השוק

אפל, אמזון, גוגל, מטא ומיקרוסופט: השבוע המטורף שהיה בוול סטריט

השבוע הנוכחי היה אולי הדרמטי ביותר בעונות הדוחות שהחלה לאחרונה, זאת בשל העובדה שחמשת ענקיות הטכנולוגיה: מטא, גוגל, מיקרוסופט, אלפבית ואמזון פרסמו את תוצאותיהן הכספיות. מי נפצה את התחזיות ומי אכזבה את המשקיעים? כל הפרטים
מערכת ice | 
דוחות פייסבוק, אמזון, גוגל ואפל (צילום פייסבוק/מארק צוקרברג, ג'ף בזוס, ויקיפדיה)
אין ספק שהשבוע האחרון היה דרמטי למדי בוול סטריט. עונת הדוחות נמצאת בשיאה ו-5 ענקיות הטכנולוגיה: מיקרוסופט, גוגל (אלפבית), גוגל, מטא, אמזון ואפל פרסמו המהלכו את תוצאותיהן הכספיות ברבעון השלישי של השנה. כל אחת מהן מחזיקה בכוח השפעה משמעותית על שווקי הטכנולוגיה והבורסות ברחבי העולם. 
בוול סטריט, בפרט היו דרוכים למדי לאורך השבוע בצל העובדה שאלו מחזיקות בנתחים משמעותיים במדדים המובילים בבורסה ה-S&P 500 ומדד הנאסד"ק, אך אלו לא אכזבו את המשקיעים והציגו תוצאות מרשימות למדי. 
אמזון רשמה הכנסות של 158.9 מיליארד דולר לרבעון שהסתיים ב-30 בספטמבר, יותר מהתחזית שעמדה על 157.28 מיליארד דולר. הרווח הנקי של החברה עמד על 15.3 מיליארד דולר, בהשוואה ל-12.21 מיליארד דולר שציפו האנליסטים ול-9.9 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד.
הדו"ח הנוכחי מעניק מבט אחרון על מצבה העסקי של אמזון לפני עונת החגים, התקופה העמוסה ביותר בשנה עבור תעשיית הקמעונאות. אנדי ג'סי, נשיא ומנכ"ל אמזון, הביע אופטימיות לקראת עונת החגים הקרובה ואמר כי החברה נרגשת מהצפוי להציע ללקוחותיה. 
אפל, שדיווחה הלילה (בין חמישי לשישי), על תוצאותיה לרבעון הרביעי הפיסקלי שלה, הצליחה לעקוף את תחזיות האנליסטים בהכנסות וברווחים, בעיקר בזכות מכירות מוקדמות חזקות של סדרת האייפון החדשה. הכנסות החברה עמדו על 94.93 מיליארד דולר, לעומת תחזית של 94.58 מיליארד דולר, עם רווח למניה של 1.64 דולר, גבוה מהצפי של 1.60 דולר למניה.
מכירות האייפון, המהוות את ליבת עסקי החברה, גדלו ב-5.5% ל-46.22 מיליארד דולר, בהשוואה להערכות של 45.47 מיליארד דולר. מנכ"ל אפל, טים קוק, ציין כי מכירות סדרת iPhone 16 התחילו בצורה טובה יותר מהמכירות של האייפון 15 בשנה שעברה, למרות שמדובר באותו מספר ימי מכירה ברבעון. קוק גם הדגיש כי לקוחות מורידים את מערכת ההפעלה החדשה עם תכונות Apple Intelligence בקצב כפול לעומת השנה הקודמת.
לצד ההצלחה, אפל הודיעה על עלייה בהוצאות ההון, שהגיעו ל-9.45 מיליארד דולר – גידול של כמעט 3 מיליארד דולר מהרבעון הקודם. הוצאות אלו משקפות את ההשקעות בתשתיות ושימוש בשבבים המיוצרים עצמאית, שמספקים יתרונות פיננסיים ושומרים על סטנדרטים גבוהים של פרטיות ואבטחה.
בדומה לשאר גם מיקרוסופט הציגה תוצאותיה הכספיות מרשימות ברבעון הראשון של שנת הכספים של החברה, ועקפה את תחזיות האנליסטים הן ברווח והן בהכנסות, בהובלת הצמיחה החזקה במגזר הענן. ההכנסות של מיקרוסופט מעסקי הענן המסחריים הסתכמו ב-38.9 מיליארד דולר, מעל לציפיות שעמדו על 38.1 מיליארד דולר. בנוסף, מיקרוסופט רשמה רווח למניה של 3.30 דולר והכנסות של 65.6 מיליארד דולר, לעומת תחזיות שציפו לרווח של 3.10 דולר והכנסות של 64.5 מיליארד דולר.
חברת האם של גוגל, אלפאבית, הציגה תוצאות מרשימות בדוחות שלה לרבעון השלישי לשנת 2024 הכיתה את התחזיות של האנליסטים. על פי נתוני הדו"ח, בניגוד לציפיות האנליסטים להכנסות בגובה כ-86.4 מיליארד דולר, הכנסותיה של אלפאבית הסתכמו ברבעון השלישי ב-88.2 מיליארד דולר.
זאת כאשר הרווח למניה הוא 2.12 דולר, המייצג רווח נקי של 26.3 מיליארד דולר וגם פה אלפאבית הכתה את תחזית האנליסטים, שציפתה לרווח נקי של 23 מיליארד דולר, או 1.83 דולרים למניה.
על פי הדו"ח, הכנסותיה של אלפאבית מפעילות מחשוב הענן שלה (גוגל קלאוד), הסתכמו ברבעון השלישי ב-11.4 מיליארד דולר, כאשר התחזית המוקדמת צפתה להכנסות של 10.8 מיליארד דולר, 600 מיליון דולר יותר מהתחזית. ההכנסות של אלפאבית מפעילות הפרסום ביוטיוב היו ברבעון השלישי 8.92 מיליארד דולר, בניגוד ל-8.89 מיליארד דולר שהיה הסכום אותו צפו האנליסטים. פרסום הנתונים החזקים של אלפאבית היום שלח את המניה למעלה, כאשר במסחר המאוחר היא כבר זינקה בכ-4%.
ביום רביעי האחרון, מטא (META), חברת האם של פייסבוק, פרסמה את תוצאותיה לרבעון השלישי, והיכתה את תחזיות האנליסטים הן בהכנסות והן ברווחים. החברה רשמה רווח למניה (EPS) של 6.03 דולר על הכנסות של 40.5 מיליארד דולר, לעומת תחזיות של 5.25 דולר למניה והכנסות של 40.2 מיליארד דולר.
תחום הפרסום של מטא סיפק את מרבית ההכנסות, עם 39.8 מיליארד דולר, בעוד שהמחלקה, שהאחראית על תחום המציאות הרבודה (AR), הציגה הכנסות של 270מיליון דולר, פחות מהציפיות של 312 מיליון דולר. אולם למרות הדוחות החיוביים, מניית מטא ירדה ב-3% לאחר שהחברה הודיעה על תוכניות להרחבת הוצאות ההון ב-2025, מהלך שהטריד את המשקיעים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה