השוק

בנק הפועלים בדילמה: התמודדות עם הכסף של הפליטים

בנק הפועלים החל בפעילות אינטנסיבית בקרב העולים שנמלטו מהקרבות בין רוסיה לאוקראינה ועולים לישראל; הפעילות תתבצע בשפה הרוסית וכרגע לא תתאפשר גם סליקה והעברה של רובלים עבור העולים
ניצן כהן |  6
דב קוטלר מנכ"ל בנק הפועלים (צילום יחצ גדי דגון, Magma Images)
גל העלייה מאוקראינה ורוסיה שהחל עם פרוץ המלחמה בין רוסיה לאוקראינה מביא איתו לא מעט בעיות שצריך להתמודד איתם בזמן אפס. אחת הבעיות היא פעילות פיננסית שתאפשר לעולים לבצע פעולות בנקאיות, להפקיד את הכספים שלהם, להעביר כסף מחשבונות באוקראינה לחשבונות ביעדים שאליהם הם נמלטים.
בנק הפועלים החל בימים האחרונים בפעילות אינטנסיבית בקרב העולים החדשים. הבנק הקים מערך דוברי רוסית שיאפשר לעולים לבצע העברות כספים מאוקראינה לישראל תוך שמירה על הוראות איסור מהלבנת ההון, יאפשר להם לבצע תשלומים בישראל כשמחסום השפה לא יהווה מכשול בעיקר לאור העובדה שכל העובדים במערך החירום שהוקם יהיו דוברי רוסית.

אחד הדברים המעניינים הוא העובדה כי מספר לא מבוטל של עולים מרוסיה מגיע גם כן לישראל וכאן נוצרה בעיה חדשה והיא היכולת להוציא כסף מרוסיה ולבצע פעולות המרה מרובלים (שנמצאים תחת סנקציות) לשקלים.
מערך החירום של בנק הפועלים לא יבצע פעולות המרה של רובלים והעברות כספים כאלה אבל. התהליך הזה מעניין כי מחד הוטלו מגבלות חמורות על הוצאת כספים מרוסיה ומאידך גם אלה שנמלטים מרוסיה זקוקים לכספים כדי להימלט מאובדן שליטה של במערכה בין רוסיה לאוקראינה והמערב.
שני נתונים מעניינים עולים עוד מפעילות החירום של בנק הפועלים: הנתון הראשון הוא העובדה שהמרת רובלים לא עניינה את הבנקים בישראל לאורך השנים כי עולים חדשים שהגיעו לישראל העבירו כספים באירו, דולרים והביאו איתם כמויות קטנות מאוד של רובלים מה שהפך את הפעילות הזו "ללא מעניינת" עבור הבנקים. כעת משהוטלו סנקציות על רוסיה ועל הרובל הבנקים נתקלים בבקשות הולכות וגדלות להמיר רובלים לשקלים ומכאן לדולרים ואירו וכאן הבנק למעשה "נתקע" עם רובלים שאין לו מה לעשות איתם והוא צריך לספוג את זה לתוך המאזן שלו.
נתון מעניין נוסף הוא העובדה כי פליטים אינם מניסים פעילות רווחית לבנקים. כלומר הם בדרך כלל מבצעים פעולות בסיסיות שלא מניבות רווחים לבנקים ולכן בנקים אינם ששים לתת מענה בנקאי לפליטים. מערך החירום של הפועלים נותק מהחשיבה הזו ואחת ההגדרות שהוגדרו לו היא לבצע פעולות - כל הפעולות גם אם הן לא מניבות לבנק רווחים כרגע וככל הנראה לא בעתיד הנראה לעיין.
תגובות לכתבה(6):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 5.
    לבנק כרגע אין מה לעשות עם הרובלים אבל בעתיד הוא יוכל לה
    עמוס 03/2022/17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    יש הבדל בין כסף שמביאים במזומן לכסף שעובר בין בנקים. בשני המקרים צריך לוודא שהכסף לא הגיע מפעילות בלתי חוקית ככתוב בחוק הלבנת הון ימניעת טרור. מצד שני כסף מזומן דורש הצהרה מרצון לדלוונות המס ותשלום מס בגינו. כסף דמגיע מבנק אחר דורש גם הצהרה אבל לדעתי תשלום מס מופחת אם הכסף שכב הרבה שנים בבנק המקור ויש ספק אם שולם עלעו מס.
    סגור
  • 4.
    הדילמות של בנק הפועלים בפרשות השונות , הלבנת הון ,פרשת
    גועל של בנק פועלים 03/2022/17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הדילמות של בנק הפועלים בפרשות השונות , הלבנת הון , פרשת פישמן , פרשת התאבדותו של הנער ניב אברהם ז"ל גם בפרשת הפליטים מאוקראינה ימצא בנק הפועלים לנצל פרצות
    סגור
  • 3.
    בנק הפועלים לא היה בדילמה שניצל הלומי קרב במשך 12 שנים (ל"ת)
    יוסי גל 03/2022/17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    אפשר למצוא דרך לעשות משהו עם הרובלים
    זאב 03/2022/17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    תחת הסנקציות נמצאות לא כל הבנקים ברוסיה, אז אפשר לעשות אתם דברים מסוימים.
    סגור
  • 1.
    ב ק הפועלים ניצל הלומי קרב במשך 12 שנים איזה דילמה היית
    ארנון לינד 03/2022/16
    הגב לתגובה זו
    0 0
    בנק הפועלים ניצל הלומי קרב במשך 12 שנים איזה דילמה הייתה לבנק הפועלים הכל קיים בפייסבוק https://www.facebook.com/Halomykrav/
    סגור
  • הישם
    חסוי 03/2022/17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    בנק הפועלים מסוגלים לקחת את הכסף ולא לתת לפליטים
    סגור