השוק

מזרחי טפחות: נתוני האשראי ממשיכים להצביע על ירידה בצריכה הפרטית

יוני פנינג, האסטרטג הראשי בחדר העסקאות של בנק מזרחי טפחות, מתייחס בסקירה השבועית שלו למצבה של הכלכלה הישראלית בצל הודעת הריבית המתקרבת לנתוני מדדי מנהלי הרכש שפורסמו בסין בארה"ב | סקירה 
מערכת ice | 
יוני פנינג, אסטרטג ראשי חדר עסקאות בבנק מזרחי טפחות (צילום עופר חגיוב, Magma Images)
יוני פנינג, האסטרטג הראשי בחדר העסקאות של בנק מזרחי טפחות, התייחס אתמול (ראשון), למצבה של הכלכלה הישראלית ולקראת הודעת הריבית של בנק ישראל ובמקביל למדדי מנהלי הרכש בארה"ב ובסין ולמשמעותם.  
לקראת הודעת הריבית, בנק ישראל מרחיב במעט את נפח הנפקות המק"מ (איגרות חוב ממשלתית קצרת טווח), בינואר. עם זאת, להערכתנו, לא מדובר ברצון לצמצום מוניטארי, בשלב הזה. אלא יותר בתגובה לתשואות הנמוכות, באופן שאינו מתיישב עם ציפיות הריבית באפיק. 
הפעילות הריאלית, בינתיים, נראית יציבה יחסית מבחינת יצוא השירותים, במהלך אוקטובר, למרות ההשפעות השליליות של ההידרדרות הביטחונית, והחגים. ונצפה לנתוני חשבון שוטף חיוביים אל תוך שנת 2025, עם התייצבות הפעילות המקומית. מנגד, נתוני האשראי במשק מצביעים על התכווצות בצריכה הפרטית, כמו שראינו במדדי הפדיון. 
בארה"ב, מדדי מנהלי הרכש לתעשייה נמצאים בטווח השלילי, מי יותר ומי פחות. בשלב הנוכחי, זה קורה על רקע צילם של השפעות המכסים המתקרבות, עם לחצים אינפלציוניים נגזרים – נראה מה יהיה אחרי יישום המכסים.
אותה המגמה באה לידי ביטוי גם בצד הביקוש, עם עלייה ברכישת מכוניות בדצמבר, שתשפיע כנראה על מדד המחירים של החודש. נתוני התביעות לדמי אבטלה בארה"ב, מאידך, דווקא מתמתנים לקראת סוף השנה, ותומכים גם הם בעקום התשואות הגבוה באופן רוחבי.
בסין נתוני מדדי מנהלי הרכש ממשיכים לסמן נייטרליות בצפי הפעילות, באופן המתיישב עם האינדיקציות לביקושים העולמיים. פה זה כבר מביא להתמתנות ניכרת בתשואות, ולצפי להרחבות מוניטריות. המדד הרשמי לתעשייה איבד כ-0.2 נקודות במהלך חודש דצמבר, ל-50.1, ומדד Caixin איבד כנקודה, ניכרת בהתחשב בנסיבות, ל-50.5.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה