השוק
מימוש הבטחות הבחירות של ביידן ישפיע על חברות ישראליות הפועלות בארה"ב
דירקטור ומנהל מחלקת מיסוי אמריקאי ב-BDO מסביר כיצד התכניות של הנשיא החדש להעלות את מס רווח ההון על רווחים מעל למיליון דולר, ישפיע גם על הישראלים שהתרגלו למס שבין 0-20% יעלה ויתקרב לזה שבישראל
במסע הבחירות הציג נשיא ארצות הברית תוכניות מרחיקות לכת שכוללות העלאת המיסוי על חברות ורווחי הון. כעת, כשהמפלגה הדמוקרטית שולטת באופן מלא גם בבית הנבחרים ובסנאט יש לו את הכוח לממש לא מעט שינוים ולהשיב דברים למצבם טרם כהונתו של הנשיא הקודם, דונלד טראמפ. לכמה מההבטחות משמעויות רבות לחברות שפועלות בשוק האמריקאי או רוצות להיכנס אליו.
תוכניות ביידן, גם בתחום המס, הינן סיבוב פרסה מלא למדיניות טראמפ שהתאפיינה בהורדת מיסים. בקמפיין הבחירות של ביידן דובר בין השאר על העלאת מס החברות ל-28%, הגדלת המס על עשירים, ביטול חלק מהקלות המס מהרפורמה של טראמפ, החמרת המיסוי של חברות זרות בשליטה של תושבים אמריקאים, העלאת מס רווחי הון ואף הכפלתם למי שמרוויחים מעל מיליון דולר, שינוי תקרות הפטור למס עזבון ועוד.
לתוכנית השלכות כלכליות רחבות. הורדות המיסים של הממשל הקודם משכו חברות לארה"ב ולמעשה אף כפו על חזרתן לארה"ב באמצעות הוראות מעבר אשר השיתו מס מופחת על רווחים כלואים בחו"ל ונכסים כלואים בחו"ל אשר הושבו לארה"ב. לפיכך החשש הוא שהאפקט יהיה כעת הפוך, אולם מנגד לא צריך להיבהל. יש לזכור שערב בחירתו של טראמפ שיעור מס החברות נע סביב 35% והדבר לא מנע מהשוק האמריקאי להיות יעד מרכזי להשקעות. כישראלים אנחנו רגילים לסביבות מס גבוהות בהרבה של מס שולי בשיעור של 50% ואף יותר מכך. מס רווחי ההון שכיום בארה"ב נע בין 0%-20%, הוא בישראל 25% כמינימום ו 33% בדרך כלל. ביידן מתכוון להעלות את מס רווח ההון על רווחים מעל למיליון דולר, אולם ניתן לנהל זאת בצורה מושכלת באמצעות תכנון מס.
איננו יודעים אם ביידן יממש את הבטחותיו. כמו שנהוג לומר אצלנו "דברים שרואים משם, לא רואים מכאן" ויש פער גדול בין הכרזות לבין הביצוע. משבר הקורונה לא יוצר קרקע נוחה להעלאת מיסים והרוב הדחוק שיש לדמוקרטים לא מאפשר להרחיק לכת עם גזירות שלא תתקבלנה היטב בציבור הרחב או בקהילת העסקים. מאז הבחירות לא שמענו את ראשי הממשל מדברים על העלאת המיסים ולא ברור אם נושא זה נמצא כרגע על סדר יומם, אולם הוא יכול לחזור כשיגיע הזמן למצוא מקור תקציבי לכספים שמפזר הממשל האמריקאי.
עופר ברגב. ליאור והדס
ממשל טראמפ הוביל ב-2017 את אחת הרפורמות המשמעותיות ביותר בהיסטוריה של ארה"ב ב-140 השנים האחרונות, ועשה זאת ברוב דחוק כאשר רבים כבר חשבו שלא יעשה זאת. האם ממשל ביידן יצליח להעביר שינויים משמעותיים? לא נראה שביידן יחזיר את המיסוי אחורה לימים שלפני טראמפ אלא, אם יצליח, יעשה שינויים מסוימים. מה שבטוח הוא שעל כל מי שפועל בארה"ב במגזר העסקי או בנדל"ן ללמוד את ההבטחות ואת המשמעויות שעלולות להיות לכך על פעילותו הכלכלית.
הכלכלה האמריקאית ידעה משברים קשים לאחר קריסת וול סטריט ב-1929, במשבר הנפט של שנות השבעים, בקריסת בנקים למשכנתאות בשנות ה-90, בקריסת מניות הדוט קום ואח"כ בספטמבר 11, וספגה מהלומה במשבר הפיננסי של 2007-2010. למרות הבעיות תמיד הכלכלה האמריקאית יצאה חזקה יותר ועשתה זאת במהירות רבה יותר ממדינות אחרות. יש לצפות שכך יהיה גם הפעם, ואפילו אם ביידן יעלה מיסים מסוימים, ארה"ב תמשיך להוביל את כלכלת העולם ולהיות אטרקטיבית למשקיעים, וזאת מתוך תקווה שפטורים מסוימים, למשל, הפטור שניתן לזרים ממימוש השקעות בחברות אמריקאיות לא ישלל מהם, כמו גם הטבות מס אחרות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה