דיגיטל וטק
קרב ענקיות השבבים: מי תוביל את המהפכה הבאה?
TSMC, סמסונג ואינטל נערכות לשלב הבא בטכנולוגיית הייצור המתקדמת. אפל בוחרת להמתין, בעוד המתחרות נלחמות על הזמנות ענק בתהליך החדשני. האם TSMC תשמור על ההובלה, בעוד שסמסונג תצליח להתאושש?
תעשיית השבבים מתכוננת לקרב משמעותי עם תחילת הייצור ההמוני של שבבים בתהליך ייצור 2 ננומטר בשנה הבאה, מה שמציין שלב חדש בשוק. ייצור זה מתחיל לצד השנה השלישית לייצור שבבים בתהליך 3 ננומטר, כאשר האייפון 15 פרו והאייפון 15 פרו מקס היו הראשונים שהשתמשו במעבד A17 Pro המבוסס על הדור הראשון של טכנולוגיית 3 ננומטר של TSMC.
בשנה הבאה, TSMC תשתמש בדור השלישי של טכנולוגיית 3 ננומטר (N3P) לייצור מעבדי A19 עבור סדרת האייפון 17 של אפל, במקום בטכנולוגיית 2 ננומטר כפי שעלה בשמועות. אפל כנראה מתכננת להמתין עד ל-2026, עם השקת סדרת האייפון 18, כדי לעבור לטכנולוגיית 2 ננומטר במעבדי A20 ו-A20 Pro. ייתכן שההחלטה התקבלה מתוך רצון לחסוך בעלויות, שכן מחיר ייצור השבבים בטכנולוגיה חדשה גבוה במיוחד בשנה הראשונה שלה.
TSMC, היצרנית הגדולה בעולם של שבבים עבור חברות, כבר מתמודדת עם ביקוש גבוה לטכנולוגיית 2 ננומטר. בנוסף לאפל, לקוחות מרכזיים אחרים כמו AMD, אנבידיה, MediaTek, Qualcomm, ויצרני מחשבים בעלי ביצועים גבוהים (HPC) מביעים עניין בהזמנות. יתרון זה מעניק ל-TSMC הובלה משמעותית על פני המתחרות אינטל ו-Samsung Foundry בכל הנוגע להזמנות בטכנולוגיה החדשה.
עוד ב-
חטיבת ה-Foundry של סמסונג, שמייצרת שבבים עבור לקוחות שונים, מתמודדת בשנים האחרונות עם בעיות תשואה בטכנולוגיות 4 ננומטר, 3 ננומטר ו-2 ננומטר. תשואה נמוכה בייצור Snapdragon 8 Gen 1 גרמה לקוואלקום לעבור ל-TSMC עבור ייצור המעבד Snapdragon 8+ Gen 1. עם הזמן, החטיבה שיפרה את התשואה שלה ל-70% בטכנולוגיית 4 ננומטר, אך היא עדיין מפגרת אחרי TSMC בכל הנוגע לייצור בטכנולוגיות מתקדמות. כך או כך, השנה הקרובה צפויה להיות נקודת מפנה בתעשייה עבור החברות הללו.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה