השוק
הבנק עם יחס הסיכון מול תשואה הטוב בישראל: "המלצת תשואת יתר"
על פי ניתוח של לירן לובלין, מנהל מחלקת מחקר, IBI בית השקעות, יחס הסיכון/תשואה הטוב במערכת שייך לבנק הבינלאומי, עם תשואה להון של 19.4% אל מול צפי מוקדם של IBI ל-18.5%.
דו"ח הבנק עם יחס הסיכון/תשואה הטוב במערכת שייך לבנק הבינלאומי, כך עולה מהניתוח של לירן לובלין, מנהל מחלקת מחקר, IBI בית השקעות, זאת אחרי שהבינלאומי סוגר את דוחות הבנקים ומפרסם דוח מצוין לרבעון השלישי, עם תשואה להון של 19.4% אל מול צפי מוקדם של IBI ל-18.5%.
לדברי לובלין: "עיקר הפער היה מהכנסות מימון שאינן מריבית שהיו גבוהות מהממוצע ומגידול משמעותי בתיק האשראי שבבינלאומי הוא מוטה אשראי לפיננסים ועל כן הוא יותר תנודתי מבנקים אחרים. עודפי ההון גרעו בשנה האחרונה מעל אחוז במונחי תשואה להון ועדיין הבנק מציג את התוצאה הגבוהה במערכת וזאת תוך צמיחה במגזרים שנחשבים בעלי פרופיל סיכון נמוך. לאור תוצאות הרבעון השלישי אנו מעלים את מחיר היעד ל 200 שקל ושומרים על המלצת תשואת יתר".
נקודות עיקריות מהדו"ח
הבנק המשיך במגמת הצמיחה בתיק האשראי אל מול הרבעון הקודם כשהתיק צמח בשיעור של 5.2% מול תקופה מקבילה ו-3.5% מול הרבעון הקודם, הסיבה לצמיחה המשמעותית היא הגידול באשראי לעסקים גדולים ובפעילות הפיננסים ברבעון השלישי. במקביל לצמיחה יחס ה-NPL הוסיף לרדת ברבעון ל-0.56% לעומת 0.59% ברבעון השני.
בנוסף הבנק הציג גם צמיחה מאוד מרשימה בפיקדונות עם עליה של 4.3% מול הרבעון המקביל תוך שהוא מציג יחס אשראי לפקדונות נמוך באופן חריג למערכת שעמד על מתחת ל 60%. הכנסות הריבית נטו, עלו ב- 2.6% אל מול הרבעון הקודם וזאת ברקע לתרומה משמעותית של המדד ברבעון שתרם 150 מיליון שקל אל מול 133 מיליון שקל ברבעון הקודם. בצד המרווח הפיננסי נרשמה ירידה קלה, ובניטרול השפעת המדד ירד המרווח הפיננסי ב-8 נ"ב.
ההוצאות להפסדי אשראי היו נמוכות מאוד ברבעון וכלל ההוצאה היתה קבוצתית ועמדה על כ- 0.07% מסך האשראי לציבור. ויחס הכיסוי עומד על רמה של 1.29% מסך האשראי לציבור. הכנסות המימון שאינן מריבית היו גבוהות מהתחזית ברבעון, והסתכמו ב 153 מיליון שקל בעיקר כתוצאה מרווח גבוה מנגזרים ומהשקעה במניות. העמלות עלו ב 5.6% ביחס לרבעון המקביל בעיקר כתוצאה מעליה בפעילות שוק ההון סך ההכנסות לפני הוצאות להפסדי אשראי עלו ב-13.5% ביחס לתקופה המקבילה וב-10.9% אל מול הרבעון הקודם.
עוד ב-
בצד הוצאות השכר נרשמה יציבות אל מול הרבעון הקודם ונראה שעל אף העליה בהפרשות לבונוסים, הבינלאומי מצליח לשמר רמת הוצאות שכר מרוסנת. מנגד הבנק רשם עליה בהוצאות הפחת והאחזקה - הגידול נובע מהפרשה לירידת ערך של נכס זכות שימוש במסגרת מהלכי התייעלות. יחס היעילות התפעולית נותר נמוך ועמד על 42.8% וממוצע של 44.2% ב 12 החודשים האחרונים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה