השוק
פיטורים בעקבות לחץ בעבודה – מה עומד מאחורי ההחלטה השנויה במחלוקת?
הסטארטאפ יס מאדאם פיטר 100 עובדים שהביעו לחץ בעבודה בעקבות סקר פנימי. המהלך עורר ביקורות נרחבות על אתיקה תעסוקתית, והגולשים טוענים כי מדובר בטריק שיווקי או קמפיין יחסי ציבור מכוון
הסטארט-אפ ההודי יס מאדאם (YesMadam), המפתח פלטפורמת שירותי יופי עד הבית, מצא את עצמו במרכז הסערה לאחר שפיטר כ-100 עובדים בעקבות סקר פנימי. הסקר, שנועד לאמוד את תחושת הלחץ בעבודה, כלל שאלותעל רמות הלחץ שהעובדים חווים. מי שציינו תחושות של לחץ גבוה בעבודתם, פוטרו מיידית, והחברה נימקה את החלטתה בכך שהיא רוצה להבטיח סביבת עבודה בריאה ותומכת.
המייל הפנימי שנשלח לעובדים על ידי אשו ארורה ג'ה, מנהלת משאבי אנוש, גרם לביקורת נרחבת ברשתות החברתיות. רבים תהו אם מדובר במהלך שיווקי מכוון, בעוד אחרים טענו כי הפיטורים נעשו על בסיס סיבה שאינה אתית. "זו סיבה מוזרה לפיטורים", כתב אחד הגולשים, בעוד אחרים האשימו את החברה בשימוש במהלך כקמפיין יחסי ציבור.
עוד ב-
הסיפור מהווה תזכורת למצב הלחץ בעבודה בהודו, שם דוח שנערך מצא כי 64 מהעובדים בגילאים 21-31 סובלים מלחץ בעבודה, פי 3 מהממוצע העולמי. תופעת הלחץ בעבודה לא רק פוגעת ברווחת העובדים, אלא גורמת להפסדים כלכליים נרחבים. על פי הערכות, הכלכלה העולמית מאבדת טריליון דולר בשנה בשל בעיות נפשיות הקשורות לעבודה, דבר הממחיש את הצורך בטיפול ייסודי במקרים כאלה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.אה... מעולה...אני 12/2024/11הגב לתגובה זו0 0לא נתקן את מה שמקולקל אלא נפטר את מי שמתריע עליו. גם בארץ יש חברות כאלה.סגור