מה שבהחלט עומד עם לוח הזמנים הסביר של מדיניות מוניטארית, כפי שזו עובדת בדרך כלל.
"עם זאת, החוזים העתידיים מגלמים כיום הפחתת ריבית של 75 נ"ב עד סוף 2023 ושל 200 נ"ב עד סוף 2024, מה שפחות סביר אם הפד ממשיך לחשוש מאינפלציה שעלולה להתפרץ בשוק העבודה. הפחתות ריבית כבר לקראת סוף השנה וחזרה לצמיחה יביאו אותנו מהר מאוד ללחצי אינפלציה מחודשים.
עוד ב-
"בתרחיש כזה יש שתי אפשרויות: או שהבנקים המרכזיים יצטרכו לשמור על הריבית גבוהה לאורך יותר זמן ממה שמגולם כיום והנחיתה לא תהיה כל כך רכה או שהריבית תעלה שוב לטריטוריה של צמצום מוניטארי מהר יותר מכפי שנדמה כרגע. כך או כך, זהו לא תרחיש שמתומחר בשווקים, בטח לא בשוק המניות. על מנת ששוק המניות יהיה אטרקטיבי בתמחור הנוכחי הוא צריך לתת למשקיע פרמיית סיכון מספיק גבוהה ו/או צפי לגידול ברווח. בתרחיש הזה בו הריבית ותשואות האג"ח נותרות גבוהות יותר לאורך זמן והרווחים של החברות צפויים להיפגע באופן משמעותי, שוק המניות לא עונה על כך" מסיים גרינפלד.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה