השוק
תנובה בדרך לבורסה בישראל: תונפק בשווי הגבוה אי פעם?
ההנפקה המתוכננת מבוססת על שווי חברה של 9-10 מיליארד שקל. זהו ניסיון חוזר להנפקת החברה, לאחר שניסיון קודם ב-2021 נזנח בעקבות משבר בעניין מותג סנפרוסט, עליית מחירי החלב הגולמי ללא עדכון מחירי המוצרים המפוקחים, ושינויי אקלים כלכליים

דירקטוריון תנובה אישר לאחרונה בחינת הנפקה ראשונית לציבור (IPO), במה שעשויה להיות ההנפקה הגדולה בתולדות הבורסה הישראלית כך לפי פרסום הבוקר (חמישי) בכלכליסט. החברה שכרה את דיסקונט חיתום, משרד עו"ד מיתר, ורואי החשבון KPMG כדי ללוות את התהליך. ההנפקה המתוכננת מבוססת על שווי חברה של 9-10 מיליארד שקל, דומה לשווי לפיו רכשה ברייט פוד הסינית את השליטה בחברה ב-2015.
זהו ניסיון חוזר להנפקת החברה, לאחר שניסיון קודם ב-2021 נזנח בעקבות משבר בעניין מותג סנפרוסט, עליית מחירי החלב הגולמי ללא עדכון מחירי המוצרים המפוקחים, ושינויי אקלים כלכליים. מאז חלו חילופי הנהלה בתנובה, היחסים בין בעלי המניות (ברייט פוד 77% והקיבוצים 23%) השתפרו, והחברה הציגה תוצאות שיא עם הכנסות של 9 מיליארד שקל ו-EBITDA של 1.2 מיליארד שקל ב-2024. ככל שההנפקה תצא לפועל, בעלי המניות הנוכחיים ימכרו כ-30% ממניות החברה בתמורה לכ-3 מיליארד שקל.
האם תרצה שאחלץ מידע נוסף מהמסמך או שאתמקד בהיבט מסוים של ההנפקה המתוכננת?
כזכור רק לאחרונה לאחר כשמונה שנות דיונים משפטיים, אישרה לאחרונה השופטת תמר בזק-רפפורט, סגנית נשיא בית המשפט המחוזי בירושלים, הסדר פשרה בין חברת תנובה לבין צרכנים בנוגע לאופן סימון תאריכי התפוגה על מוצרי החלב של החברה וזאת במסגרת תביעה ייצוגית.
במוקד הפרשה עמדה הטענה כי במשך שנים סימנה ענקית החלב את מוצריה בכיתוב "לשימוש עד" שהוא סימון בטיחות, במקום "עדיף להשתמש לפני" שהוא סימון איכות, גם על מוצרים שצריכתם לאחר התאריך הנקוב אינה מסכנת את בריאות הצרכן. "בעוד שלגבי תאריך תפוגה שהוא 'סימון בטיחות' רצוי וראוי שמוצר פג תוקף ייזרק מיד עם חלוף המועד, הרי שלגבי תאריך תפוגה שהוא 'סימון איכות', המצב שונה: שם אין בצריכתו של המוצר לאחר מועד התפוגה משום סכנה", הסביר התובע הייצוגי.
מנגד טענה תנובה כי לא הוכח שהצרכנים אכן נוהגים לפי הכיתוב שלצד תאריך התפוגה. החברה אף הציגה סקר שערך מכון המחקר "TNS טלסקר" שממנו עולה "שלא ניתן להסיק כי נוסח הכיתוב משפיע על החלטת הצרכנים כיצד לנהוג במוצרי חלב שהתאריך שסומן עליהם חלף". אך במסגרת הסדר הפשרה שאושר, התחייבה תנובה לשנות את סימון המוצרים בהתאם לקביעת מומחית מטעם בית המשפט, ולהשקיע 1.1 מיליון שקל בקמפיין פרסומי להעלאת המודעות למשמעות ההבדלים בין סוגי הסימונים.
עוד ב-
פי ההסדר, תנובה תיישם את השינויים בסימון תוך 18 חודשים מקבלת חוות דעת המומחית, פרופ' ברתה (בטי) שוורץ. הקמפיין הפרסומי להעלאת המודעות יהיה בהנחיית פרופ' יונתן גבעתי. בנוסף, פסק בית המשפט 600 אלף שקלים שכר טרחה לעורכי הדין המייצגים בתיק ועוד 60 אלף שקלים גמול לתובע הייצוגי עו"ד דורון ויסברוד.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה