השוק
סין ורוסיה גוררת את העולם למשבר? אלה תחזיות האימה
נשיא קבוצת הבנק העולמי התייחס אתמול למשברים המקבילים שגוררים את העולם כולו לבעיות אסקפה וייצור ויצא בנבואות זעם חד משמעיות: "קשה לראות איך נמנעים ממיתון"
דייוויד מלפאס, נשיא קבוצת הבנק העולמי יצא אתמול (רביעי) בהצהרות נבואת זעם באירוע עסקי בארה"ב, וטען כי לאור המגמות בעולם, "קשה לראות כיצד אנו נמנעים ממיתון". עוד הוסיף מלפס, כי סדרה של סגרים נגד נגיף הקורונה, שחלו בסין מוסיפה לחששות לגבי המיתון.
ההערות שלו הן האזהרה האחרונה מפני הסיכון הגובר שהכלכלה העולמית עומדת בפני משבר. מלפס אמר בזהירות, "כשאנחנו מסתכלים על התמ"ג העולמי... קשה כרגע לראות איך אנחנו נמנעים ממיתון", מבלי לתת תחזית ספציפית. "הרעיון של הכפלת מחירי האנרגיה מספיק כדי לעורר מיתון בפני עצמו", הוסיף.
בחודש שעבר חתך הבנק העולמי את תחזית הצמיחה הכלכלית העולמית לשנה זו בכמעט נקודת אחוז שלמה, ל-3.2%.
התמ"ג, או תוצר מקומי גולמי, הוא מדד לצמיחה כלכלית. זוהי אחת הדרכים החשובות ביותר למדידת ביצועי הכלכלה בצורה טובה, או גרועה, והיא נצפית מקרוב על ידי כלכלנים ובנקים מרכזיים.
זה עוזר לעסקים לשפוט מתי להתרחב ולגייס יותר עובדים או להשקיע פחות ולקצץ בכוח העבודה שלהם. ממשלות גם משתמשות בו כדי להנחות החלטות בכל דבר, החל מס ועד הוצאות. זהו מדד מרכזי, יחד עם אינפלציה, עבור בנקים מרכזיים כאשר הם שוקלים אם להעלות או לא להפחית את הריבית.
מר מלפס אמר גם שמדינות רבות באירופה עדיין תלויות מדי ברוסיה עבור נפט וגז. זה אפילו כאשר מדינות המערב דוחפות קדימה עם תוכניות לצמצם את התלות שלהן באנרגיה רוסית.
הוא הוסיף בעניין לאירוע וירטואלי שאורגן על ידי לשכת המסחר האמריקאית כי מהלכים של רוסיה לצמצם את אספקת הגז עלולים לגרום ל"האטה משמעותית" באזור.
לדבריו, מחירי האנרגיה הגבוהים כבר מכבידים על גרמניה, שהיא הכלכלה הגדולה באירופה והרביעית בגודלה בעולם. מדינות מתפתחות מושפעות גם ממחסור בדשן, מזון ואנרגיה, אמר מלפס.
מר מאלפאס גם העלה חששות לגבי נעילות בכמה מהערים הגדולות בסין - כולל מרכז הפיננסים, הייצור והספנות של שנגחאי - שלדבריו "עדיין יש השלכות או השפעות האטה על העולם".
"סין כבר עברה התכווצות מסוימת בנדל"ן, אז התחזית לצמיחה של סין לפני פלישת רוסיה כבר התרככה באופן משמעותי לשנת 2022", אמר. "גלי הקורונה גרמו לנעילה שהפחיתה עוד יותר את ציפיות הצמיחה לסין", הוסיף.
כמו כן ביום רביעי, ראש ממשלת סין, לי קצ'יאנג, אמר כי הכלכלה השנייה בגודלה בעולם נפגעה קשה יותר מסבב הנעילה האחרון מאשר בתחילת המגיפה ב-2020.
הוא גם קרא לפעולה נוספת מצד גורמים רשמיים כדי להפעיל מחדש מפעלים לאחר הנעילה. "ההתקדמות אינה משביעת רצון", אמר מר לי. "חלק מהמחוזות מדווחים שרק 30% מהעסקים נפתחו מחדש... יש להעלות את היחס ל-80% תוך פרק זמן קצר".
עוד ב-
נזכיר כי בתקופה האחרונה סגרים מלאים או חלקיים הוטלו בעשרות ערים סיניות בחודשים מרץ ואפריל, כולל השבתה ארוכה של שנגחאי ושל המפעלים באיזורה. הצעדים הביאו להאטה חדה בפעילות הכלכלית העולמית ופגעה בייצור.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(3):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
3.איך אמר דוד המלך כאשר שאלו אותו איך נתפרנס..המפלמן 06/2022/30הגב לתגובה זו0 0ענה להם תמכרו טילים אילה לאילה..סגור
-
2.הנזק שהמערב גורם לכלכלת העולם לא יתוקן עוד הרבה שניםרונית 06/2022/09הגב לתגובה זו1 0ביידן גורם נזק בלתי הפיך לכלכלת העולם,שלא לדבר על לדכיפת רוסיה לשימוש באמצעים חדשיםסגור
-
1.אשמת ביידןירון בן נון 06/2022/07הגב לתגובה זו3 0אם היגענו למשבר כה גדול.לפחות שידעו מי האשם האמיתי.(ביידן).והאשם הזה מוצג כלוחם חרות ואיש שמוכן להוריד את מחירי הנפט גם במחיר שהוא מרוקן (זמנית] את מלאיי החרום של ארהב ..איש שמציע לאירופאים לקנות ממנו נפט וגז במחירים מופרחים כל מה שקורה על הראש של ביידן איש שמלני ושפל ושמצטיין בטימטום עצום ממדים איש .שעוד ידרדר את המצב לעימות גרעיני ישיר ארהב רוסיה .הנבל עושה טעות אחר טעות .בניהול העולם. מתוך שיכרון של עודף כוח עצום..מלבד מערב אירופה שאותם הוא סוחט עי זה שהוא מוכר להם נפט וגז במחירים מופרחים גבוהים פי כמה מהשוק .הוא גם מנסה לחתור לכמה שיותר סיכויים לעימות גרעיני עם רוסיה. עם עידוד מדינות נוספות לנטו.אפילו שוןיץ רוצה להיצטרף ...המוחות השמאלניים הללו שכל השנים חששו מיום הדין פשוט יוצאות מגידרן בלהט והפגנטיות שמאלנית כדי להביא לפתח העולם.עמות גרעיני.השמאלנים באירופה שהיסבירו שנים שכל האיסלם באירופה זה בערך 2%מתושבי היבשת. והיום 45 מכלל הצעירים ביבשת הינם מוסלמים. כלומר האסלם ישלוט על גרמניה צרפתאנגליה וברור כל היתר כשברשותו פצצות אטום פצצות נייטרון. ופצצות מימן . בידן הי צריך להבטיח לפסגור