השוק

גולדמן זאקס: "נצלו את הירידות בנפט והסחורות כדי לקנות"

מנהל תחום מחקר הסחורות של גולדמן זאקס, ג'ף קורי, אומר במסר ללקוחות הבנק כי הביקושים לאנרגיה גדולים מאוד ולכן כדאי לנצל את חודש יוני - חודש הבלהות - כדי להיחשף לתחום
ניצן כהן |  1
ירידות בבורסה (צילום vecteezy)
בנק ההשקעות האמריקאי, גולדמן זאקס, אומר היום ללקוחותיו כי זה הזמן להיחשף לתחום הסחורות, וזה בגלל חודש יוני שהוא אחד הגרועים שעבר על השוק מאז 2018. "נצלו את הירידות, הן יצרו הזדמנות קניה" אמר היום ראש תחום מחקר הסחורות בבנק, ג'ף קורי.
קורי אמר עוד כי תחום האנרגיה נמצא בתקופה שורית מאוד, כלומר בתקופה בה "הכל הולך שם" ולכן בפילוח תת השקעה, המצב היום נוח יותר להשקעה בשוק האנרגיה והסחורות מאשר היה לפני שבועיים".

קורי מנתח את השוק בדרך מעניינת. הוא אומר את המובן מאליו כי בעוד החששות ממיתון בארה"ב (ובעולם) עולים הרי שצריך לצפות לירידת מחירים. אבל כאן מפלח קורי את ירידות המחירים בין ירידת מחירי הסחורות והאנרגיה לירידת מחירים בתחומים אחרים. כאן מעריך קורי שעדיין הביקושים גבוהים מההיצע ולכן, וממאחר ושוק הסחורות מגיב מהרי לשינויים בהיצע או בביקוש הרי שיש לצפות שהמשקיעים הגיבו מהר מידי. כלומר, המיתון שצפוי להגיע, עוד לא הגיע ויכול בהחלט להיות שאנחנו כרגע מונעים מתחזיות ולא ממצאים אמיתיים. 
"אנחנו עוד לא במיתון" אמר קורי "כל הנתונים מראים שאנחנו עדיין במצב בו הביקוש לאנרגיה וסחורות גבוה מההיצע ולכן גם אם הביקושים ירדו מעט, הרי שלא תהיה להם השפעה מהותית על המחירים כי אנחנו עדיין בעודפי ביקוש. ובכל מקרה, אנחנו עדיין במצב בו הנתונים מראים שהביקוש לסחורות ואנרגיה עולים ולכן אנחנו עוד לא במקום של הירידה בביקושים".
נזכיר בשולי הדברים (או במרכזן) כי מחיר הנפט ירד מאז תחילת חודש יוני ב-4%, כלומר מחירה של חבית נפט ירד החודש מרמה של כ-114 דולר לרמה של כ-110 דולר. מחירו של חוזה לבושל חיטה לחודש ספטמבר ירד לרמה של 926.5 דולר לאחר שכבר ביקר ברמה של כמעט 1,200 דולר בתחילת חודש יוני.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    אכן מחירי האנרגיה ימשיכו לעלות
    בן 06/2022/28
    הגב לתגובה זו
    1 0
    היצע הנפט/גז מוגבל משתי סיבות עיקריות עקב עצירת השקעות בשנתיים האחרונות בפיתוח ותחזוקה בעיקר עקב 2 סיבות: 1. הקורונה שגרמה לירידת מחירים ואי ודאות 2. המעבר לאנרגיות ירוקות שבינתיים לא ממש קורה אבל יצר אי ודאות מאידך הביקושים רק גדלים במהירות מסיבות שונות כגון: 1. הצמיחה המואצת באסיה שדורשת עוד ועוד אנרגיה בכל מחיר 2. במלחמה ברוסיה-אוקראינה שפילגה את שוק האנרגיה וגם אם המלחמה תגמר הפילוג הזה יישאר ואירופה למשל לא תחזור במהרה לקנות אנרגיה מרוסיה
    סגור