דיגיטל וטק

אל תנסו את זה בבית: ה"טריק" שהופך אנדרואיד לאייפון

מאז חשיפת אייפון 14 פרו, המוני משתמשי אנדרואיד שואלים האם אפשר לשחזר את החידוש המרכזי של המכשיר החדש בתוכנה של המתחרים. כמובן שיש מי שטוען שכן – אבל אנחנו כאן כדי לחסוך לכם את עוגמת הנפש והזמן שלוקח להגדיר את זה רק כדי לקבל את מה שהסמסונג שלכם יודע לעשות לבד
יאיר מור | 
אייפון 14 פרו (צילום יח"צ)
"האי הדינאמי" של אפל משגע את העולם. מרגע שהוצג, משתמשי סמארטפונים עם מודעות עיצובית, או סתם יותר מדי זמן פנוי, ברחבי העולם לא מפסיקים לדבר על הגאונות של אפל, שהפכה את החור במסך האייפון 14 פרו שבו נמצא מערך הצילום וזיהוי הפנים למין רובוטריק, על ידי הנפשת השטח שסביבו בכל פעם שיש התראה כלשהיא להציג.
כצפוי, משתמשי מכשירי אנדרואיד מרגישים, שוב, שאפל הותירה אותם הרחק מאחור. מצד שני, הם ממהרים לחפש – ולמצוא – טריקים שייגרמו למכשירי האנדרואיד להיראות כמו אייפון 14 עם ההתראות המונפשות הדינאמיות שלו סביב המצלמה. בימים האחרונים נתקלנו (באמת. לא חיפשנו את זה בכלל, בכלל, בכלל. טוב, נו – בקושי פעמיים ביום) במאות סרטונים שמבטיחים להראות לנו איך אנחנו יכולים לקבל את "האי הדינאמי" בכל מכשיר אנדרואיד – גם כזה שעולה רבע ומטה מאייפון 14 פרו, גם או הוא בן 5 ובלי לשלם אגורה.
כל הסרטונים – ללא יוצא מן הכלל – הזמינו אותנו להתקין אפליקציה בשם Edge Mask. לאחר ההתקנה, הפעלת הרשאות מיוחדות וצפייה במלא (אבל מלא!!!) פרסומות בין לבין – הם מראים בגאווה איך ההתראות באנדרואיד נראות עכשיו כמו אלו של אייפון 14 פרו.
אלא שהן לא. פשוט לא.
שימו לב, למשל, לסרטון הבא.

מלבד העובדה שמדובר באנימציית מחשב ולא בצילום אמתי (אבל זה רק למען איכות התמונה – הוא מבצע את ההדגמה דרך חיבור של סמארטפון למחשב כדי להשיג תאורה מושלמת בלי רעידות וטשטושים), ההתראות בו, אחרי כל ההליך הארוך שהמשתמש נדרש לעשות, נראות כמו... ובכן, ההתראות הרגילות של סמסונג. באמת. בדקנו. אחד לאחד – האנימציה, הצבע, הכל. מה גם שהמצלמה נשארת חור שחור בראש המסך. האנימציה של ההתראה אמנם עוברת דרכה, אבל היא נשארת דוממת, והחור שסביבה לא באמת מונפש כמו באייפון.
הצצנו גם במאות הסרטונים האחרים (באמת, מאות. בלי הגזמה. וכל זה ב-5 ימים) – וכולם מראים את אותו דבר, פחות או יותר. יש כאלה שניסו להתחכם, כמו יוצר הסרטון הבא (וכן, הוא לא באנגלית. תתמודדו), שניסה לנצל את היכולת של Edge Mask, בניגוד להתראות המובנות של סמסונג, לשלוט בגובה שבו מוצגות ההתראות.
הוא שיחק עם גודל וגובה ההתראה עד שהיא בדיוק סביב חור המצלמה – אלא שהיא לא יודעת את זה, ובאמצע ההתראה יש... ובכן... חור. היא לא מוצגת בצורה שגורמת לחור "להיעלם", כמו שקורה באייפון, כשההתראה משאירה שטח ריק במקום שבו המכשיר יודע שהחור נמצא, כך שנראה כאילו אין על המסך חור כלל, אלא שמדובר בחלק מעיצוב ההתראה. היא פשוט מתחילה, "נתקעת" בחור, וממשיכה אחריו. מה גם שהיוטיובר שכח לכבות את אנימציית ההתראה השנייה של Edge Mask, שיוצרת הבזקי ברקים כחולים סביב חור המצלמה ומדגישה עוד יותר את הנוכחות המעיקה שלו.
אם Edge Mask לא באמת משחזרת את האפקט של "האי הדינאמי", למה כל כך הרבה יוטיוברים ממליצים עליה בזמן כל כך קצר? ככל הנראה לא מדובר בצירוף מקרים. בעולם קיימת תעשייה רחבה מאוד של תשלום ליוטיוברים תמורת המלצות על אפליקציות מסוימות בסרטונים שלהם – ויוצרי Edge Mask כנראה ראו הזמנות לנצל יכולת ישנה שלהם (האפליקציה לא עודכנה מזה חודשיים, הרבה  לפני הצגת האייפון החדש, כך שלא היה לה אפילו זמן לנסות ליצור חיקוי אמתי לתכונה המדוברת – יכול להיות אפילו שהם עובדים על זה. אבל כרגע זה לא קיים) לשיווק מהיר ואגרסיבי של האפליקציה שפועלת בשיטה מוכרת: היא מציעה משהוא מאוד "מגניב" (תכונת הליבה שלה היא אנימציות להתראות שמוצגות "סביב" המסך, כלומר ממש על הקצה שלו, ומכאן שמה), אבל חסר ערך אמתי, ומפוצצת את הממשק בפרסומות כדי להרוויח מזה כסף. היא אפילו מציעה למי שהפרסומות מעצבנות אותו לשלם תמורת הסרה שלהן.
הפרקטיקה הזו לא פסולה, כל עוד לא משקרים ומעוותים את המציאות. מאות יוטיוברים הודים שמחליטים, לגמרי במקרה, להמליץ באותו יום על אותה אפליקציה שבכלל בכלל לא עושה את מה שהם טוענים שהיא עושה (שוב, כרגע – טכנית יכול להיות שהיא תעשה את זה ממש בקרוב), הם מניפולציה זולה (בהתחשב בפוטנציאל ההכנסות של מיליוני הורדות שיגיעו בעקבות זאת) שצריכה לשמש תמרור אזהרה ממפתחים שבוחרים להשתמש בה.
אז הלכנו ובדקנו האם האפליקציה משתמשת בפרקטיקות נבזיות נוספות – קרי, בקשת כל הרשאה אפשרית למידע של המשתמש ללא כל סיבה, רק כדי למכור אותו אחר כך. לשמחתנו (טוב, נו – לצערנו, כי כבר היינו "חמים" עליה), נראה שבאמת מדובר באפליקציה שלא מנסה להשיג גישה למידע של המשתמש, ולא מבקשת אף הרשאה שאינה הכרחית לחלוטין לשירות שהיא מספקת (מלבד אחת, שאינה מזיקה – ניטור מצב רשתות, אך ייתכן שמדובר בהתראה נלווית למנגנון הצגת הפרסומות שלה, שדורש חיבור לאינטרנט). כלומר: לא מדובר באפליקציה מרושעת, אלא באפליקציה שמציעה שירות נחמד, אבל החליטה לנקוט בשיטת קידום מאוד, מאוד אגרסיבית. לכן, אנחנו לא ממליצים להתקין אותה, אך גם לא מזהירים שלא לעשות זאת.
בינתיים, מי שיש לו מכשיר של שיאומי (או אחד ממותגיה – רדמי ופוקו) עשוי לזכות בקרוב במשהוא שדומה הרבה יותר לממשק המדהים של אפל. מפתחים סינים הציגו בסוף השבוע יצירה שנראית כמו חיקוי נאמן למדי של "האי הדינאמי", שנוצר כ"סקין" לממשק MIUI של הענקית הסינית. מכיוון שבמכשירי שיאומי המצלמות נמצאות בפינה בדרך כלל, האנימציות מוצגות צמוד אליה, ו"בולעות" את חור המצלמה כאשר הן מתרחבות, אך כאשר הן מוקטנות הן פשוט "בועה" נוספת לצד ה"בועה" של המצלמה. זה לא מושלם, אבל קרוב למקור הרבה יותר מ-Edge Mask.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה