דיגיטל וטק
בינה מלאכותית בשירות החקלאות: "תהליך שלוקח זמן, מודל מדויק"
תחום גידול הזוחלים, המשמשים כמזון עבור חזירים ופירות ים המשווקים במדינות אסיה ואירופה, החל להשתמש בטכנולוגיית ה-AI. המטרה: שיפור תהליכי עבודה וצמצום עלויות. הטכנולוגיה תאפשר ניתוח נתונים ויישום מהיר בשטח, כמו גם הסקת מסקנות, שינויים והתאמות
Gemini, ChatGPT ודומיהם הצליחו להביא לכל בית בשנתיים האחרונות את תחום הבינה המלאכותית אשר נמצא בשלבי פיתוח כבר מספר עשורים. כעת, גם החקלאות מבקשת לרתום את יתרונות הטכנולוגיה החדשה לשורותיה על מנת לייעל את שיטות העבודה ולהוזיל עלויות. חברות בעולם כבר החלו ליישם.
על פי פרסום אמש (חמישי) של ה-BBC, חברת Full Circle Biotechnology התאילנדית עוסקת בגידול חרקים כמזון לחוות החזירים ופירות הים במדינה נעזרת כיום בטכנולוגית ה-AI על מנת להגדיל את תפוקתה בעלת נמוכה. לדברי מייסד החברה, גידול חרקים באופן מסחרי הוא תחום חדש יחסית, ויש עוד הרבה מה ללמוד. הוא הדגיש כי ה-AI מאפשר לבצע מחקר של כלל הנתונים הזמינים מהעבר וההווה בפרק זמן קצר יחסית ולייעל את שיטות העבודה.
חברת Cogastro הליטאית עובדת גם כן על שילוב הטכנולוגיה החדשה במוצריה. החברה מציעה כיום תוכנת ניטור האוספת נתונים מחוות החרקים באופן אוטומטי ומנתחת אותם. שדרוג הבינה המלאכותית עליו היא עובדים בחמש השנים האחרונות יאפשר למערכת ללמוד את הנתונים שנאספו בחווה ולבצע שינויים והתאמות.
עוד ב-
לדברי מנכ"לית החברה, ייקח עוד זמן עד לשחרור המוצר לשוק: "מדובר בתהליך שלוקח זמן. על מנת לקבל מודל AI מדויק יש לאמן את התוכנה ולשם כך צריך נתונים אותם ניתן לאסוף רק מעבודה עם לקוחות". גם משרד החקלאות הישראלי נעזר בשנתיים האחרונות במערכת מבוססת בינה מלאכותית על מנת לאסוף נתונים, ללמוד אותם ולהפיק דרכי פעולה יעילים וחדשניים להתוויה בענף.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה