השוק
הכסף שלכם שוכב בעו"ש? ככה הבנק מתעשר על חשבונכם
הבנקים עצמם מפקידים את אותם כספים בבנק ישראל ומקבלים עליהם ריבית של 4.5%. המשמעות היא רווח נקי של כ-4.4% על רוב כספי הציבור, המסתכם בכ-10 מיליארד שקלים בשנה, הבנקים משלמים ריבית רק על 7.24% מסך הכספים, כשגם אז הריבית עומדת על 0.7% בממוצע כאשר ביוני עמד על 10% מהכספים נשאו ריבית גבוהה יותר
בממצא מטריד שחושף את פער הכוחות בין הבנקים ללקוחותיהם, מתברר כי 235 מיליארד שקלים מכספי הציבור מונחים בחשבונות עובר ושב, כשהם נושאים ריבית זעומה של 0.1% בלבד. נתוני בנק ישראל מספטמבר 2024 חושפים תמונה מדאיגה: הבנקים משלמים ריבית רק על 7.24% מסך הכספים, כשגם אז הריבית עומדת על 0.7% בממוצע - נתון המשקף נסיגה משמעותית לעומת חודש יוני, בו 10% מהכספים נשאו ריבית גבוהה יותר.
על פי כלכליסט, המצב מקבל משנה חומרה לאור העובדה שהבנקים עצמם מפקידים את אותם כספים בבנק ישראל ומקבלים עליהם ריבית של 4.5%. המשמעות היא רווח נקי של כ-4.4% על רוב כספי הציבור, המסתכם בכ-10 מיליארד שקלים בשנה. פער זה מדגיש את חוסר הסימטריה בין הרווחיות הגבוהה של הבנקים לבין התגמול הדל שמקבלים הלקוחות.
בין הבנקים קיימת שונות משמעותית: בנק מזרחי טפחות מוביל עם תשלום ריבית על 30% מכספי העו"ש, ואחריו דיסקונט עם 11%. בנק הפועלים, לעומת זאת, כמעט ואינו משלם ריבית על יתרות העו"ש, אך מציע תכנית לקיזוז ריבית המינוס. במקביל, תהום המינוס של הציבור מעמיקה, עם עלייה של 3% בהיקף האוברדראפט לסכום של 9.6 מיליארד שקלים.
בכלכליסט חשפו נתון מעניין נוסף מתגלה בפילוח החדש שפרסם בנק ישראל לגבי פיקדונות קצרי טווח: קיים פער משמעותי בין הבנקים, כאשר דיסקונט מציע את הריבית הגבוהה ביותור של 3.83% בפיקדונות יומיים, בעיקר דרך שירות פייבוקס, בעוד הבנק הדיגיטלי וואן זירו מציע ריבית של 2.94%.
עוד ב-
תמונת המצב המצטיירת מעלה שאלות נוקבות לגבי האיזון בין רווחיות הבנקים לבין טובת הציבור, ומדגישה את הצורך בהגברת התחרות במערכת הבנקאית הישראלית. בעוד הבנקים נהנים מרווחים משמעותיים על חשבון כספי הציבור, נראה כי הלקוחות נותרים עם אפשרויות מוגבלות להשאת תשואה על חסכונותיהם.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.אין טעם להשאיר בעו״שניק 11/2024/13הגב לתגובה זו0 0אין שום סיבה להשאיר את הכסף בעו״ש ולא לקבל עליו כלום כשאפשר להוציא אותו לפייבוקס ולקבל 3% ריבית שנתית.סגור