השוק
בשורה להייטק הישראלי: מאות מומחי AI מחו"ל ינחתו בארץ בהשקעת ענק
כחלק מפעילות התכנית הלאומית לבינה מלאכותית, תממן רשות החדשנות שלוש תכניות ייחודיות במטרה לשלב מאות מומחים לבינה מלאכותית מחו"ל בתעשיית ההייטק הישראלית, בדגש על חברות ההזנק. בתוך כך, יוקצו 7 מיליון שקל עבור מהלך זה
כחלק מפעילות התכנית הלאומית לבינה מלאכותית, תממן רשות החדשנות שלוש תכניות ייחודיות במטרה לשלב מאות מומחים לבינה מלאכותית מחו"ל בתעשיית ההייטק הישראלית, בדגש על חברות ההזנק.
כחלק מקרן ההון האנושי, אישרה הרשות השקעה בשלוש תוכניות בהיקף תקציבי של 7 מיליון שקל, המיועדות למשיכה של מומחים זרים, ישראלים חוזרים ויהודים זכאי חוק השבות ואשר צפויות להביא לישראל מאות מומחים בעלי תארים מחקריים וניסיון מעשי בשנים הקרובות.
שלוש התכניות, שנבחרו במסגרת התכנית: חברת נישה הייטק גיוס והשמה - בשת"פ עם חברת TCS של טאטא העולמית, עמותת גבהים בסיוע הסוכנות היהודית, ארגון Science Abroad בשת"פ עם "נפש בנפש", סוכנות הגיוס Vanday וחברת אוקיינוס רילוקיישן.
שלוש הקבוצות יפעילו תכניות לאיתור מומחי AI בעלי תארים מתקדמים, ובעלי ניסיון תעסוקתי, מרחבי העולם. מפעילי התכניות יהיו גם אחראים על איתור משרות רלוונטיות, בלתי מאוישות בחברות הייטק בישראל, השמתם של המאותרים והתאקלמותם בארץ. התכנית מיועדת הן לישראלים חוזרים/זכאי חוק השבות והן למומחים זרים, אשר גם יהיו זכאים לקבל עם הגעתם לישראל ויזת "מומחה זר" לתקופה קצובה.
תהליך ההכשרה של מומחי בינה מלאכותית אורך כ-10 שנים וכולל השלמת תואר שני לפחות ומספר שנים של ניסיון מעשי בתעשייה. מנגד, קצב השילוב הגובר של בינה מלאכותית בתעשיות רבות ושונות מעלה את הביקוש לאותם המומחים עד לכדי מחסור עולמי.
ישראל נמצאת בחזית העולמית בכל הנוגע ליישום "בינה מלאכותית וורטיקלית", כלומר פיתוח מוצרים מבוססי בינה מלאכותית לענפי תעשייה רבים ושונים. פועלות בה כ-2,200 חברות המבססות את ליבת המוצר שלהן על בינה מלאכותית, והיא ידועה בריכוז המומחים הגבוה הקיים בה ואולם המשך ההובלה והצמיחה של ההייטק הישראלי תלוי ביכולת להמשיך ולמשוך הון אנושי מעולה ולשלבו בחברות ההזנק.
על פי הערכות שונות, כ-300-400 בוגרי תארים מתקדמים משלימים את לימודיהם בישראל מידי שנה ומצטרפים לתעשיית ההייטק בתפקידי מחקר בבינה מלאכותית, זאת כאשר הביקוש למומחים אלו גבוה בהרבה ואף צפוי להמשיך ולגדול בשנים הקרובות.
לצד המאמצים להגדלת מספר בוגרי התארים המחקריים, אשר עתידים להבשיל בטווח הזמן הבינוני והארוך, ובשל הצורך המיידי בהגדלת מספר המומחים כבר בטווח הזמן הקצר, הוחלט ברשות החדשנות ובתוכנית הלאומית לבינה מלאכותית להפעיל קול קורא ייחודי, שמטרתו להביא לישראל מומחי בינה מלאכותית בעלי תארים מתקדמים רלוונטיים וניסיון בחברות עתירות ידע בתחומי הבינה המלאכותית.
זוכי הקול הקורא נדרשו להראות יכולת גיוס כישרונות במדינות המקור, חיבור עמוק והיכרות עם תעשיית ההייטק המקומית בדגש על חברות ההזנק וביסוס תהליכים התומכים בקליטה וליווי של המומחים בישראל.
חנן ברנד, סמנכ"ל וראש חטיבת הזנק ברשות החדשנות, מסר: "מטרת התוכנית להגדיל את היצע ההון האנושי האיכותי להייטק ישראלי לאור התחרות הגלובלית המתגברת, באמצעות משיכת מומחי בינה המלאכותית מרחבי העולם לעבודה בחברות הייטק מקומיות ובפרט בחברות ההזנק".
חנן ברנד (צילום: פרטי)
ברנד הוסיף: "להרחבת היצע מומחי ה-AI בישראל חשיבות קריטית לחיזוק וביצור מעמדה המוביל של ישראל בתחום. היקף בוגרי האקדמיה המקומית אינו מספיק לצרכי ההייטק והיקף המחסור מאמיר מידי שנה. הגופים שנבחרו במסגרת הקול הקורא הציגו תכניות מקוריות ומגוונות לפתרון הבעיה ומהוות פיילוט חשוב, אשר הצלחתו עשויה להביא ליוזמות נוספות מסוג זה הן בתחומי הבינה המלאכותית והן בתחומי טכנולוגיה אחרים."
זיו קציר, מנהל התכנית הלאומית לבינה מלאכותית, סיפר: "משקלן של טכנולוגיות בינה המלאכותית בענף ההיטק המקומי הולך וגדל וחלקן ביצירת "שיבוש טכנולוגי" משמעותי בתעשייה מרחיק לכת. להבדיל מתחומי מו"פ אחרים, בענף זה קיימת חשיבות ייתרה לרקע של לימודים מתקדמים בתחום וכן ניסיון Hands On של מספר שנים".
זיו קציר (צילום: חנה טייב)
קציר הוסיף: "הביקוש הגבוה לעובדים לצד רף היידע הגבוה הנדרש מהמועסקים מתבטא במחסור משמעותי בהון אנושי הנדרש. אנו סבורים כי התכנית הנדונה תביא בשנים הקרובות לישראל מאות מומחים בתחום, אשר יהוו את הבסיס להצלחתן של מאות חברות הזנק חדשות, ויסייעו בשימור וחיזוק מעמדה ויכולותיה של התעשייה המקומית".
עוד ב-
לסיכום, התוכניות החדשות של רשות החדשנות נועדו לתת מענה למחסור במומחי בינה מלאכותית בהייטק הישראלי. המטרה היא להביא לארץ אנשי מקצוע מצוינים, שישתלבו בחברות ההייטק ויתרמו להמשך ההובלה של ישראל בתחום. זו הזדמנות לחזק את התעשייה המקומית ולעזור לה להתפתח גם מול האתגרים הגוברים בעולם.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה