השוק
אופטימיות זהירה: בנק ישראל צופה שיפור בכל הפרמטרים ב-2026
בנק ישראל אמנם הותיר את הריבית על כנה, אבל הציג תחזיות צמיחה ואינפלציה אופטימיות למדי: "התפתחויות הגיאו-פוליטיות מאז תחזית אוקטובר הפחיתו את הסיכונים כלפי מטה לתחזית הצמיחה"
בנק ישראל הודיע אתמול כי הותיר את הריבית במשק ברמה של 4.5%. אף שהריבית נותרה בעינה, ההודעה הפעם היתה מרוככת יחסית, והשווקים כבר צופים הורדת ריבית ברבעון האחרון של 2025. הנגיד ציין את השפעת המלחמה, אי הוודאות, והאתגרים השונים ש"עדיין איתנו", וכן כי האינפלציה מעל היעד וצפויה לעלות במהלך המחצית הראשונה של השנה, בין היתר על רקע העלאות המיסים, תוך צפי להתמתנות במחצית השנייה.
עוד ציין הנגיד כי פרמיית הסיכון במשק ירדה, בין היתר, על רקע ההתפתחויות הגיאופוליטיות, הפסקת האש בצפון, העצימות הפוחתת בלחימה, אישור התקציב בממשלה וחבילת צעדי המיסוי בכנסת שהובילו לשיפור אמון השווקים בישראל. עם זאת, הוא התריע כי פרמיית הסיכון עדיין גבוהה בהשוואה לרמה של לפני המלחמה. עוד ציין הנגיד כי שוק ההון הישראלי מסכם שנה חיובית עם עליות במדדי המניות העיקריים ובולט לטובה בהשוואה לשווקים המובילים בעולם.
בנק ישראל עדכן כלפי מעלה את תחזית הצמיחה לשנת 2025 ל-4.0%, עם ירידה צפויה של יחס החוב לתוצר החל מ-2026. זאת, כיוון ש"ההתפתחויות הגיאו-פוליטיות מאז תחזית אוקטובר הפחיתו את הסיכונים כלפי מטה לתחזית הצמיחה". עוד צופה בנק ישראל כי האינפלציה השנתית צפויה להתמתן ל-2.6% בסוף 2025 ול-2.3% ב-2026. התחזיות מבוססות על הנחה של ירידה הדרגתית בעוצמת המלחמה ושיפור בצד ההיצע.
עוד ב-
הגירעון בתקציב הממשלה ב-2024 צפוי להסתכם בכ-7%, מעט נמוך ביחס לתחזית אוקטובר, בשל הכנסות גבוהות ממיסים ברבעון האחרון של השנה, בין היתר עקב הקדמת רכישות כלי רכב וירידה בהוצאות. הגירעון בשנת 2025 צפוי להסתכם ב-4.7 אחוזי תוצר, בין היתר לאור המלצות ועדת נגל. בשנת 2026 צפוי הגירעון לעמוד על 3.2% תוצר, בעיקר בשל הפסקת ההוצאות הישירות על המלחמה. עם זאת, ירון מתריע כי חשוב שהממשלה תשמור על מסגרת התקציב ותנקוט צעדים שימנעו הגדלה נוספת של הגירעון.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה