השוק
שוק המט"ח: הדולר מתקן את הירידות לקראת סוף שבוע מתוח
ככל שהדיווחים על היערכות איראנית למתקפה נוספת על ישראל מתרבים, הדולר עושה סיבוב פרסה וחוזר לעלות; ירידות מתונות בבורסה; תשואות האג"ח עולות; באסיה נרשמות ירידות שערים והחוזים על המדדים בניו יורק יורדים בשיעורים של עד 1%
ככל שהדיווחים על היערכות איראנית למתקפה נוספת על ישראל מתרבים הרי שהמשקיעים חוזרים להתבצר במה שמוגדר כ"חוף מבטחים" וזה אומר חוזרים לרכוש דולרים ואגרות חוב בדגש על האג"ח השקליות מתוך הבנה שלפחות עד סוף המחצית הראשונה של 2025 לא רק שהריבית בישראל לא תרד אלא שהיא עוד עשויה, בתרחיש קיצון, גם לעלות.
היום מתחזק הדולר ב-0.6% לרמה של 3.73 שקל, האירו מתחזק ב-0.8% לרמה של 4.05 שקל והליש"ט עולה ב-0.7% לרה של 4.8 שקל. בקביל נרשמות ירידות שערים בבורסה כשהמדדים הכבדים יורדים בשיעורים מתונים יחסית מה שניתן לפרש כסוג של דריכות לקראת חופשת סוף השבוע וזה אומר הגדלת רכיב המזומן בתיק עם דגש על מזומן דולרי.
בשוק האג"ח ההתנהלות של המשקיעים דומה וכאן ניתן לראות את התשואות על האג"ח שעולות וזה קורה בעיקר באג"ח השקלי ולזה יש מספר הסברים: ההסבר הראשון הוא ההפנמה כי בנק ישראל לא יכול אפילו לשקול הורדת ריבית עד לתום המחצית הראשונה של השנה הבאה ובתרחיש קיצון הוא עשוי לשקול העלאה שלה.
הסבר נוסף נוגע לתקציב המדינה, שם המספרים לא מתכנסים למספרים עליהם הכריז שר האוצר בצלאל סמוטריץ' וזה אומר שכרגע לפחות יש בור של כמעט 40 מיליארד שקל בתקציב, בור שללא פתיחת ההסכמים האינפלציוניים הנדיבים בממשלה הזו, לא יתכנס לעולם אלא אם מישהו חושב שניתן להטיל עוד מסים רוחביים וזה כלי מסוכן מאוד להתפתחות הכלכלית של ישראל.
הסבר נוסף שנלקח בחשבון בעולם האג"ח הוא העובדה שאנחנו נמצאים כרגע בגל של הנפקות אג"ח קונצרני וזה אומר שבמקביל להנפקות הענק של הממשלה (כדי לממן את הגירעון האימתני) נוצר היצף של אג"ח בשוק ומכאן המשקיעים דורשים תשואה גבוהה יותר לטווחים ארוכים יותר וכאן נוצר תהליך של מימוש רווחים באג"חים הקצרים והבינוניים וסגירה של הכסף לטווחים ארוכים יותר בתשואות אטרקטיביות יותר.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה