השוק

"מה עם לתת כתף לעסקים?": העצמאים נגד הממשלה, שמתכוננת ל"ריסון מהודק"

בעלי עסקים הבעירו סחורה בדרום ת"א במחאה על כוונת קבינט הקורונה להטיל הגבלות נוספות. איגוד לשכות המסחר: "הפסד פדיון של 3 שבועות יעלה כ-8 מיליארד שקל!"
שרון טל | 
עסקים מפגינים נגד ההגבלות (צילום טל קרישבאום)
קבינט הקורונה התכנס לדון בהחלת הגבלות נוספות נוכח העלייה בתחלואה, אך נראה שארגוני העסקים מתכננים מרד של ממש: היום (ראשון) התקיימה הפגנה של בעלי עסקים קטנים בדרום תל אביב, תחת ארגון העצמאים לה"ב, בו קראו לנתניהו להפסיק עם הגזרות כהגדרתם, ולא להכניס את המשק לסגר נוסף. 
בין היתר, הבעירו המפגינים את מרכולתם שנותרה יתומה מלקוחות בחודשים האחרונים. בעלי העסקים הקטנים לא מתרגשים ממבצע "לתת כתף", ולדבריהם לוקחים את גורלם בידיהם ולא נשמעים להנחיות הממשלה. 
 
צילום: טל קרישבאום 
עו"ד רועי כהן, נשיא להב, אמר בתגובה לדיון בקבינט הקורונה על הטלת מגבלות על המסחר וסגירת חנויות הרחוב: "מה עם מבצע 'לתת כתף' לעסקים שהולכים לפשוט רגל בגלל כוונת הממשלה להטיל סגר שלישי על המסחר? 
בכירי מערכת הבריאות בעצמם אומרים שאין סכנה לקריסת מערכת הבריאות כתוצאה מנגיף הקורונה, ושיש להימנע בכל תוקף מצעדים הכוללים סגר ומגבלות תנועה. ועדיין משום מה, ממשלת ישראל בוחרת להתעלם מהרופאים והרופאות, שהם העומדים בחזית המשבר, ומתעקשים לסגור את המסחר וחנויות הרחוב ולפגוע בכלכלת ישראל. ענפים שלמים עדיין סגורים, חנויות הרחוב רק חזרו לעבוד ולא קיבלו פיצוי על המלאים שנותרו להם מהסגרים הקודמים, על השכירויות וההלוואות שלהם, אבל את אף אחד ממקבלי ההחלטות זה לא מעניין. 
אני חוזר ומתריע בפני ראש ממשלת ישראל וחברי הממשלה - אתם לא תשחקו עם המגזר העסקי פינג פונג. אם המדיניות הזאת של חוסר שיתוף של המגזר העסקי והדריסה המוחלטת של העצמאים והעסקים יימשכו, מהיום כפי שראו בהפגנה הקשה, הזעם ברחוב ומשבר האמון עם בעלי העסקים הולך ומתעצם. הפחד מהלא נודע לא נותן מנוח ויש אווירה של איבוד שליטה וצלילה לתהום כלכלי של פשיטות רגל בהיקפים עצומים ולכן המחאה חוזרת לרחוב ותראו אותנו שוב ושוב נלחמים על הפרנסה ברחובות ובהפגנות. זה לא יעבור בשתיקה , לא ניתן לסגור את המסחר כניסוי כלים  על בני אדם והעסקים שלהם". 
גם איגוד לשכות המסחר שולל לחלוטין אלטרנטיבה של סגירת המגזר העסקי כולו, ואפילו לתקופה קצרה. על פי ניתוח של אגף כלכלה ומסים באיגוד לשכות המסחר, ריסון מהודק, במידה ויחול רק על קניונים, חנויות רחוב ושווקים (לא כולל ממכר מזון, פארם, דלק, אופטיקה, תקשורת ומוצרים חיוניים לבית), יגרום להפסד פדיון יומי הנאמד על כ- חצי מיליארד שקל בממוצע, כאשר הפסד פדיון של כ- 3 שבועות, שהם 15 ימי עבודה, כ 8 מיליארד שקל. ואילו, הטלת סגר על כלל ענפי המסחר והשירותים, (פרט לממכר מזון, פארם, דלק, אופטיקה, תקשורת ומוצרים חיוניים לבית) יגרום להפסד פדיון יומי של כ 1.8 מיליארד שקל בממוצע.
לדברי עו"ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר: "על קבינט הקורונה לפעול על פי עקרונות עבודה נכונים, להימנע מגרימת נזק מיותר למגזר העסקי משיקולי נוחות. קבינט הקורונה צריך לתקוף בנחרצות מוקדים מיצרי קורונה, עליו להתמקד ביתר שאת בניתוק שרשרת ההדבקה. זה אכן קשה אך זה הכרחי. יתר על כן, יש לעצב דפוסי התנהגות שיאפשרו לנו לחזור לחיים נורמליים במשק ובחברה, תוך מניעת התפשטות נגיף הקורונה".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה