דיגיטל וטק

בצל המלחמה: שוק מכשירי הסלולר מציג ירידה עצומה ברווחים

הדוחות האחרונים של יבואניות הסלולר הגדולות בישראל, ממחישים עד כמה שוק הסלולר בישראל נמצא בירידה ברווחים. מסתמן כי התופעה איננה קשורה רק למלחמה אלא מושפעת גם מגורמים נוספים כמו היחלשות השקל ומועד השקת סדרת האייפון 15
מערכת ice | 
מחירי הסמארטפונים (צילום unsplash)
במסגרת הדוחות האחרונים שיבואניות הסלולר פרסמו, הן שיגרו אזהרה בנוגע להשפעת המלחמה על השוק כולו, אך גם הדוחות שפרסמה לפני פרוץ המלחמה, מעידים על השחיקה שנרשמה במכירות וברווחים.
כפי שפורסם לראשונה בגלובס, במסגרת הדוחות הכספיים של הרבעון בדוחות הרבעון השלישי שפורסמו לאחרונה, גם אצל סאני, יבואנית מכשירי סמסונג, וגם אצל אייקון, יבואנית של מוצרי אפל, חלה ירידה של עשרות אחוזים ברווחים.
סאני, שבשליטת קבוצת לפידות קפיטל של יעקב לוקסנבורג, פועלת כמפיץ מורשה בישראל של טלפונים סלולריים ואביזרים נלווים של סמסונג. אייקון, שבשליטת קרן סקיי שמובילים צבי יוכמן וניר דגן, מייבאת ומשווקת מוצרי מחשוב, תקשורת וציוד נלווה של אפל, באמצעות רשת חנויות איידיגיטל.
הכנסותיה של סאני, ירדו ב12.5% לסכום של 653 מיליון שקל, כאשר 219 מיליון שקל מתוכן נרשמו ברבעון השלישי בלבד. הירידה בהכנסות ברבעון השלישי עומדת על 12.4% לעומת הרבעון השלישי בשנה שעברה.
באייקון, המצב שונה במקצת, כאשר ההכנסות מתחילת השנה ירדו ב־9.7% לקצת מעל 1 מיליארד שקל, מתוכם כ־308 מיליון שקל נרשמו ברבעון השלישי, ללא שינוי מהרבעון המקביל.
סאני מסבירה בדוחות כי "הירידה בהכנסות הינה על רקע מגמה כללית של ירידה בצריכה הפרטית בישראל, ובכלל זה בשוק הטלפונים הסלולריים". הרווח הגולמי הושפע גם משינויי שער החליפין של הדולר, משום שהרכישות שלה מסמסונג מבוצעות בדולר, שהתחזק מתחילת השנה, ומחירי המכירה ללקוח הם בשקלים.
באייקון מסבירים את הקיטון בהכנסות מתחילת השנה בירידה בביקושים למחשבים החל מהרבעון השני של 2022, עקב המצב הכלכלי העולמי והמשבר בשוק ההייטק בישראל. עוד גורם שהשפיע לטענתה הוא מועד השקת האייפונים החדשים, שב־2022 היה בספטמבר והשנה באוקטובר.
נוסף על כך, שמניות שתי החברות הציגו ירידת שערים משמעותי כאשר סאני נסחרת כיום בשווי של כ־190 מיליון שקל, אחרי ירידה של 25% במניה מתחילת השנה, ואייקון בשווי של 256 מיליון שקל אחרי ירידה של 26%.
בשורה התחתונה הרווח הנקי של סאני התכווץ ב־70% מתחילת השנה (או ב־57% פרופורמה) וב־82.5% ברבעון השלישי, והסתכם ב־18.2 מיליון שקל וב־2.2 מיליון שקל, בהתאמה. שתי החברות טוענות כי המשך המצב הנוכחי רק ישפיע לרעה על מצבן של החברה שנכון לעכשיו תפקודן השוטף לא נפגע במיוחד.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה