השוק

המע"מ קופץ, הקניות מתייקרות והשכר נפגע: הגזירות הקשות של 2025

תשלומי החובה החודשיים של האזרחים צפויים לעלות באופן משמעותי: תשלומי הביטוח הלאומי יגדלו ב-80 שקלים בחודש, ותעריפי המים יזנקו וגם הארנונה תתייקר בשיעור הגבוה ביותר מאז שנת 2000, מה שיוסיף מאות שקלים למשק בית. וגם: התחבורה הציבורית ודמי הביטוח הלאומי יכבידו עליכם. זה הסיכום המלא למכה שמחכה לכם לכיס
מערכת ice | 
כסף (צילום shutterstock)
הבוקר (רביעי) שנת 2025 יצאה לדרך ואיתה אזרחי ישראל להתמודד עם שורה של גזירות כלכליות משמעותיות שיפגעו באופן ישיר בתקציב משק הבית. ההתייקרות הבולטת ביותר תהיה העלאת המע"מ ל-18%, מהלך שמהביא להתייקרות בכמה אחוזים במחירי המוצרים, כאשר השפעתו תורגש לאורך כל שרשרת האספקה.
בנוסף, הוקפאו נקודות הזיכוי במס, מה שיקטין את כוח הקנייה של האזרחים, וכן נרשמת ירידת שכר של 2.3% במגזר הציבורי. תשלומי החובה החודשיים של האזרחים צפויים לעלות באופן משמעותי: תשלומי הביטוח הלאומי יגדלו בעשרות שקלים בחודש, ותעריפי המים יזנקו ב-3.4%. הארנונה תתייקר בשיעור של 5.29% - הגבוה ביותר מאז שנת 2000, מה שיוסיף מאות שקלים למשק בית בשנה. תעריף החשמל צפוי לעלות ב-1% בתחילת השנה, עם צפי להמשך עלייה עד 5% עד סוף 2030. גם החשמל יתייקר ב-3.5%.

במקביל, עובדי המגזר הציבורי יספגו פגיעה ישירה בשכרם: החל מהחודש הנוכחי, שכרם צפוי יירד ב-2.3%, מה שמשמעו הפחתה של כ-289 שקלים בחודש או 3,468 שקלים בשנה. גם ימי ההבראה יצומצמו, כך שבמקום 7 ימים, העובדים יהיו זכאים רק ל-6 ימים, מה שיקטין את ההטבה השנתית מ-3,290 שקלים ל-2,820 שקלים בלבד.
יש לציין כי שורה של חברות ויבואניות העלו את המחירים של מוצריהן, כך שתשלמו עבורם בסופרמרקטים וברשתות הקמעונאות עוד עשרות שקלים. שטראוס, יוניליוור, זנכל, כרמית, יפאורה, בית השיטה וגם עלית בין החברות שמעלות מחירים, בין כמה אחוזים במקרה הטוב ל-20% במקרה הפחות טוב.
כזכור, ההשלכות על משפחות עם הכנסה ממוצעת עשויות להגיע לעשרות אלפי שקלים בשנה, דבר שיכול להשפיע בצורה ניכרת על רווחתן. בכלכליסט ההערכות דיברו על הפסד של כ-5,000 שקל בשנה בעוד שיש מי שמעריך כי בעלי שכר גבוה יפסידו אף 10,000 שקל בשנה.
הגזירות הכלכליות האלה צפויות להעמיס משמעותית על תקציב משק הבית הישראלי, תוך פגיעה ברמת החיים ובכוח הקנייה. מדובר בסך הכול בהתייקרויות של מאות שקלים בחודש, שיחייבו את האזרחים לבצע התאמות תקציביות משמעותיות ולחשוב מספר פעמים על כל הוצאה. למרות שחלק מההתייקרויות הן תוצאה של מדיניות ממשלתית שמטרתה לאזן את תקציב המדינה, הן מציבות אתגר כלכלי משמעותי עבור המעמד הבינוני והמעמד הבינוני-נמוך בישראל.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה