דיגיטל וטק

פריצת דרך ישראלית: ה-AI שחוזה את רמות הסוכר שלכם

פיתוח חדש של מכון ויצמן, Pheno.AI ואנבידיה ישראל מאפשר לחזות רמות סוכר בדם ומדדי בריאות קריטיים עד ארבע שנים קדימה. איך GluFormer עשוי לשנות את ניטור הסוכרת בעולם?
רפאל בן זקרי | 
סוכרת (צילום מוס"ל)
חוקרים ממכון ויצמן למדע, חברת Pheno.AI וקבוצת אנבידיה בישראל הכריו על GluFormer, מודל בינה מלאכותית המיועד לחזות רמות סוכר בדם ומדדי בריאות נוספים עד ארבע שנים קדימה. המודל מבוסס על ארכיטקטורת טרנספורמר, בדומה למודלים שפותחו לעיבוד טקסט, ומשתמש בנתוני עבר ממכשירי ניטור גלוקוז (CGM) כדי לנתח דפוסים ולחזות תוצאות עתידיות.
הממצאים מראים פוטנציאל לשימוש במודל ככלי לניהול אישי של מחלת הסוכרת, כולל תחזיות תגובות לתזונה, תרופות וטיפולים. בנוסף לרמות הסוכר, המודל מסוגל לחזות מדדים כמו כמות שומן סביב איברים, לחץ דם סיסטולי ומדדי דום נשימה בשינה – גורמים קריטיים בסיכון לסוכרת מסוג 2. החוקרים הדגישו כי טכנולוגיה זו עשויה לשמש לאבחון מוקדם, ייעוץ מותאם אישית וטיפול מניעתי מדויק יותר.
המודל אומן על נתוני סוכר שנאספו במשך שבועיים מ-10,000 משתתפים שאינם חולי סוכרת, באמצעות מכשירי ניטור רציף שאספו מדידות כל 15 דקות. בסך הכול, המודל נבנה על כ-10 מיליון מדידות. על פי פרופ' גל צ'צ'יק מאנבידיה ומאוניברסיטת בר אילן, המודל מתמקד בהתפתחות דינמית של מדדי בריאות לאורך זמן, בדומה למודלי שפה גדולים אך עם תוצרי חיזוי מותאמים לתחום הרפואי.
הפיתוח, שהתאפשר בזכות שיתוף פעולה בין מכון ויצמן לאנבידיה, פותח על גבי מעבדים גרפיים מתקדמים. החוקרים מעריכים כי GluFormer יכול לתרום לשיפור איכות החיים של מיליוני אנשים בעולם המתמודדים עם סוכרת, אחת המחלות הנפוצות והקטלניות בעולם, שצפויה להשפיע על למעלה מ-1.3 מיליארד בני אדם עד 2050.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה