מדדים ומחקרים
הנתונים נחשפים: האם רוב הציבור נגד חופש הביטוי בזמן מלחמה?
מה חושב הציבור על חייל שהשתתף בהפגנות בעד ונגד מדיניות הממשלה והביע עמדה פוליטית פומבית? סביר להניח שבקרב המשיבים קיימת השפעה של ההפגנות שאירעו ב-2023 וכאלו המתנגדים למדיניות הממשלה עלולים להשיב בהתאם להשקפתם ולא לפי תפיסתם העקרונית בסוגיה
שנה מפרוץ המלחמה מתפרסם סקר מטעם המכון הישראלי לדמוקרטיה ממנו עולה כי הציבור היהודי חלוק בשאלה עד כמה יש לאפשר לחיילים (שאינם בדרגות בכירות) להשתתף בהפגנות בעד ונגד מדיניות הממשלה, כלומר: להביע עמדה פוליטית פומבית.
37% סבורים שאין לאפשר זאת כלל, בעוד 35% סבורים שיש לאפשר לכולם. השאר אינם יודעים (17%) או שסבורים שיש לאפשר זאת רק לחיילים בשירות חובה (5%) או רק כאלו בשירות קבע (6%).
שלא במפתיע, בסוגיה זו התפלגות הדעות היא בעיקר על פי המחנות הפוליטיים (יהודים). סביר להניח שלפערים אלו יש קשר לתפיסה של ההפגנות שאירעו בשנת 2023 ככאלו שבעיקר מתנגדות למדיניות הממשלה.
עוד עולה כי נשמר האמון הגבוה בצה"ל (בקרב הציבור היהודי). כשני שלישים מהנשאלים היהודים נותנים אמון בפיקוד הבכיר של צה"ל, מעל שליש בלבד מהציבור היהודי וכחמישית בלבד מהציבור הערבי סבורים שהחלטות הדרג המדיני בעניין המלחמה מתקבלות משיקולים עניינים. עלייה בעמדות הציבור היהודי התומכות בהסרת המגבלות האתיות והמשפטיות על שימוש בכוח: 63.5% מהיהודים מסכימים שיש להרוג מחבל לאחר שנוטרל ולא קיימת ממנו סכנה. בקרב הימין -80% הסכמה לכך. 60% מהיהודים סבורים שהשמירה על ערך "טוהר הנשק" מונעת מצה"ל למלא את משימותיו.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה