השוק

קיסטון ברבעון חלש: מה גרם לה לרשום הפסד נקי של 15 מיליון שקל?

קרן ההשקעות בתשתיות קיסטון, בניהולו של נבות בר, דיווחה על תוצאותיה ברבעון השלישי של השנה בהן, היא מציגה הפסד נקי של 15 מיליון שקל בשל ירידת שווי של נכסיה

מערכת ice | 
נבות בר מנכל קיסטון (צילום דודי מוסקוביץ)
קרן קיסטון, בניהולו של נבות בר, המשקיעה בנכסים בתחום התשתיות, מדווחת היום (רביעי), על תוצאותיה לרבעון השלישי של שנת 2024. תיק הנכסים של קיסטון הניב לחברה הכנסות תזרימיות בגובה של כ-27.7 מיליון שקל ברבעון השלישי. 
החברה מאשררת את צפי התזרים לשנת 2024 הודות לפיזור וגיוון השקעותיה ולמרות האתגרים בשוק האנרגיה. קיסטון מסיימת את הרבעון עם הפסד נקי של 15 מיליון שקל לעומת רווח של 49 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2023.
מתחילת 2024 חילקה קיסטון דיבידנדים בסך של כ-74 מיליון שקל, המשקפים תשואה שנתית של כ-7% במונחי שווי שוק נוכחי. בהתאם למדיניות חלוקת הדיבידנד שלה  צפויה קיסטון להמשיך ולבצע חלוקות רבעוניות גם בשנת 2025.   
תחזית ההכנסות התזרימיות של קיסטון לשנת 2024 עומדת על כ-220 מיליון שקל ובממוצע עד 2030 התחזית עומדת על כרבע מיליארד שקל בשנה. המזומנים שנבעו מפעילות שוטפת בתקופת הדוח הסתכמו לסך של כ- 94.3 מיליון שקל. 
נכון לתאריך הדוח לקיסטון LTV בשיעור של 27%, מזומנים ושווי מזומנים בסך של כ- 291.1 מיליון שקל הכוללים 187.5 מיליון שקל מתוך מסגרת אשראי לא מנוצלת. אגד, המהווה את האחזקה הגדולה ביותר של קיסטון, רושמת בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2024 הכנסות שהסתכמו לסך של כ-4.2 מיליארד שקל, גידול של כ- 13.7 ביחס לתקופה המקבילה אשתקד 
עד כה, חילקה אגד לבעלי מניותיה כ-624 מיליון שקל (חלק השותפות כ-375 מיליון שקל, אשר שימשו בעיקר להקטנת חוב). כאמור, ברבעון הקודם חילקה שותפות אגד לראשונה דיבידנד שהתקבל בקיסטון בהיקף של כ-18 מיליון שקל.  שותפות אגד (בבעלות קיסטון וקרן המורים והגננות), המחזיקה כיום ב-60% ממניות אגד, צפויה להגדיל את אחזקתה לכ-78% ממניות אגד.
סך התמורה צפוי לעמוד על כ-850 מיליון שקל, כפוף להתאמות שנקבעו בהסכם הרכישה. מסגרת האשראי העומדת לשותפות למימון מימוש האופציה עומדת על כ- 45 מיליון שקל, וזאת בהתאם להיקף המניות שבחרו חברי אגד לממש. 
נבות בר, מנכ"ל קיסטון, התייחס לנתוני הדו"ח ומסר בתגובה כי: "תמהיל הנכסים של קיסטון ממשיך להניב הכנסות תזרימיות גבוהות, ועל פי הערכותינו צפוי להניב עד שנת 2030 תזרים הכנסות שנתי ממוצע של כרבע מיליארד שקל. הכנסות החברה נשענות הן על תזרים יציב וצפוי מראש והן על עלייה בשווי הנכסים. עוצמתה של החברה טמונה בגיוון תיק ההשקעות, באיכות וביציבות הנכסים ובתזרים הקבוע והצפוי שהם מניבים, לצד התנהלות פיננסית אחראית ושמירה על יחס חוב נמוך. יתרונות אלה מעניקים לקיסטון יציבות ויכולת להתמודד עם אתגרים נקודתיים, כמו זה ששוק החשמל מזמן בימים אלו".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה