השוק

ההייטק חוגג: הקרן הישראלית חושפת גיוס הון של 100 מיליון דולר

קרן הסקנדרי (Israel Secondary Fund) ISF מכריזה על הרחבת הקרן השלישית שלה לסך של 350 מיליון דולר. הגדלת הקרן עם חיתום יתר בסגירה משנית, משקפת צורך גדול בנזילות בהייטק הישראלי, בתקופה בה שוק ההנפקות הציבוריות סגור לחברות צמיחה
מערכת ice | 
השותפים בקרן (צילום שי גבריאלי ו-shutterstock)
קרן הסקנדרי Israel Secondary Fund) ISF), מכריזה על הגדלת הקרן השלישית לסך של 350 מיליון דולר. ההון גויס בחיתום יתר בהשוואה למטרה הראשונית בסך 250 מיליון דולר, ומביא את סך הנכסים המנוהלים תחת הקרן לכחצי מיליארד דולר.
הגיוס משקף את האטרקטיביות של ההייטק הישראלי גם בתקופה הנוכחית, ואת הביקוש הגובר בשוק לפתרונות נזילות על ידי עסקאות סקנדרי. ISF משקיעה באופן אקטיבי מהקרן החדשה וכבר השלימה 8 השקעות חדשות.
הקרן רוכשת החזקות בעסקאות שניוניות (סקנדרי), בחברות הייטק פרטיות מתחומים שונים ובקרנות הון סיכון להן זיקה לישראל. עסקאות סקנדרי נעשות על ידי רכישת החזקות מבעלי מניות קיימים בסטארט-אפים, בהם משקיעים, יזמים, מנהלים ועובדים, ורכישת החזקות ממשקיעים מוגבלים (LP’s) בקרנות הון סיכון.
ISF מסיימת את גיוס הקרן השלישית לאחר תקופה בה חברות ההייטק הישראלי עברו התייעלות ושבו להתמקד בצמיחה והובלת שוק. עסקאות סקונדרי מאפשרות למשקיעים בחברות המציגות ביצועים חזקים, לממש חלק או את מלוא אחזקתם בתקופה בה אין נזילות בשווקים הציבוריים ולהגדיל את זהות האינטרסים בין בעלי המניות השונים בחברה.
עסקאות סקונדרי גם מאפשרות לעובדים בחברות לממש חלק מהאופציות שלהם ולראות במזומן תמורה על עמל של שנים. לאחר רכישה ראשונה של מניות בחברה, קרן ISF תבצע עסקאות סקונדרי נוספות ותשתתף בגיוסי המשך של חברות הפורטפוליו, כדי לתמוך בהתפתחות החברות.
ISF הוקמה ב-2008, השותפים בקרנות הם דרור גלס, ניר לינצ'בסקי, אווה הובשמן ושמואל שילה, צוות הקרן מונה 13 אנשים. הקרן השקיעה לאורך השנים באופן ישיר ועקיף ביותר מ-220 חברות, שייצרו כ-70 אקזיטים והנפקות. בהן: Solaredge, Waze MyHeritage ולאחרונה V-Wave אשר נמכרה באוקטובר השנה לתאגיד ג'ונסון אנד ג'ונסון תמורת סכום כולל של עד 1.7 מיליארד דולר, המכירה הגדולה ביותר בישראל של חברת טכנולוגיה רפואית. גם הקרן החדשה כבר מממשת השקעות, בהן מכירת חברת Innplay לפלייטיקה.
השקעה ממוצעת של הקרן בחברת סטארט אפ נעה בטווח בין 1 ל-20 מיליון דולר, בעוד עסקת השקעה בקרן הון סיכון יכולה להגיע להיקף של 50 מיליון דולר ויותר. המשקיעים בקרן הם גופים מוסדיים וקרנות פנסיה, בהם מגדל, אלטשולר שחם, בנק הפועלים, קרנות של אוניברסיטאות ופמלי אופיס, מישראל, אירופה וארצות הברית.
לדברי דרור גלס, שותף מנהל: "בשנה שעברה עלה הביקוש לנזילות בשוק הטכנולוגיה ב-112% בהשוואה לשנה שקדמה. שוק קרנות הטכנולוגיה בעולם הוא השני בגודלו במגזר הקרנות הפרטיות, ומושקעים בו בעיקר גופים מוסדיים גדולים וקיימות בעולם קרנות סקונדרי מעטות המספקות נזילות לשוק ההייטק. בשוק הישראלי, היקף הגיוס לקרנות ולחברות בעשור האחרון מסתכם ב-150 מיליארד דולר, ובנית חברה טכנולוגית עורכת שנים רבות. לכן, לרבים מבעלי המניות בחברות ובקרנות יהיו צרכי נזילות במהלך חיי הקרן או החברה. ISF מספקת מגוון רחב וייצרתי של פתרונות נזילות לכל בעלי העניין בשוק הטכנולוגיה, ורק בשיתוף פעולה מלא של הקרנות והחברות".
לדברי ניר לינצ'בסקי: "קרנות ההון סיכון הישראליות נמצאות בשורה הראשונה של משקיעי הטכנולוגיה בעולם. אך לצד הצלחת חברות הפורטפוליו, יש להן צורך משמעותי לייצר נזילות עבור משקיעיהן השותפים המוגבלים. לפי דוח של Carta יותר מ-60% מהקרנות שהוקמו ב-2019 לא החזירו אפילו דולר אחד בחזרה למשקיעים שלהן. עסקאות סקונדרי מגשרות על העדר הנזילות בשווקים ומאפשרות לשמר את המחזוריות של זרימת ההון מן המשקיעים המוגבלים, אל הקרנות ומשם לחברות הסטארט אפ וחזרה".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה