השוק
סמוטריץ' על פרשת סלייס: "זו טרגדיה אבל המדינה לא אמורה לפצות"
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' התייחס במליאת הכנסת לפרשת סלייס והדגיש כי הוא אינו דוגל בכך שהממשלה תהיה מעורבת בהשבת הכספים לחוסכים שאיבדו את כספם. שר האוצר בצלאל סמוטריץ': "אלה לקוחות שנטלו סיכונים. אי אפשר לבוא למדינה בטענות"
![](https://img.ice.co.il/giflib/news/rsPhoto/sz_483/rsz_615_346_14ice06102024.jpg)
פרשת סלייס, אשר עוסקת בהונאה פיננסית גדולה שנחשפה בשנת 2023 במהלכה נרשמו ליקויים בהתנהלות של חברת הגמל סלייס, העסיקה היום (רביעי) את מליאת הכנסת. כזכור, במסגרת הפרשה עלה החשש לחסכונות של רבים ממבוטחי חברת הגמל הישראלית וצוין כי היקף הנזק מוערך ביותר מ-800 מיליון שקל.
חברת הכנסת מירב כהן הציגה לשר האוצר בצלאל סמוטריץ' שתי שאילתות בנוגע לאותה פרשה. בעוד השאילתה הראשונה עסקה בערבויות המדינה לכספים שהושקעו באמצעות חברת הגמל אשר לא אותרו, השאילתה השנייה העלתה את הלקחים הרבים שהופקו בעקבות אותה פרשה.
בתגובה לשאילתה הראשונה שהפנתה חברת הכנסת מטעם מפלגת "יש עתיד" אל שר האוצר, השיב בצלאל סמוטריץ': "אלה לקוחות שנטלו סיכונים. אי אפשר לרצות לנהל את הכספים בעצמך ולבוא למדינה בטענות שהמדינה תערוב. הכספים שלי לא מושקעים ככה."
לאחר שהדגיש כי הוא מודע לכך שבמסגרת הפרשה נרשמו מעילות וניגודי עניינים, הזכיר שר האוצר בצלאל סמוטריץ' כיצד החליט לפעול בנושא בסוף שנת 2023: "חתמתי על כך שמנהל מקצועי נכנס לעומק, כשהמטרה לנסות להחזיר כמה שיותר כספים. יש פעילות של המנהל המורשה ורשות שוק ההון מול בעלי סלייס לפצות כמה שרק אפשרי, ואנחנו מעריכים שחלק הארי יוחזר לעמיתים, אבל לא כולו, ויהיו הפסדים."
בהמשך, חברת הכנסת מירב כהן שאלה את שר האוצר האם המדינה תסייע לפחות לאנשים שאין להם מקור כספי אחר והחסכונות שלהם בחברת הגמל סלייס הינם מקור הפנסיה היחיד שלהם.
בתגובה לכך, ציין השר סמוטריץ': "לבי באמת יוצא אליהם, זו טרגדיה. אבל המדינה לא אמורה לפצות. המדינה זה אנחנו. אני צריך לקחת כסף מהכיס של אזרחי ישראל? האם כל מי שגנבו לו את האוטו, המדינה תפצה? אולי כשמישהו פרץ לך הביתה? אני אפצה אנשים שפרצו להם לבית לפני שאפצה אותם. אלה אנשים שבהחלטה מודעת נטלו סיכון."
בהמשך דבריו, התייחס השר סמוטריץ' לשאילתה השנייה שחברת הכנסת מירב כהן הפנתה אליו, הנוגעת ללקחים שניתן להפיק מאותה פרשה. "כאיש ימין כלכלי אני מאמין במינימום רגולציה וביורוקרטיה. אני רוצה מינימום התערבות ולהסדיר את השוק כדי שיהיה מינימום תמריץ לכישלונות. אנחנו חייבים ליצור מצב שבו לא יהיה תמריץ לסוכנים לקחת את העמית לאפיק מסוים כי להם צומחת הנאה כלכלית עודפת".
בשבוע שעבר נודע כי בית המשפט המחוזי בתל אביב אישר לפרסם פרטים על ההסכמות שנרשמו בין אפי סנדרוב, המנהל המורשה של חברת הגמל סלייס לבין שמעון גולדברג, בעל השליטה בסלייס לשעבר ובניו אסף ושי.
עוד ב-
נזכיר, אסף שימש כמנכ"ל החברה ואילו שי כיהן כדירקטור החברה. על פי הדיווח, סוכנות פינברט חתמה על הסכם להחזרת הכספים בסך 50 מיליון דולר לקורבנות החברה הקורסת.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(4):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
4.איך הם השקיעו בקרנות אלטרנטיביות ללא חשש?רונן 01/2025/31הגב לתגובה זו0 0איך אסיפת המנהלים שלהם אישרה השקעות שהרגולציה בהם מאוד נמוכה? איך המדינה מתכוונת לאשר את הנמכת הדרישות להגדרת ״זכאי״?סגור
-
3.הרבה קרנות חוב הולכות להסגר בקרובאלטרנטיב 01/2025/31הגב לתגובה זו0 0סביבת ריבית קשיחה.סגור
-
2.המפקח על שוק ההון כשל = המדינה כשלה = המדינה חיבת לפצותרן 01/2025/30הגב לתגובה זו2 0יש את המפקח על שוק ההון שהמדינה ממנה בדיוק בשביל הדברים האלה, המפקח כשל, המדינה כשלה, המדינה צריכה לפצותסגור
-
1.צודק (ל"ת)ליאור 01/2025/30הגב לתגובה זו1 0סגור