השוק

פרשת wework ואדם נוימן: המשקיעים פנו לבחון פשיטות רגל

בעלי המניות טוענים כי השליטה המופרזת של SoftBank ב-WeWork, באמצעות אחזקות במניות ובחוב, מעידה על כך שהצעת הארגון מחדש המגובה של SoftBank לא פותחה בתום לב
מערכת ice | 
אדם נוימן, סופטבנק,אובר (צילום מתוך טוויטר CNBC, ויקיפדיה, freepik)
הנושים של wework עומדים בפני שופט שימנה בוחן בלתי תלוי שיבדוק את עסקאות החוב של החברה עם בנק סופטבנק. בעלי המניות טוענים כי השליטה המופרזת של SoftBank ב-WeWork, באמצעות אחזקות במניות ובחוב, מעידה על כך שהצעת הארגון מחדש המגובה של SoftBank לא פותחה בתום לב.
הנושים הזוטרים צפויים להישאר ללא כלום לפי ההצעה, אמרו בעלי השטרות בהגשה. לאחר שחברת WeWork, הגיעה לשפל המדרגה עם פרישת המנכ"ל אדם נוימן מתפקידו, לאחרונה פורסם כי מייסד חברת השכרת המשרדים, בוחן אפשרות לקנות בחזרה את החברה שייסד. נזכיר כי נוימן, הורחק מויוורק לאחר כישלון הנפקה שריסק את החברה.
הוא מנסה לחזור בעזרתו של  המשקיע דן לואב, שעומד בראש קרן הגידור תרד פוינט. נוימן הקים את WeWork לפני 14 שנה ובשיאה היא הוערכה בשווי של 47 מיליארד דולר. בשנת 2019 נקלעה החברה למשבר ובסמוך למועד ההנפקה המתוכנן, שווי ההנפקה ירד לטווח של 20–30 מיליארד דולר.

יומיים לאחר כישלון ההנפקה הודיע נוימן על פרישתו מתפקיד המנכ"ל. מהלך זה מגיע לאחר טענות על התנהלותו הבלתי-הולמת וניהול כושל של החברה. במרץ 2021 הודיעה החברה שבכוונתה להפוך לחברה ציבורית דרך מיזוג עם חברת רכישה למטרות מיוחדות (SPAC), לפי שווי של תשעה מיליארד דולר.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה