השוק
קרן הגידור ביקשה לגייס 10 מיליארד דולר – וקיבלה 20 מיליארד
סוד ההצלחה של מילניום: הקרן הפופולרית בניהולו של היזם היהודי ישראל "איזי" אנגלנדר ביקשה לגייס ממשקיעים 10 מיליארד דולר, אך זכתה לביקושים של יותר מ-20 מיליארד דולר
קרן מילניום, אחת מקרנות הגידור הגדולות בעולם, ביקשה לגייס ממשקיעים סכום של 10 מיליארד דולר אך זכתה לביקוש כפול - של לפחות 20 מיליארד דולר. הקרן האמריקאית, בניהולו של היזם היהודי ישראל "איזי" אנגלנדר, מנהלת סכום של כ-69 מיליארד דולר. הקרן מנצלת את הפופולריות של אסטרטגיית ההשקעות שלה, המולטי סטרטג'י, ומצליחה להשיג תשואה חיובית כל שנה בין אם השווקים עולים או נופלים.
מאז היווסדה בסוף שנת 1989, למילניום היתה רק שנה אחת שבה הפסידה כסף - ב-2008, שנת המשבר הכלכלי העולמי, בה ירדה ב- 3%. התשואה השנתית הממוצעת שלה ב-35 השנים שעברו מאז היווסדה מתקרבת ל-14%. לאחרונה הודיעה הקרן על יציאה לסבב השקעות חדש. "עוד לפני שקיבלנו את מסמכי הרישום לקרן כבר הודיעה הקרן שבשל עודף ביקושים, ניאלץ לצמצם את היקף ההשקעות בקרן מצד המשקיעים הישראלים״, מספרת עו"ד רו"ח לימור אופז-רצון, שותפה מנהלת ב-iFunds מבית אלטשולר שחם – הנציגה הבלעדית בישראל של iCapital - הפלטפורמה המובילה בעולם להנגשת קרנות אלטרנטיביות בינלאומיות מובילות לציבור המשקיעים הכשירים.
לימור אופז-רצון (צילום: Ifunds)
"הקסם של קרן מילניום טמון בתנודתיות הנמוכה שלה ובקורלציה אפסית לשוק הסחיר״. מסבירה אופז-רצון. "יש לה מוניטין מצוין, ולכן משקיעים בעולם שמחפשים איזון מול השוק הסחיר עומדים בשבילה בתור. לאורך השנים היא ייצרה יחס שארפ (תשואה לסיכון) פנומנלי של מעל 2.5 כשיחס השארפ של מדד S&P 500 בתקופה המקבילה עמד על 0.51״.
כיצד משקיעים ישראלים יכולים להשקיע במילניום? כמו כל השקעה בקרן גידור אמריקאית, השקעה ישירה בקרן מילניום חושפת את המשקיע הישראלי למיסוי אמריקאי ובכלל כך גם למס ירושה. כדי להימנע מחשיפה למיסוי האמריקאי, משקיע שאינו אמריקאי נדרש להיכנס דרך פידר - קרן גישה – שיהווה בלוקר לצרכי מס. "לפידר יכולים להיות חסרונות: יש עלויות נלוות שצריך לשים לב אליהן ואין למשקיע יכולת השפעה מפני שאין לך החזקה ישירה בקרן", מוסיפה אופז-רצון. "אבל יתרונות ההשקעה דרכו הם גדולים: הימנעות מהמיסוי בארה"ב ואפשרות כניסה בהיקף השקעה נמוך״.
iFunds מציעה למשקיעים אפשרות השקעה דרך פידר קיימני המנוהל על ידי iCapital, מה שמייצר יתרונות נוספים למשקיע הישראלי. "היתרון הראשון שיש לפידר הקיימני המנוהל על ידי iCapital לעומת פידרים קיימנים המנוהלים על ידי גופים ישראלים הוא בדחיית המס הישראלי למועד מימוש ההשקעה. היתרון השני טמון בעובדה שמנהל הפידר הוא גוף חזק ומפוקח על ידי רשות ניירות ערך האמריקאית (SEC), שמייצג אותו מול הקרן ומבצע בדיקת נאותות לבחינת איכות ניהול הקרן וההשקעות שהיא מבצעת", מוסיפה אופז-רצון.
עוד ב-
״לצערנו, הסבב הזה, כאמור, נסגר להשקעות חדשות ממש זמן קצר לאחר שנפתח, אבל אני מקווה שבסבב ההשקעות הבא נוכל להרחיב את היקף המשקיעים הישראלים״.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה