השוק
הכלכלה רותחת: מדד מנהלי הרכש עלה בניגוד למגמה העולמית
בעוד מדד מנהלי הרכש של בנק הפועלים עלה בחודש יולי הרי שהוא תומך בנתונים שפורסמו בימים האחרונים שקיבלו ביטוח הן באינפלציה הגבוהה והן בצמיחה הגבוהה; הנתון תומך בתחזית שבנק ישראל יעלה את הריבית בשיעורים חדים
מדד מנהלי הרכש של בנק הפועלים וארגון מנהלי הרכש עלה בחודש יולי ב-4.2 נקודות לרמה של 57.6 נקודות. מרבית רכיבי המדד מצביעים החודש על התרחבות בפעילות התעשייתית. רכיב ההזמנות ליצוא עלה החודש ב-7.4 נקודות לרמה של 57.1 נקודות ושב להצביע על התרחבות בפעילות. רכיב תפוקות הייצור רשם עלייה של 9.6 נקודות והגיע לרמה של 66.8 נקודות.
מדד מנהלי הרכש העולמי, שמפרסם בנק JPMorgan, ירד בחודש יולי לרמה של 51.1 נקודות - הרמה הנמוכה ביותר בשנתיים האחרונות. בארה"ב מדד ה-ISM ירד לרמה של 52.8 נקודות מ-53.0 נקודות ביוני 2022. מדד מנהלי הרכש בגוש האירו עבר להצביע על התכווצות בפעילות התעשייתית - ירד לרמה של 49.8 נקודות מ-52.1 נקודות. מדד מנהלי הרכש בסין (Caixin) ירד לרמה של 50.4 נקודות מ- 51.7 נקודות בחודש קודם.
בבנק הפועלים אומרים כי: "המגמה בישראל מוסיפה להיות הפוכה מזו שבעולם, ככל הנראה בשל ההשפעה של היציבות היחסית במחירי האנרגיה בישראל. נתוני הצמיחה לרבעון השני מצביעים אף הם על הפער שנפתח בין ישראל לעולם. ברבעון השני נרשמה בישראל צמיחה מפתיעה של 6.8% ברמה שנתית, עם עלייה של כ-7.7% בהשקעות ו-10.3% ביצוא.
עוד ב-
"ההתרחבות נמשכה גם ביולי, ולפי נתוני הלמ"ס היצוא התעשייתי עלה בחודשים מאי-יולי 2022 בשיעור שנתי של 11.8%. מחירי ההובלה, כפי שהם נמדדים ע"י מדד ה-Baltic DRY העוקב אחר מחירי התובלה הימית, ירדו מהשיא בחודש אוקטובר 2020 ב- 75%, ושבו לרמה של 2019. ירידת מחירי ההובלה יוצרת סביבה נוחה יותר לסקטור התעשייה".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה