דיגיטל וטק

עוקץ על חשבון הדואר: קניות הבלאק פריידיי במוקד ההונאה

טירוף הקניות וההנחות של חודש נובמבר מאחורינו כשהשיא היה בסופ"ש האחרון עם אירוע ה-Black Friday. כעת החבילות בדרך, וההאקרים כבר משחררים ניסיונות הונאה כדי להשיג את המידע שלנו. מה עליכם לעשות?

מערכת ice |  1
דואר ישראל (צילום shutterstock)

אחרי שבסופ"ש האחרון רבים מאיתנו נהנו מהנחות משמעותיות באתרים רבים אשר הובילו לרכישות רבות, כעת מתחיל השלב בו החבילות מתחילות להישלח אל המזמינים. בחברת אבטחת המידע ESET מציינים כי מכיוון שההאקרים חכמים ומזהים טרנדים ומגמות, הם יודעים שבימים אלה, רבים מאיתנו נחכה ככל הנראה למשלוח אחד או יותר ולכן הם מנצלים את ההזדמנות להפיץ הודעה לישראלים רבים אשר טוענת "הכתובת של החבילה שלך שגויה אנא אשר את הכתובת".

הקישור לכאורה מוביל לעמוד זהה בנראותו לאתר של דואר ישראל וכלל שדות מידע רבים: שם מלא, כתובת, עיר, מדינה, אימייל, מספר טלפון. לאחר שהקורבן ממלא את הפרטים, הוא מתבקש להזין פרטי תשלום עבור סכום חד פעמי של כ-1.1 שקל על מנת לשלם על "כמה דמי שירות" ולאחר מכן החבילה תועבר מחדש לאחר התשלום.


בחברת אבטחת המידע ESET מסבירים: כך תזהו שמדובר בהונאת פישינג ותימנעו מליפול בניסיונות הונאה: אל תמהרו לפעול - הודעות פישינג רבות יוצרות תחושת דחיפות ("החבילה שלך לא תישלח!") כדי לגרום לכם לפעול מבלי לחשוב. קחו רגע לבדוק. שימו לב לקישורים - השתדלו לא ללחוץ על קישורים בהודעות SMS או דוא"ל שנראות חשודות.
לאחר מכן בצעו פניה יזומה לשולח - אם אתם נדרשים לאמת כתובת למשלוח, היכנסו לאתר הרשמי של החברה ובדקו האם ישנה שם פניה או בקשה אליכם. שגיאות כתיב או ניסוח מוזר - הודעות פישינג רבות מכילות שגיאות כתיב, תחביר מוזר או ניסוחים שנשמעים "מתורגמים". אלה סימני אזהרה מיידיים.
אם הגעתם בכל זאת לאתר: שימו לב לשורת הכתובת – במקרה זה ניתן לראות שהכתובת שמוצגת היא Posri-sraelpost.cc, משהו שיכול להיראות כמו הכתובת של דואר ישראל, אבל לא (israelpost.co.il). נסו להגיע לחלקים נוספים באתר – למשל אודות, צור קשר ועוד. לרב תגלו שהחלקים האלה לא באמת נגישים באתר ורק כתוב שהם שם.
 



בקשות לתשלום קטן - האקרים משתמשים לעיתים בסכומים קטנים כמו 1-2 ש"ח כדי לגרום לביטחון מזויף. בדקו אם זה באמת נדרש על ידי החברה, והתקשרו ישירות לשירות הלקוחות במקרה של ספק. הימנעו ממסירת פרטים רגישים - אם ההודעה מבקשת מכם למלא שדות כמו פרטי כרטיס אשראי, מספר תעודת זהות או כתובת מדויקת, זה כנראה ניסיון הונאה. כבר הזנתם פרטים? היו במעקב אחר החיובים בכרטיס האשראי ושקלו להחליף את כרטיס האשראי.
 

תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    גם הדואר ישראל עוקץ
    אג 12/2024/05
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מבקש לשלם עמלת על אישור של משרד התקשורת על מוצרים פשוטים שלפעמים גם לא כוללים רכיב תקשורת ואבל את העמלה בסך 70.30 חייבים לשלם וזה גם לא משנה עם המוצר עלה 20 שח
    סגור