השוק
בזן: המניה ירדה לאחר הדוחות; המנכ"ל: "שוק ההון מביע אמון"
בזן מפרסמת את דוחות הרבעון השלישי עם רווח נקי של כ-95 מיליון דולר מתחילת השנה, למרות התייצבות במחירי התזקיקים שפגעה בהכנסות. משה קפלינסקי, יו"ר בזן: הקונספציה של משק דלקים מבוסס ייבוא קרסה לחלוטין
קבוצת בזן, תשלובת הזיקוק והפטרוכימיה הגדולה בישראל, פרסמה את דוחותיה הכספיים לרבעון השלישי של שנת 2024 עם רווח נקי בשנת 2024 של כ-95 מיליון דולר למרות הפסד נקי של 15 מיליון דולר ברבעון השלישי. בחברה מייחסים את ההפסד ברבעון להיחלשות מחיר הברנט ולעלויות שיפוץ נרחב. מרווח הזיקוק ברבעון עמד על 8.9 דולר לחבית. מניית בזן ירדה ב-5.8% לאחר פרסום הדוחות.
עיקרי התוצאות הכספיות של קבוצת בזן מצביעים על ירידה בשורת הרווחים בהשוואה לשנה הקודמת. ה-EBITDA המנוטרל המאוחד ברבעון השלישי של 2024 ירד ב-70% ל-70 מיליון דולר, בהשוואה ל-233 מיליון דולר ברבעון המקביל בשנת 2023. מתחילת השנה ירד ה-EBITDA ב-54%, מ-630 מיליון דולר ל-290 מיליון דולר.
הרווח הנקי ברבעון השלישי של 2024 ירד ב-113% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, עם הפסד של 15 מיליון דולר בהשוואה לרווח של 115 מיליון דולר ב-2023.
ברבעון השלישי נרשמה ירידה של 18% בהכנסות החברה, מ-2.2 מיליארד דולר ל-1.8 מיליארד דולר, בעוד מאז תחילת השנה ירדו ההכנסות ב-8% מ-6.26 מיליארד דולר ל-5.75 מיליארד דולר. בתעשיית הזיקוק והפטרוכימיה התוצאות מושפעות בעיקר לא ממחזור המכירות אלא ממרווחי הזיקוק והפטרוכימיה ומניצולת מתקני הייצור.
תזרים המזומנים מפעילות שוטפת ירד גם הוא ב-89% ברבעון השלישי, מ-274 מיליון דולר ב-2023 ל-30 מיליון דולר ב-2024.
בזן הגדילה את היקף רכישת הנכסים הקבועים ב-35% ברבעון השלישי ל-66 מיליון דולר לעומת 49 מיליון דולר אשתקד. מאז תחילת השנה נרשמה עלייה של 23% ברכישת נכסים קבועים, מ-110 מיליון דולר ל-135 מיליון דולר.
בהתייחס למגזרי הפעילות, מכירות הזיקוק ירדו ב-21% ברבעון השלישי, מ-2.03 מיליארד דולר ל-1.61 מיליארד דולר. בחברה מייחסים את הירידה במחזור המכירות של מגזר הזיקוק ביחס לתקופות מקבילות אשתקד לירידה בכמות הנמכרת לצד ירידה במחירי התזקיקים, לאחר זינוק במחירים בשל מלחמת רוסיה-אוקראינה.
מכירות הפולימרים עלו ב-9% ברבעון השלישי, מ-184 מיליון דולר ל-201 מיליון דולר. בחברה מייחסים את העלייה במחזור המכירות של מגזר הפולימרים ברבעון שביחס לרבעון המקביל לעלייה במחירי הפולימרים בקיזוז ירידה בכמות הנמכרת. מכירות הפולימרים בשנת 2024 ירדו ב-1% בהשוואה לשנה הקודמת, מ-609 מיליון דולר ל-605 מיליון דולר. בחברה מייחסים את הירידה במחזור המכירות ביחס לתקופה המקבילה אשתקד לירידה בכמות הנמכרת בקיזוז עלייה במחירי הפולימרים.
במאזן החברה, נרשמה ירידה בהון העצמי של 98 מיליון דולר לעומת סוף 2023, עם הון עצמי בסך 1.76 מיליארד דולר בספטמבר 2024. החוב הפיננסי נטו עלה ב-220 מיליון דולר ל-681 מיליון דולר לעומת 461 מיליון דולר בסוף 2023.
משה קפלינסקי, יו"ר קבוצת בזן: "הקבוצה ממשיכה להוות עוגן יציב ולעמוד במשימה שהציבה לעצמה כבר בתחילת המלחמה, לשמור על הרציפות האנרגטית של משק האנרגיה. אין לנו את הפריבילגיה להמתין לסיומה של המלחמה, המדינה חייבת כבר כעת לתכנן את משק האנרגיה לטווח הרחוק, ולהבין שהקונספציה של משק דלקים מבוסס ייבוא קרסה לחלוטין. מקבלי ההחלטות בתחום הבטחון והאנרגיה, יחד עם הפקידות המקצועית שלה, חייבים לבחון מחדש את הנחות העבודה בנושא בית הזיקוק".
אסף אלמגור, מנכ"ל קבוצת בזן: "מגזר הזיקוק ממשיך להוות בסיס יציב לתוצאות הקבוצה. ה-EBITDA המנוטרל המאוחד ברבעון הסתכם בכ-70 מיליון דולר ובסיכום שלושת הרבעונים הוא עומד על כ-290 מיליון דולר. עם זאת, היחלשות מחיר הברנט, יחד עם השפעת השיפוץ הנרחב שבוצע, הביאו להפסד נקי ברבעון בגובה 15 מיליון דולר שהביא אותנו לרווח נקי מצטבר של 95 מיליון דולר מתחילת השנה. חשוב לציין שסביבת השוק במגזר הזיקוק הינה יציבה, ולמעשה, חזרה לסביבה נורמטיבית לאחר שנתיים וחצי של סביבת מרווחים גבוהה וחריגה נוכח השפעות מלחמת רוסיה-אוקראינה. בתקופת הדוח חלה ירידה בסביבת המרווחים, אך מרווחי הסולר והבנזין נותרו ברמה גבוהה ביחס לממוצע הרב שנתי. עפ"י התחזית הנוכחית, מגזר הזיקוק צפוי להמשיך ולהנות מסביבת מרווחים יציבה לתוך שנת 2025".
"מגזר הפולימרים ממשיך במגמת השיפור לטווח הבינוני והארוך, והוא הניב EBITDA חיובי של 1 מיליון דולר לעומת הפסד של 3 מיליון דולר ברבעון השלישי אשתקד. אל מול רבעון מקביל אשתקד, ברבעון זה חל שיפור של כ-10 מיליון דולר בתרומה אשר התקזז בעיקר עקב השפעת השיפוץ במגזר הזיקוק וירידה בהיקף המכירות", מסר אלמגור.
עוד ב-
עוד אמר אלמגור כי הנפקת האג"ח המוצלחת של החברה היא הבעת אמון מצד השוק: "לצד התוצאות העסקיות, אני רוצה להדגיש את האמון של שוק ההון בפעילות שלנו לטווח ארוך, לאחר שהנפקנו סדרת אג"ח חדשה (ט"ו) עם מועד פירעון סופי בשנת 2034. מדובר בהבעת אמון של הגופים המוסדיים בחוסנה הפיננסי של בזן לטווח הארוך, כמו גם חיוניותה למשק הישראלי לאורך זמן".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה