קריפטו

סנודן בצפירת הרגעה: לא פשטתי את הרגל

אדוארד סנודן, המרגל שערק והפך לתומך בולט בשימוש במטבעות קריפטו לאחר שתומכיו שלחו לו תרומות במטבעות וירטואליים, אומר כי למרות הצניחה בשוק בזמן האחרון הוא לא בסכנה לרעוב למוות בזמן הקרוב

יאיר מור | 
אדוארד סנודן (צילום TheWikiLeaksChannel / YouTube)
הבוגד הפופולארי ביותר בעולם מרגיע: אדוארד סנודן, שנחשב למחזיק מטבעות קריפטו משמעותי, רמז בראיון ארוך כי למרות המצב בשוק הקריפטו הוא לא חושש להפוך לעני.
סנודן התראיין בשיחת וידאו מרוסיה לוועידה שערך אתר הקריפטו Decrypt, ונשאל בין היתר האם הוא עדיין "עשיר ביטקוין", או שמא מכר את המטבע בשל טענותיו כי הוא לא פרטי מספיק, או אפילו איבד את הון הקריפטו שלו לאור טענת עורך דינו הרוסי בשנים האחרונות כי הוא עובד ב"אחד האתרים הגדולים ביותר ברוסיה".
"דבר אחד שהייתי אומר: אל תסמכו על כל מה שאתם קוראים בעיתונות", ענה סנודן. "דבר שני, (ההערה על הביטקוין שקיבל מתומכים בארה"ב) היתה הערה פרטית שלא יועדה לפרסום. אבל תראה, העצה שלי, כפעיל למען פרטיות, היא שאם מישהוא שואל אתכם איזה קריפטו יש לכם, מה אתם מחזיקים, התשובה היא 'מה זה קריפטו?' – אבל אני לא בסכנת רעב, בוודאי לא השנה, בוא נגיד את זה ככה". (הקטע מתחיל מתחיל קצת יותר מ-32 דקות אחרי תחילת הראיון)
 
אותה הערה מדוברת היתה תגובתו של סנודן לשאלה ששאל אותו העיתונאי האמריקאי בארטון גלמן, כאשר הגיע לרוסיה לראיין אותו ב-2013. בספרו, שיצא באותה שנה, סיפר גלמן כי בתגובה לשאלה על תנאי המחיה כאיש מודיעין אמריקאי ברוסיה, ענה סנודן: "שאלה מיותרת. תומכים מעמק הסיליקון העבירו לי מספיק ביטקוין כדי לחיות עד שהשמש המזויינת תמות".
מצד אחד, בזמן אותו ראיון מחיר ביטקוין היה בקושי 1,000 דולר – וכיום, גם אחרי הנפילות, הוא גבוה מכך פי 15-16. אך מצד שני, סנודן, שתמך בעבר במטבע הקריפטו המוביל, מבקר כיום את העובדה שהוא לא פרטי מספיק ואף סייע להשקת מטבע קריפטו אחר בשם ZCash.
כזכור, סנודן הוא אחד המדליפים הגדולים בהיסטוריה. בשנים 2012-2013 הוא גנב מיליון וחצי מסמכים בזמן עבודתו כפקיד בסוכנות לביטחון לאומי (NSA) בארה"ב, ומסר מאות אלפים מתוכם לעיתונאים. לאחר הפרסום, שעורר מהומה חסרת תקדים, הוא ברח מארה"ב וביקש מקלט ברוסיה, שהפך לאחרונה לאזרחות מלאה.
בלי קשר למצב אחזקות הקריפטו שיש או אין לסנודן, הוא מרוויח מיליונים מעצם היותו בוגד במדינתו: מאז 2014 הוא מציע נאומים תמורת תשלום, ולפי הערכות בשנים 2015-2020 הרוויח מ-67 נאומים יותר מ-1.2 מיליון דולר. בנוסף, ב-2019 הוא קיבל מקדמה בגובה 4 מיליון דולר לספר אוטוביוגרפי. בנוסף, בשנה שעברה הוא פתח ניוזלטר בשירות Substack תמורת 50-150 דולר לשנה – אך לא ברור כמה אנשים בוחרים לשלם, מאחר שכל הניוזלטרים זמינים גם ללא תשלום.
את הראיון האחרון, שנערך עוד לפני פשיטת הרגל של בורסת FTX, הוא העניק למרות צו שהוציא בית משפט בארה"ב בשנה שעברה, שאוסר עליו לעשות כסף משיתוף מידע מעבודתו ב-NSA ללא רשות מפורשת.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה