השוק

בזכות האופטימיות בשוק: הרגיעה בישראל מחלישה את הדולר

בשעה שאי יציבות ביטחונית מיטיבה עם הדולר כמפלט כלכלי, הרגיעה הביטחונית בישראל מובילה להתחזקות השקל מול המטבע האמריקאי | מט"ח
שרון בירקמן | 
דולר, שקל (צילום shutterstock)
השקל ממשיך את מגמת העלייה שנפתחה לאחר ההסכם עם לבנון ומתחזק גם בפתיחת השבוע בשוק המט"ח. הדולר נסחר סביב 3.56 שקלים – הרמה הנמוכה ביותר מאז תחילת חודש מרץ. האירו נמצא סביב 3.75 שקלים. על פי הערכות, השקל צפוי להמשיך את מגמת ההתחזקות בעקבות הפסקות אש בשתי החזיתות.
הירידות בדולר מול השקל משקפות ירידה בביקושים למטבע. תנאים גיאופוליטיים כמו המשבר בסוריה, אי הוודאות הפוליטית בקוריאה הדרומית לאחר ניסיון כושל להטיל משטר צבאי בשבוע שעבר ונפילת ממשלת צרפת, כל אלה גורמים לביקוש גבוה יותר למפלט כלכלי ומגבירים את האטרקטיביות של הדולר האמריקאי כמפלט בטוח עם תשואה. בישראל, ההסכם עם לבנון הביא לאווירת יציבות עם צמצום בביקוש לדולר.
היציבות המתמשכת בכלכלה האמריקאית, לצד מתחים גיאופוליטיים בעולם, מובילים את מנהלי הנכסים לשנות את הציפיות לגבי התחזקות הדולר. מנתוני ה-CFTC (הנציבות למסחר בחוזים עתידיים על סחורות) בבלומברג עולה כי משקיעים מוסדיים כמו קרנות פנסיה, חברות ביטוח וקרנות נאמנות, צמצמו את פוזיציות השורט שלהם על הדולר ב-50% לרמה הנמוכה ביותר מאז אפריל 2017. מדד הדולר של בלומברג עלה בכ-5% מאז הגיע לשפל של שמונה חודשים בסוף ספטמבר, אך הבנקים בוול סטריט צופים שהדולר יתחיל להיחלש במהלך 2024.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה