השוק

בבנק לאומי מזהירים: הריבית בדרך לעוד זינוק משמעותי

על פי ההערכה של כלכלן בנק לאומי גיל בפמן: "בנק ישראל צפוי להעלות את הריבית בהחלטה הקרובה, של 4/7/22. צפוי שההעלאה תהיה בהיקף של כ-50 נ"ב לרמה של 1.25%. תהליך העלאת הריבית צפוי להמשך לאחר מכן, תוך שבנק ישראל מגיע ברציפות לרמת ריבית של כ-2.5%"
מערכת ice |  3
אמיר ירון נגיד בנק ישראל (צילום פלאש 90, vecteezy)
גיל בפמן, הכלכלן הראשי לש בנק לאומי התייחס בסקירתו הבוקר (ראשון) למדד המחירים לצרכן לחודש מאי שעלה ב-0.6%, בהתאם לתחזית לאומי ומעט מתחת לתחזיות השוק. העלייה בסביבת האינפלציה צפויה להימשך.
לדבריו, בנק ישראל צפוי להעלות את הריבית בהחלטה הקרובה, של 4/7/22. צפוי שההעלאה תהיה בהיקף של כ-50 נ"ב לרמה של 1.25%. תהליך העלאת הריבית צפוי להמשך לאחר מכן, תוך שבנק ישראל מגיע ברציפות לרמת ריבית של כ-2.5%. על אף ההתמתנות של היקף העודף בחשבון השוטף, מדובר ברמה אשר עדיין תומכת ביציבותו של השקל, זאת בשילוב עם כניסה של השקעות ישירות נכנסות לישראל.

המתאם הגבוה בין היחלשות השקל לירידות בשוקי המניות בארה"ב נמשך. התנודתיות המוגברת בשווקים הפיננסיים, שעשויה להימשך במהלך 2022, צפויה למתן באופן זמני את הלחצים לייסוף השקל במהלך השנה. במבט לטווח הארוך יותר, השקל צפוי לשמור על עוצמתו, בתמיכה של הגורמים הבסיסיים החזקים של המשק. מגמת הירידה בגירעון הממשלתי עלולה להיבלם לאור העלייה הנמשכת בריביות והפחתת תחזיות הצמיחה.
הפד, כצפוי, העלה את הריבית ב- 75 נ"ב וצפוי להמשיך בקצב העלאה זה גם בהחלטה הבאה. נוסח הצהרת המדיניות היה דומה לגרסה הקודמת, וחוזר על הקו לפיו הפד נשאר "קשוב מאוד לסיכוני אינפלציה". אולם כעת, יש גם התחייבות ברורה יותר שה-FOMC "מחויב מאוד להחזיר את האינפלציה ליעד של 2% שלו". ההיחלשות של הין לשפל של 24 שנים ולחץ גדול על התקרה של ה- BOJ – הבנק המרכזי של יפן -- לתשואות ל-10 שנים (YCC) מפעילים לחץ משמעותי על קובעי המדיניות להגיב. התערבות  בשוק מטבע החוץ היא אפשרות פחות רצויה וצפוי שה-BoJ יעלה עוד את התקרה על שיעורי הריבית לטווח ארוך – YCC וכך ישיג לעצמו הפוגה מהלחץ לעליית תשואות ה- JGB והיחלשות הין.
בנוגע לאג"ח ממשלתי, תוואי העלאת הריבית הגלום בשוק גבוה מתחזיתנו וגם פחות מתיישב עם ירידת ציפיות האינפלציה בשוק השבוע. התשואות הצמודות הבינוניות חוזרות לטריטוריה החיובית לאחר כ- 4 שנים, זאת כחלק מתהליך הנורמליזציה של המדיניות המוניטרית. על רקע עליית התשואות החדה, אנו סבורים כי ברמות האלו ניתן להאריך מעט את מח"מ האחזקות בתיקים. מומלצת אחזקה מאוזנת בין האפיקים. חשיפה לשקלים הלא צמודים מומלצת גם דרך מכירת IRS לטווח קצר, מומלצת חשיפה לאג"ח בריבית משתנה. פוטנציאל התרחבות פער התשואה השלילי בין הריביות השקליות לאלו הדולריות המקבילות קיים בעיקר על רקע הצמצום בשבועות האחרונים.
באג"ח קונצרני. המגמה השלילית באפיק הקונצרני נמשכת, הירידה בתיאבון הסיכון ניכרת בירידה חדה בקצב הגיוסים הקונצרניים, מראשית השנה ביצועי האפיק הקונצרני לא היו טובים מביצועי האפיק המנייתי, אנו סבורים כי ברמת המרווחים הנוכחית יש מקום להגדלת החשיפה לאג"ח קונצרני, בעיקר מומלצת הגדלת החשיפה לאג"ח צמוד מדד ואג"ח בריבית משתנה.
תגובות לכתבה(3):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    איזה נגיד
    רון1970 06/2022/19
    הגב לתגובה זו
    0 0
    איזה נגיד יש לנו יושן בעמידה אבל אף אחד לא יכול לפטר פקיד שמקבל מאות אלפי שקלים כדי שהכלכלה תהיה תקינה דוגמא לחלמאות לפני שנה השקל עלה מה עשה האדון קנה מיליארדים של דולרים ומה קרה השקל עלה שוב קנה שוב השקל עלה עכשיו בן אדם צריך לראות את העתיד ולא להשאיר את הריבית 0 אם הריבית היתה 1.5 המצב לא היה כזה אבל את מי זה מעניין בממשלה הם חיים טוב אין להם בעיות של משכנתא דירה דלק קניות חבורה של אפסים
    סגור
  • 1.
    שהמפגרים שמשחקים ישימו לב
    גג 06/2022/19
    הגב לתגובה זו
    1 0
    לא לייצר הפרש ריביות מול ארהב ,ולשמור לעלות לאותו הריבית ,אם יווצר הפרש ריביות ,יקרה פה מה שקרה בטורקיה כל הכסף יברח מהבנקים החוצה ואז הריבית תהיה פה גם 20 אחוז ולא יעזור נתרסק .
    סגור
  • לכן
    חכם חנוכה 06/2022/20
    הגב לתגובה זו
    1 0
    בהעלאה הקרובה הנגיד צריך להעלות לפחות ב1% כיוון שבארהב הריבית אינה מספקת והאינפלציה מעמיקה נראה אם יהיה כאן האומץ
    סגור