משפט

בעלי אגד נתבעים: גרמו נזקים בעשרות מיליוני שקלים למשקיעים?

התובעים טוענים כי ההנפקה של קיסטון בוצעה שלא כדין, שכן לא קיבלה את האישור המשולש הנדרש - ועדת ביקורת, דירקטוריון ואסיפה כללית - למרות העניין האישי של חברת הניהול. חוות דעת מומחה שצורפה לתביעה מעריכה את הנזק שנגרם למשקיעים בכ-150 מיליון שקל
מערכת ice | 
נבות בר מנכל קיסטון (צילום דודי מוסקוביץ)
קרן ההשקעות קיסטון אינפרא, שבשליטת רוני בירם, גיל דויטש והמנכ"ל נבות בר, ניצבת במוקד סערה משפטית חדשה. ביום רביעי האחרון הוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשה לתביעה ייצוגית על ידי בעל מניות בקרן, המבקש לייצג את ציבור המשקיעים שנפגעו מהנפקת מניות שנויה במחלוקת.
על פי הפרסום בדה מרקר, במרכז התביעה עומדת הנפקת מניות שביצעה החברה בפברואר 2024, במחיר הנמוך ב-12% ממחיר המניה באותה עת וב-57% מההון העצמי של החברה. ההנפקה, שגייסה 176 מיליון שקל, מואשמת בהטבה משמעותית לחברת הניהול ובעלי השליטה על חשבון בעלי המניות מהציבור.

תוצאות ההנפקה מדברות בעד עצמן: חברת הניהול, שהחזיקה טרום ההנפקה בכ-1% ממניות קיסטון, הגדילה את אחזקותיה ל-11.3% (וכ-17% בדילול מלא). בנוסף, היא זכתה לאופציות בשווי של למעלה מ-4 מיליון שקל, ונושאי משרה בכירה קיבלו אף הם אופציות. המשקיעים שלא השתתפו בהנפקה ראו את ערך השקעתם צונח כאשר מחיר המניה התכנס למחיר ההנפקה הנמוך.
התובעים טוענים כי ההנפקה בוצעה שלא כדין, שכן לא קיבלה את האישור המשולש הנדרש - ועדת ביקורת, דירקטוריון ואסיפה כללית - למרות העניין האישי של חברת הניהול. חוות דעת מומחה שצורפה לתביעה מעריכה את הנזק שנגרם למשקיעים בכ-150 מיליון שקל.
פרשה זו מדגישה את הבעייתיות המובנית במודל חברות הניהול בקרנות ריט ציבוריות, כאשר המנהלים מתוגמלים על פי פרמטרים שעלולים ליצור ניגודי עניינים. בעוד קרנות אחרות שינו את מודל התגמול בעקבות ביקורת ציבורית, קיסטון נמצאת כעת תחת לחץ גובר מצד משקיעים מוסדיים לשנות את מבנה החברה כולו מקרן לחברה רגילה.
בתגובה לדה מרקר, קיסטון מסרה: "התביעה והבקשה טרם הומצאו לנו. כשיגיעו נלמד אותן ונגיב בהתאם".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה