דיגיטל וטק

טיקטוק תעלה כסף? זה הצעד המטריד שהיא בוחנת

הרשת החברתית הפופולארית בקרב צעירים מבצעת ניסיונות בשיטות חדשות לאפשר ליוצרים להרוויח יותר כסף - כולל גביית תשלום על כל סרטון שבו הגולש רוצה לצפות, וסגירת ברז המזומנים בפני יוצרים פחות פופולאריים
יאיר מור | 
טיקטוק (צילום unsplash)
"כדי לצפות בסרטון, שלמו דולר". או שניים. או שלושה. הודעות בסגנון הזה - מן הסתם בניסוחים נלהבים בהרבה, יציפו בקרוב את טיקטוק, לפי דיווח חדש של אתר The Information. לפי מקורותיו, לאחרונה החלה החברה לבחון בברזיל ובצרפת אפשרויות חדשות שנועדו להבטיח ליוצרים פופולאריים יכולת להרוויח הרבה יותר כסף מהסרטונים שלהם. 
כאמור, הציר המרכזי של המהלך הוא הוספת אפשרות לנעילת סרטונים מאחורי "מחיר לצפייה" (pay per view) - כלומר על כל סרטון יהיה תו מחיר, שיתחיל לפי הדיווח מדולר אחד, אך יאפשר ליוצרים להגדיר סכומים אחרים. זאת בניגוד למצב הקודם, בו סרטונים רגילים היו זמינים לצפייה חינם, ורק סרטונים חיים ייעודיים למנויים הוגבלו למי שמשלם סכום חודשי ידוע מראש על כל התכנים של יוצר מסוים. כעת, היוצרים יוכלו גם לגבות דמי מנוי וגם להוסיף מחיר לכל סרטון. 
ואם זה לא מספיק, טיקטוק בודקת לפי הדיווח שינוי קיצוני במה שנקרא "קרן היוצרים" - יוזמה שהשיקה ב-2020 במטרה לאפשר ליוצרים פופולאריים להרוויח כסף, על ידי כך שהיא מחלקת להם אחוזים מסכום שהוגדר מראש. הבעיה היא שיוצרים התלוננו על כך שהתשלומים מהקופה הזו נמוכים מדי - אז במקום להגדיל את הסכום, טיקטוק פשוט תגביל את ההשתתפות בתוכנית למשתמשים בעלי 100,000 עוקבים ומעלה - פי עשרה מהמגבלה הקיימת של 10,000 עוקבים. כך, אותו סכום יחולק בין פחות אנשים שייצאו מרוצים יותר. היתר יישארו בלי כלום. כמו כן, החברה שוקלת להוסיף לחישוב אחוזי התשלומים שיקול של אורך הסרטונים, כדי לעודד יוצרים ליצור סרטונים ארוכים יותר. 
הסעיף האחרון קשור גם למהלך השלישי שהזכירו המקורות: ניסיון למשוך יותר משתמשים בגירים, שאשכרה יש להם אמצעי תשלום משלהם להזין באפליקציה וכך להזרים לכיסה של החברה עוד מזומנים, על ידי הגדלת כמות הסרטונים ה'מקצועיים', שמנצלים את המגבלה החדשה והמוגדלת של 10 דקות אורך ומופקים על ידי אנשים מקצועיים יותר מאשר סרטוני הדיבוב והריקוד הקצרים שאיפיינו את האפליקציה בשנותיה הראשונות. 
החברה ענתה לכלי תקשורת שביקשו ממנה תגובה לדיווח, כגון ביזנס אינסיידר, בהתחמקות, בה ציינה כי היא "מחויבת לבחינת דרכים חדשות ליצירת חוויה בעלת ערך ומתגמלת עבור קהילת יוצרי טיקטוק".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה