השוק
חברת אשראי חדשה בישראל? זו המתחרה שרוצה להכנס למשחק
בצעד אסטרטגי, הגישה ראפיד בקשה רשמית לרשות ניירות ערך לקבלת רישיון סולק מורחב, תוך מטרה להנפיק כרטיסי אשראי ולהתחרות באופן ישיר בשחקניות הקיימות כמו ישראכרט, MAX וכאל. בחברה אופטימים לגבי סיכויי קבלת הרישיון, לאור העובדה שהחברה כבר מקיימת עבודת שטח ענפה ונמצאת בקשר עם עסקים מקומיים גדולים
בנוף הפיננסי הישראלי, מתחולל שינוי מרעיש עם כניסתה של חברת הפינטק ראפיד, אשר שואפת לערער את מעמדן של ענקיות כרטיסי האשראי הוותיקות. בצעד אסטרטגי, הגישה החברה בקשה רשמית לרשות ניירות ערך לקבלת רישיון סולק מורחב, תוך מטרה להנפיק כרטיסי אשראי ולהתחרות באופן ישיר בשחקניות הקיימות כמו ישראכרט, MAX וכאל.
על פי הפרסום של כלכליסט, בראפיד שוררת אווירת אופטימיות זהירה לגבי סיכויי קבלת הרישיון, במיוחד לאור העובדה שהחברה כבר מקיימת עבודת שטח ענפה ונמצאת בקשר עם עסקים מקומיים גדולים. מהלך זה מגיע לאחר שרשות ניירות ערך, קיבלה השנה את האחריות על מתן רישיונות סליקה - תחום שקודם לכן היה בטיפולו של בנק ישראל, אשר ימשיך לפקח על החברות המסורתיות. אם ראפיד תצליח לקבל את הרישיון המיוחל, היא תהיה לגוף הראשון שמקבל רישיון סולק מרשות ניירות ערך.
בשנה שעברה, חברת Rapyd הישראלית הודיעה על רכישת חברת PayU GPO מידי חברת ההשקעות פרוסוס ההולנדית, תמורת 610 מיליון דולר. PayU GPO, ספקית מובילה של פתרונות תשלום לארגונים ולעסקים קטנים ובינוניים בשווקים מתפתחים, פועלת בלמעלה מ-30 מדינות ברחבי העולם. הרכישה כוללת את כלל הפעילות באירופה, המזרח התיכון, אפריקה ואמריקה הלטינית והיא אינה כוללת את הפעילות של PayU בהודו, טורקיה ודרום מזרח אסיה.
עוד ב-
כזכור, ביולי 2021 רכשה החברה של שטילמן את חברת התשלומים האיסלאנדית Valitor, תמורת 100 מיליון דולר. במרץ 2022 דווח כי במניות החברה נעשו עסקאות לפי שווי חברה של 15 מיליארד דולר. כיום מועסקים באיסלנד כ־120 עובדים בראפיד הישראלית.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה