האם שוק ההון המקומי הוא ההזדמנות הגדולה של 2025? הפניקס משיקה מסלול השקעות חדש
התחזקות השקל, צפי להפחתת ריבית, חזרת משקיעים זרים ושוק המציע יחס סיכון-סיכוי אטרקטיבי הם רק חלק מהסיבות להתעניינות הגוברת סביב הבורסה הישראלית. את המענה מספקת הפניקס, עם מסלול השקעה בחשיפה מלאה למניות כחול-לבן: "פתרון איכותי למבקשים לנתב כספים לשוק ההון המקומי"

לאורך החודשים האחרונים, מושך השוק הישראלי את הפוקוס – ולא במקרה. שורת מגמות חיוביות מחזקות את האמון בכלכלה המקומית: התחזקות השקל, חזרת משקיעים זרים, צפי להפחתת ריבית, ושוק המציע יחס סיכון-סיכוי אטרקטיבי הם רק על חלק מהסיבות לאופטימיות הגוברת באשר לכיוונו העתידי של המשק.
בחודש ינואר האחרון הציגה חטיבת המחקר של בנק ישראל את התחזיות המקרו-כלכלית קדימה – כשלפי ההערכות בסוף 2025 תעמוד רמת הריבית על 4%-4.25%. המשמעות: בין הורדה אחת לשתיים במהלך השנה הנוכחית. ההערכות הללו מתיישרות גם עם הריאיון שהעניק לאחרונה נגיד הבנק, הפרופ' אמיר ירון, לרשת CNBC, במסגרתו הצהיר כי הוא רואה פוטנציאל להורדת ריבית אחת או שתיים במחצית השנייה של השנה הנוכחית.
המשקיעים הזרים, בכל אופן, לא המתינו לאיתותים באשר להורדת ריבית אפשרית, כשהתפלגות האחזקות בשוקי המניות בישראל מלמדת כי משקלם הולך וגדל. לפי נתוני בנק ישראל, ברבעון השלישי של 2024, הם רכשו מניות בישראל בהיקף המתקרב ל-1.5 מיליארד דולרים – שינוי כיוון חד ביחס לשלושת הרבעונים הקודמים, אז מכרו המשקיעים הזרים מניות בישראל בהיקף של למעלה מ-3 מיליארד דולרים.
לכל זה צריך להוסיף גם התחזקות גדלה והולכת של המטבע הישראלי: מתחילת השנה ועד ה-15 לפברואר, התחזק השקל מול הדולר בכ-2.3%, כשלפי הערכות אנליסטים נראה שזה לא הסוף. בדיון במסגרת ועדת הכספים בכנסת, ציין לפני שבועות ספורים הנגיד ירון כי לשקל יש עוד מקום רב להתחזק ככל ופרמיית הסיכון תמשיך לרדת. בהקשר הזה חשוב רק להסביר כי בתקופה שבה השקל מתחזק, חשיפה גבוהה לנכסים זרים עלולה לגרור השפעות מטבע פחות רצויות – היבט שמייצר עוד רוח גבית עבור הפונים להשקיע בבורסה בישראל.
100% מניות, 100% ישראלי
את ההזדמנויות שמציע השוק הישראלי, מתרגמת הפניקס למסלול השקעה חדש: בימים אלו כחלק מ"הפניקס אינווסט" – מכשיר השקעה פיננסי נזיל, המאגד שורה של מסלולי השקעה אקטיביים ופאסיביים ברמות סיכון שונות, עם חשיפה להשקעות בארץ ובחו"ל – משיקה החברה מסלול עוקב מדדי מניות ייעודי לשוק הישראלי.
את ההזדמנויות שמציע השוק הישראלי, מתרגמת הפניקס למסלול השקעה חדש: בימים אלו כחלק מ"הפניקס אינווסט" – מכשיר השקעה פיננסי נזיל, המאגד שורה של מסלולי השקעה אקטיביים ופאסיביים ברמות סיכון שונות, עם חשיפה להשקעות בארץ ובחו"ל – משיקה החברה מסלול עוקב מדדי מניות ייעודי לשוק הישראלי.

"מדובר על מסלול 100% מניות, 100% ישראל, שמהווה עוד תוספת חשובה ל'הפניקס אינווסט', הכולל מגוון רחב של מסלולי השקעה, ומתאים לסוגים שונים של קהלים", מציין ישראל בוהדנה, סמנכ"ל ומנהל עסקי ביטוח חיים וחיסכון בהפניקס. "המסלול הזה מספק פתרון איכותי לכל אותם משקיעים המבקשים היום לנתב את הכספים שלהם לבורסה הישראלית".
"תפיסת ההשקעות שלנו בהפניקס מכוונת בין היתר, לשוק המניות בישראל – לפחות באופן יחסי לממוצע בענף", מדגיש מתן שטרית, הכלכלן הראשי של הפניקס. "עד כה, אפשרנו ללקוחותינו להיחשף לשוק המניות הישראלי דרך המסלול הכללי או מסלול המניות, אך לא באופן מלא. הבנו את הצורך וגיבשנו מענה: מסלול שעושה סוג של אופטימיזציה לכלכלה המקומית ובדגש על סקטור הפיננסיים – עמוד תווך בכלכלה הישראלית, עם פוטנציאל צמיחה והזדמנויות השקעה מגוונות, הכוללות את החברות המובילות בבנקאות, ביטוח ושירותים פיננסים נוספים".
"כאשר בוחרים היכן להשקיע את הכסף, באפיקים מקומיים או באפיקים מעבר לים, יש להביא בחשבון היבטים שונים, ובהם גם שיקולי תמחור", ממשיך שטרית. "נכון לעכשיו שוק המניות הישראלי נסחר סביב ממוצע המכפילים ההיסטוריים – דבר שמעיד על שוק שאינו יקר ואינו זול, לפחות ביחס לעצמו. לעומת זאת, בחינה של השווקים הגלובאליים, ובפרט ארה"ב, מלמדת שהם נמצאים ברמות תמחור גבוהות משמעותית. מכאן, שפוטנציאל הרווח בחשיפה לשוק המקומי עשוי לספק אלטרנטיבה אטרקטיבית בהשוואה לשווקים הגלובליים, ובפרט לוול סטריט בניו יורק".
מסלול הפניקס עוקב מדדי מניות, שהינו מסלול ישראלי, מציע השקעה פאסיבית בפיזור בשלושה מדדים מקומיים: מדד ת"א 35 (העוקב אחר ביצועיהן של 35 המניות בעלות שווי השוק הגבוה ביותר הנסחרות בבורסה) בהיקף של 40%; מדד ת"א 90 (מדד העוקב אחר ביצועיהן של 90 המניות בעלות שווי השוק הגבוה ביותר הנסחרות בבורסה – ובניגוד למדד 35, הכולל גם חברות עם חשיפה לשווקים מעבר לים, נחשב למוטה יותר לכלכלה המקומית) בהיקף של 45%; ומדד ת"א פיננסים (מדד המשקף את ביצועי החברות הפיננסיות הגדולות במשק הישראלי, הפועלות בתחומי הבנקאות, הביטוח, בתי ההשקעות והשירותים הפיננסיים) בהיקף של 15%. המסלול מנוהל על ידי הפניקס באמצעות מומחי המדדים של קבוצת קסם מהפניקס בית השקעות בע"מ.

חלופות השקעה איכותיות לכספים שבעו"ש
המסלול החדש תחת "הפניקס אינווסט", מתכתב עם האג'נדה שמובילה הפניקס: להפוך חיסכון להשקעה, ולייצר חלופות איכותיות לכספים הפנויים שחונים שנים ארוכות בחשבונות העו"ש. "אנחנו נמצאים עם האצבע על הדופק, ויודעים לייצר בזמן אמת פתרונות לצרכים המשתנים של הלקוחות שלנו", מרחיב בוהדנה. "בהתאם לכך, מכשיר ההשקעה 'הפניקס אינווסט' ממשיך להרחיב את היריעה ולהציע שורה רחבה של מסלולים – ממניות ועד אג"ח, בליווי, בקרה ופיקוח הן של מנהלי השקעות מובילים בארץ והן של מנהלים גלובאליים".
המסלול החדש תחת "הפניקס אינווסט", מתכתב עם האג'נדה שמובילה הפניקס: להפוך חיסכון להשקעה, ולייצר חלופות איכותיות לכספים הפנויים שחונים שנים ארוכות בחשבונות העו"ש. "אנחנו נמצאים עם האצבע על הדופק, ויודעים לייצר בזמן אמת פתרונות לצרכים המשתנים של הלקוחות שלנו", מרחיב בוהדנה. "בהתאם לכך, מכשיר ההשקעה 'הפניקס אינווסט' ממשיך להרחיב את היריעה ולהציע שורה רחבה של מסלולים – ממניות ועד אג"ח, בליווי, בקרה ופיקוח הן של מנהלי השקעות מובילים בארץ והן של מנהלים גלובאליים".
"אנחנו רואים שציבור החוסכים מצביע ברגליים ומבין שקיימות עבורו חלופות אטרקטיביות לכספים ששוכבים בבנקים", מוסיף בוהדנה, "החוסכים רוצים לראות שהכסף שלהם ממשיך לעבוד עבורם. אני יכול לספר שיש לנו בקנה עוד חידושים, שנציג לקהל המשקיעים הישראלי בקרוב".
בדומה לכל המסלולים הכלולים ב"הפניקס אינווסט" גם מסלול הפניקס עוקב מדדי מניות, שהינו מסלול ישראלי, מציע מעבר בין מסלולים ואינו מוגבל לתקופות זמן קצובות. במילים פשוטות, ניתן למשוך את הכספים בכל עת ללא קנסות. בנוסף, ניתן לשלב את המסלול החדש עם מסלולים נוספים, או לעבור ביניהם באופן חופשי, מבלי שהדבר ייחשב כאירוע מס – כשכאן המטרה היא להעניק לחוסכים גמישות מרבית בניהול ההשקעות שלהם, ולבצע התאמות ושינויים תוך כדי תנועה. המס בגין רווחים יחויב רק בעת פדיון הכספים.
הצטרפות ל"הפניקס אינווסט", הינה באמצעות סוכן מורשה, בהתאמה אישית לכל לקוח. התהליך הוא קל ונוח, ומתבצע בדגש על הגדרת הצרכים, תקציב, העדפות סיכון, טווח ההשקעה והמטרות הפיננסיות של המצטרפים.
רוצים לשמוע עוד על הצטרפות ל"הפניקס אינווסט" לחצו כאן
למעבר למתחם המלא לחצו כאן
האמור הוא סקירה כלכלית מטעם הפניקס חברה לביטוח בע"מ (להלן: "הפניקס") למטרת אינפורמציה בלבד ומובא כחומר רקע בלבד. "הפניקס אינווסט" הינו השם המסחרי של פוליסת חיסכון, תוכנית פרט- מסלול לחיים שבניהול הפניקס. תנאי המוצר הינם בהתאם לתוכנית הביטוח. האמור אינו מהווה ייעוץ מכל סוג שהוא בידי בעל רישיון עפ"י דין המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם או התחייבות להשגת תשואה או רווח. הפניקס עוסקת, בין היתר, בשיווק פנסיוני (ולא יעוץ פנסיוני) ולה זיקה למוצרים המנוהלים על ידה. מסלול הפניקס עוקב מדדי מניות מ"ה 15530 (להלן: "המסלול") הינו מסלול השקעה חדש בהפניקס אינווסט המנוהל ע"י הפניקס באמצעות מומחי המדדים של קבוצת קסם מהפניקס בית השקעות בע"מ. הרכב המסלול המוצג הינו בהתאם למדיניות ההשקעה הצפויה לשנת 2025 של המסלול. יובהר כי מסלול השקעה כולל גם שיעור של מזומן. הפניקס רשאית לשנות את מדיניות ההשקעה מעת לעת בהתאם לשיקול דעתה ובכפוף להוראות הרגולציה וההסדר התחיקתי.
*המוצג בגרף הינו להמחשה בלבד, מתייחס לנתוני עבר של המדדים המוצגים ולא של המסלול. שקלול שלושת המדדים: ת"א פיננסים, ת"א 35 ות"א 90 בוצע ע"י הפניקס. הנתונים המוצגים הינם נתוני תשואה מצטברת ברוטו, לפני ניכוי דמי ניהול של המדדים. אין במידע על ביצוע העבר של המדדים כדי להצביע על ביצועי המדדים בעתיד או התחייבות להשגת רווח. אין לראות במידע זה כעובדתי או כמידע שלם או ממצה. פורסם ביום 23.2.2025.
(בשיתוף הפניקס)
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה