דיגיטל וטק

הסינים נגד פוטין? זה הצעד שלהם למען אוקראינה

בעוד שהסינים נחשבים לתומכים הגדולים ברוסיה ובמלחמתה באוקראינה, מתברר שאפילו תחת ההשפעה של הנשיא שי יש מי שמפגין תמיכה דווקא באוקראינים – ומגייס עבורם כסף
יאיר מור |  3
הסינים נגד פוטין (צילום unsplash, pixabay, freepik, ויקיפדיה- kremlin.ru)
קמפיינים לתרומות למען אוקראינה אינם דבר נדיר בשבועות האחרונים – אך נדיר יותר שקמפיינים כאלה מבוצעים על ידי גופים שנשלטים על ידי הסינים, שנחשבים לתומכי פוטין, בעיקר בשל כוונותיהם הדומות לכיבוש טייוואן, שאותה הם מחשיבים לחלק אינטגרלי מ"הממלכה המרכזית". עם זאת, בימים האחרונים הכריזה Epic Games, יצרנית המשחק הפופולארי "פורטנייט" שנשלטת על ידי סין, על תמיכה באוקראינה.
"אֶפּיק מקדישה את כל הכנסותיה מפורטנייט מיום ראשון, 20 במרץ, ועד יום ראשון, ה-3 באפריל, עבור סיוע הומניטרי לאנשים המושפעים מהמלחמה באוקראינה", נכתב בחשבון הטוויטר הרשמי של החברה ובהודעה באתר שלה. ההכנסות יחולקו בין ארבעה ארגונים - יוניצ"ף, Direct Relief, סוכנות הפליטים של האו"ם ותוכנית המזון של האו"ם – וב"שבועות הקרובים" ייתווספו לרשימה ארגונים נוספים.
 
פורטנייט הוא אחד המשחקים הפופולאריים בעולם בשנים האחרונות, עם כ-350 מיליון שחקנים נכון לתחילת 2020 – מקום 12 בדירוג העולמי. אפיק היא אמנם חברה אמריקאית, אך 40% ממניותיה מוחזקות על ידי ענקית האינטרנט הסינית Tencent, כך שהיא לא יכולה לעשות כלום בלי לפחות להתחשב בסיכון לעצבן את ממשל שי ג'ינפינג.

גם מיקרוסופט, שמספקת שירותים גם לסין וגם לרוסיה למרות החרמות הבינלאומיים עליהן, הצטרפה לקמפיין והודיעה כי כל שחקני אקס-בוקס שיבצעו רכישות בפורטנייט יוכלו להיות בטוחים שהן מגיעות לאותם ארגונים שאפיק עצמה תורמת להם. פיל ספנסר, ראש תחום הגיימינג במיקרוסופט, כתב כי "נהדר לראות את קהילת הגיימינג מתאחדת. בנוסף להצטרפות לפורטנייט ו(להקדשת) פרסי מיקרוסופט שלנו ליוניצ"ף, תרומות עובדינו ותרומות משלימות (מאצ'ינג) ממוקדות באספקת סיוע למשפחות אוקראיניות".
 
אפיק אינה החברה היחידה בשליטה סינית שהביעה תמיכה באוקראינה: Riot Games, שמזה מספר שנים שולטת טנסנט על 100% ממניותיה, הודיעה בתחילת החודש על קמפיין תרומות לאוקראינה באמצעות המשחק הפופולארי שלה League of Legends, שנכון ל-2018 היו לו 111 מיליון שחקנים בשיא החודשי – מקום 24 בעולם בהשוואה לנתונים העדכניים יותר של המתחרים המרכזיים.
החברות הללו, כמובן, אינן היחידות שהתגייסו לטובת האוקראינים: Itch.io ו-Humble Bundle, אתר ופלטפורמה ששניהם מתעסקים בעיקר בהפצת משחקים בשיטת "שלם ככל יכולתך" (כלומר נותנים לכל אחד לבחור את המחיר שישלם על המשחקים), מציעים חבילות משחקים שהמפתחים שלהם "תרמו" אותם לצורך גיוס תרומות לאוקראינה.
תגובות לכתבה(3):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    עונה חדשה פורטנייט באוקראינה (ל"ת)
    אני 02/2023/12
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    הצגה
    ידידיה 03/2022/27
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לא משנה מה לעלום לא הסלח לסינים על הקורונה ולא יעזור להם לשחק אותה צדיקים.
    סגור
  • 1.
    לא באמת מדובר בתמיכה
    פלוני 03/2022/22
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מדובר בכיסוי עיניים שאמור לאפשר לחברות אלו להמשיך את עסקיהם ברוסיה תוך־כדי הצגת נראות של "נאורות" ו-"Wokeness"...
    סגור